Spring-time for fun

This spring has definitely turned into summer. I have not had a chance to even wear shoes properly, I immediately found myself in sandals. What I think is synonymous with spring, at least when it comes to outfit are floral and playful combinations. Generally I love all the colors and somehow I can not wait that time when everything exudes positivity and maximum life.

Ovo proljeće se definitivno pretvorilo u ljeto. Nisam imala priliku ni obuti cipele kako treba, odmah sam se našla u sandalama. Ono što je po meni sinonim za proljeće ,bar kada je outfit u pitanju jesu svjetne i razigrane kombinacije. Generalno volim sve boje pa nekako jedva čekam to vrijeme kada sve odiše maksimalnom pozitivnošću i životom.




                                                                    košulja/shirt-NewYorker
                                                                    prsten/ring - Six
                                                                    minđuše/earrings- Six
                                                                    torba/bag- Butik Miki Mini

As I said that this year reminds me of the color, I completed my collection of nail polishes with these shades. It is the Essence nail, a collection of Oz, which I bought in a hurry, and I figured it was a crack version (which I'm not a fan), so I went back the next day and took this lovely in almost the same shade 109 off to miami.

E kako rekoh da me ovo godište asocira na boje, u to ime dopunih svoju kolekciju lakova za nokte ovim nijansama. Riječ je o Essence lakovima, jedan iz kolekcije Oz, koji sam kupila na brzinu, i nisam skontala da je riječ o crack varijanti (koje i nisam ljubitelj), pa sam se vratila sledeći dan i uzela ovaj divni u skoro istoj nijansi 109 off to miami.



The second purchase was related to regular monthly supply. Not to bore you all the little things that I spent the money I set aside a few, such as the new body lotion Balea scented coconut flower tiara (mmmm smells perfectly), then Bale mini hand cream with chamomile extract (great for packing a bag) then Balea Young Soft and care Cleansing Gel for normal skin with vitamin cocktail. To begin with is not bad for day care. Somehow the very gentle and smells great. After years and I decided to change my deodorant so I opted for a new Nivea product Stress protect. Apparently the great antiperspirants in stressful situations, when it is normally increased. What I have a problem of this kind, but deodorant smells great, and during the day.


Druga kupovina se odnosila na redovnu mjesečnu nabavku. Da ne davim svim sitnicama na koje sam potrošila novac, izdvojila sam samo neke, poput novog losiona za tijelo Balea sa mirisom kokosa i tiara cvijeta (mmmm miriše savršeno), zatim mini Balea kremu za ruke sa ekstraktom kamilice (odlično pakovanje za torbu), zatim Balea Young Soft and care gel za umivanje lica za normalnu kožu, sa vitaminskim koktelom. Za početak nije loš za dnevnu njegu. Nekako je baš nježan i divno miriše. Nakon sto godina odlučila sam i da promijenim dezodorans pa sam se odlučila za novi Nivea proizvod Stress protect. Navodno je odličan protiv znojenja u stresnim situacijama ,kada je ono inače pojačano. Šta znam nemam nekih problema te vrste, ali dezodorans odlično mirišeee, i to tokom čitavog dana.



As I wait to order my MAC trying not to buy much make-up because it's gonna kill the guy literally said :). However I have a CM in on the action saw this Max Factor Foundation + Powder and both the 19 km and immediately bought it. I know that many have questioned the Max Factor powders, and agree that you are not especially to something, especially for everyday use, for television lights are good because they absorb light, and the face looks good. This feature Face Finity 3in1 I accidentally discovered. One blogger recommended it, so I give it a shot. And I took a test pattern and know what he is fine. The reason I decided to continue using the same is that I have oily skin and it seems to me this foundation last longer than others. In contains a base, concealer and powder, so it is sufficient. I am satisfied with how much cover. I tested a whole bottle and decided to repeat it. My golden hue is 75, but the offer was this bronze 80 and I took it, because I'm going to darken in the sun, and in the meantime keep your lovely Bourjois FH 53 :). Sorry my photos are critical: (


