It's time for LUSH

Sa LUSH proizvodima sam se prvi put srela prije nekoliko godina, šetajući Knez Mihajlovom ulicom u Beogradu. Neodoljiv, pa pomalo i pretjeran miris se širio iz simpatične radnjice na uglu, i naravno morala sam da uđem. Oko mene šarenilo, i mješavina raznih mirisa, i naravno teška odluka šta da kupim u mnoštvu proizvoda koji me okružuju. Sjećam se bio je to neki super mirišljavi sapun, i od tada sam povremeno, kada bih otišla u Beograd obavezno nešto kupovala, jer ko može odoljeti tim šarenim stvarima. Zato me je ražalostilo saznanje da je Lush zatvoren, ali sam kod drugih djevojaka vidjela da i mi u BiH imamo priliku da kupujemo njihove proizvode i to putem interneta, i baš sam se obradovala. Imam nekoliko stvari  na umu koje želim da probam, a počela sam sa maskom MAGNAMINTY. Evo mojih utisaka.

Maska dolazi u njihovom klasičnom pakovanju. Crna kutijica, plastična sa poklopcem. Postoje dvije varijante. Jedna je samokonzervirajuća i postoje dvije gramaže. U zavisnosti od toga razlikuje se i cijena. Za pakovanje od 125 g / 16 KM, a za pakovanje od 315g / 25KM.

Pored ovoga postoji i obična maska, takođe dvije vrste pakovanja, od 125g / 12KM i od 315g / 19KM. Ja sam uzela ovu manju kutijicu, jer sam željela da probam masku, a s obzirom da se pokazala dobro, vjerovatno ću sledeći put kupiti veću.

Maska je namijenjena dubinskom čišćenju kože leđa i lica, ali ja sam je probala samo na licu. Na kutijici možete dobiti sve potrebne informacije o proizvodu. Jako mi se dopalo to, jer je vidljivo, i vrlo lijepo sve objašnjeno, šta smijete, a šta ne, tako da mislim da nema manjka informacija.




Kada sam otvorila kutiju, dočekao me je lijepi miris mentola, koga ja jako volim, i znala sam da mi se dopada odmah. U transportu se malo sadržaj pomjerio, ali nema veze. Generalno riječ je mentolastoj maski sa pilingom koja dubinski čisti i tonira. I zaista je tako. Vrlo je gusta, i nemoguće je nanijeti u tankom sloju, ali kako i piše na pakovanju, "velikodušno nanijeti", te sam ih i poslušala. Nanosim je četkicom, običnom, jednom za tečni puder i korektor koja mi se baš nije dopadala u te svrhe, te sam je prekvalifikovala. Pošto je jako gusta, i pošto se jako spekne kada se suši, za skidanje kosirtim kozmetičke sunđerčiće.

Jedino sam malo jače radila piling, pa mi se pojavilo malo crvenila, i peckanja po licu, što mi je bilo za nauk pri prvom korištenju, i spriječilo da istu grešku ponovim drugi put. Takođe povedite računa, ako ne volite osjećaj hlađenja na licu, onda ova maska nije za vas, ali meni to nije smetalo. Osjećaj koji sam imala poslije upotrebe ove maske bio je više nego dovoljan, da odlučim ponovo da je kupim. 
Koža mi je bila vidljivo čista, lice mekano i glatko i to se posebno vidjelo kada sam nanosila šminku. Nije bilo neravnina. Iako je ova maska namijenjena problematičnoj koži, kakvu ja inače nemam, muči me problem nečistoće kože jer je masna. Posebno u predjelu nosa, i zaista često moram da radim neke maske kako bih to očistila, i kako bi mi se otpušile pore. Sa ovom maskom to lako postižem, i to mi se dopada. 

Sve u svemu zadovoljna sam ovim proizvodom, a jedino što mi je bio problem je rok trajanja koji je jako kratak kod ovih ručno rađenih maski, pa nisam stigla svu da potrošim, ali dobro, draže mi je da znam da ju je neko svježu napravio i da ne stoji na polici ko zna koliko, pa makar je i ne potrošila, a i rekle su mi neke cure da u frižideru može potrajati još koji dan. 

I da ne zaboravim, ono što mi je simpatično jeste ovo vraćanje ambalaže, za 5 praznih i očišćenih posudica i tubica, stiže maska. Simpatično zar ne ?

Uz ovu masku naručila sam i kuglu za kupanje SAKURA. Volim trešnjin cvijet, i baš mi je bila primamljiva, a uz to je bila i na sniženju, pa sam i nju poručila. Ovdje nemam fotografiju, jer se u transportu malo raspala, a i odmah sam je iskoristila, pa ću staviti fotku sa njihovog sajta.

LUSH kaže: Sezona trešnjinog cvata je toliko lijepa koliko i kratka. Taman da stane u haiku! Srećom po nas, Sakura cvate cijele godine! Namirisana senzualnim jasminom i umirujućom mimozom, upotpunjena krupnom morskom soli, idealna je za proslavu dolaska proljeća. Bez obzira na to koji nam se datum smiješi s kalendara. 


Moj utisak: riječ je o još jednom mirišljavom LUSH proizvodu, koji kupanje pretvara u divan opuštajući ritual, i iako nema nekih posebnih blagodeti, priznajem da je miris bio fin i da sam uživala. Ne znam šta bih još mogla dodati. Ako volite ovakve note, sigurna sam da će vam se dopasti.

Kugla je teška 200g / 10 KM

Uz ovu narudžbu, na testiranje sam dobila malu kutijicu kreme za lice, za mješovitu kožu IMPERIALIS.



LUSH kaže: Balansira mješovitu kožu
Dijelovi vašeg lica su masni, a drugi suhi, i nikako da se odlučite što koristiti - kremu za suhu kožu ili kremu za masnu kožu? Tu nastupa Imperialis, naša najpopularnija krema za mješovitu kožu. U nju stavljamo mješavinu lavande, apsoluta narančinog cvijeta, gospine trave i lista slatke ljubice, a ta kombinacija balansira i najneodlučniju kožu. 

E sad ne znam, da li je zbog moje odbojnosti prema lavandi ili ne znam zbog čega ali nisam se "zaljubila" u ovu kremicu. Privukla me je lagana tekstura, i fin osjećaj poslije nanošenja, mekana koža, ali meni je nos još više zasjajio i nisam doživjela sa ovom kremom ono što sam očekivala.

Krema je rozikaste boje, lako se nanosi, lagana je i imate lijep osjećaj poslije nanošenja, ali meni ne "ukida" T-zonu, kako su najavili. Tako da, mislim da je neću izabrati za sledeću kupovinu.
Dolazi u pakovanu od 45 g / 32 KM.
Eto nadam se, da sam vam pomogla pri nekoj od sledećih kupovina.Ako nemate kako kupiti, predlažem kupovinu preko njihovog WEB SHOP-a.



Comments

  1. Joj, kako si sve predobro izabrala!!! :DDDDDDDDDDD

    Ne zna se sta bolje mirise... hahahahahhaha... ja kada udjemu njihovu radnju SVE BIH POJELA zbog onog ocaravajuceg mirisa!! :DDDDDD

    ReplyDelete
  2. Moja omiljena maska, vec sam skupila kutijice i vratila im ali nisu imali magnaminty nego sam dobila cosmetic warrior i tester cupcake maske. Sad sam se i u njih zaljubila i ne znam koju prije da nabavljam :D

    ReplyDelete

Post a Comment