E kako čekam svoju MAC narudžbu pokušavam da ne kupujem dosta šminke jer će me momak ubiti doslovno rečeno :). Ipak sam u CM-u na akciji vidjela ovaj Max Factor puder +puder u kamenu  i oba za 19 KM i odmah ga kupila. Znam da mnogi osporavaju ove Max Factor pudere, i slažam se da nisu nešto specijlno, posebno za svakodnevnu upotrebu, ipak su za televizijska svjetla dobri jer upijaju svjetlost, i lice izgleda dobro. Ovaj novitet Face Finity 3in1 sam slučajno otkrila. Jedna blogerka ga je preporučila, pa rekog daj da probam. I uzela sam neki probni uzorak i šta znam bio mi je ok. Razlog što sam oslučila da nastavim sa korištenjem istog jeste što imam masnu kožu , a čini mi se da mi ovaj puder traje duže nego ostali. U sebi sadrži i bazu, korektor i puder, pa je dovoljan. Zadovoljna sam koliko prekriva. Testirala sam čitavu jednu bočicu i odlučila da ponovim. Moja nijansa je golden 75, ali u ponudi je bio ovaj bronze 80 pa sam ga uzela,jer ću da potamnim na ovom suncu,a u međuvremenu se držim svog divnog Bourjois FH 53 :). Izvinjavam se fotke su mi kritične :(







What I got with this foundation is Max Factor Creme Puff 05 Transculent his shades. Now it has come as free and not specifically discussed, but going by the logic give me what you give. Overall I was happy with the stone powder, whatever shade was, they were too light to me somehow, and people seem dead. Maybe I'm wrong, but that's my impression. However on some show good, and is good for shooting under strong reflectors.

Ono što sam dobila uz ovaj puder jeste Max factor Creme puff mu nijansi 05 Transculent. E sad to je došlo kao gratis pa nisam specijalno razmatrala,nego išla logikom daj šta daš. Generalno nisam zadovoljna ovim kamenim puderima,koja god nijansa bila,oni su meni nekako presvijetli, i ljudi izgledaju kao mrtvaci. Možda griješim,ali je to moj utisak. Ipak na nekima se pokaže dobar, i dobar je za fotografisanje,pod jakim reflektorima.






So much for my purchase, and in the end I left and a gift that I received from the wonderful Zeljka who with her sister makes great jewelry. You can find it on facebook Nakit Mila. I will soon set up a link attachment with it, but for now here's my little present.

 Toliko o mojoj kupovini, a za kraj sam ostavila i jedan poklon koji sam dobila od divne Željke koja sa svojom sestrom pravi super nakit. Možete je pronaći na facebooku  Nakit Mila. Uskoro ću vam postaviti i link priloga sa njom, a za sada evo mog poklončića.





Enough from me for today, soon a new post: ****


Toliko od mene za danas, uskoro novi post :****

Comments

  1. Sve mi se dopada, ali me ogrlica najviše oduševila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :), imaju super ogrlice zaista. I uživo super izgledaju, a mislim da us i vrlo povoljne. U svakom slučaju su unikatne!

      Delete
  2. Lijepo si se ponovila, savršene su mi ove cvjetne stvarčice s početka posta, to je za mene pravo proljeće :) Baš si dobro rekla, iz čizama odmah uskačemo u sandale u zadnje vrijeme, gdje je nestao onaj prijelaz?
    I ja sam jedno vrijeme koristila Facefinity i bila oduševljena jer mi je bio lagan i savršeno prekrivao, dok mi se nisu počele stvarati akne pa sam ga proslijedila dalje. A tako mi je bilo žao, baš sam mislila da sam našla savršen puder. Sad, što mi je točno iziritiralo kožu ne znam, ali utvrdila jesam da je to bilo od njega.
    Ogrlica je predivna <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala:) Šta da se radi sve se izokrenulo :), ali nema veze, neka je sunčano, pa sve je lakše.Ja sam potrošila samo jednu bočicu, i za sad nema problema, mada ne koristim ga konstantno. Ali sve je moguće, biću na oprezu. Hvala :***

      Delete
  3. Meni je opet ovaj puff sve osim translucent :) pretaman mi izadje a svjetlije nijanse od njega nema. Meni je omiljeni Rimmel stay matte u nijansi transparent, kupujem ga vec nekoliko puta a s ovim puffom :D sam se zeznula :) srecom pa sam ga dobila kao poklon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa definitivno nije prozračan, slažem se :). Nisam probala taj Rimel što ne znači da ga neću kupiti već sutra :)pa javljam utiske :*

      Delete
    2. Probaj, i prije nego sam ga ja uzela dosta ga je djevojaka hvalilo i uvjerila sam se koliko je dobar.. Jeste transparent i kad ga tek stavis djeluje mozda svjetlije ali kasnije se ni ne vidi jer se stopi sa puderom a fino matira lice. :*

      Delete

Post a Comment