NYX MEGA shine lip gloss

Priča o mojoj ljubavi prema sjajevima za usne, datira još od tinejdžerskih dana, sjećam se, mama mi je kupila divan sjaj za usne PUPA, roze, bio je to moj prvi sjaj za usne i bio je to veliki dan za mene. Hej, imam svoj sjaj!!! Pa ja sam odrasla! Naravno kako je vrijeme prolazilo, lagerovala sam sjajeve, ali mislim da zauvjek pamtim taj divni sjaj, i kada imam priliku da naiđem na PUPA kozmetiku, ja ga kupim, čisto iz sjete. Baš u tom periodu, a i do prije nekoliko godina, koristila sam isključivo sjajeve. Mislim da sam bila zaljubljena u skoro sve Bourjois nijanse. Ruževe skoro da nisam ni imala. To se promijenilo poslednjih nekoliko godina, te ne pamtim kada sam kupila, a kamo li stavila sjaj na usne. Ipak da se predomislim, prevagnuo je ovaj NYX sjaj. Snimajući jedan prilog, frizerka u mom gradu imala je savršen sjaj za usne, morala sam ga imati i ja. Otkrila mi je ime: NYX MEGA shine lip gloss 129 NUDE.

Moram reći da sam veoma zadovoljna, da ne kažem oduševljena, i svakako je zaslužio da se nađe u mom neseseru, kao nešto što je svakodnevno sa mnom.
Prvo neke od opštih karakteristika. Sjaj kao što vidite, dolazi u plastičnom pakovanju, četvrtastoj ambalaži, koja se sastoji iz prozirnog dijela gdje se može vidjeti boja, i crnog polopca. Zapremine 11ml.
U jednom od prethodnih postova sam objasnila kako mi je super neki detalj na pakovanju, kod sijenki Love in Rio, to je bila mašnica na zatvaraču, a kod ovog sjaja takođe na vrhu poklopca opet mašnica. Baš slatko.
Na prednjoj strani crnim slovima ispisan je naziv proizvoda, dok su na poleđini podaci o samom proizvodu, kao i broj i nijansa. A i ovdje ćete,kao i kod većine NYX proizvoda uočiti malog zekicu, pa onima koji vode računa o ovome, znaju da proizvod nije testiran na životinjama. Bravo za NYX.
Kada otvorite pakovanje, vidjećete da je unutra spušvasti aplikator, koso postavljen za lakše nanošenje. Ja volim ove aplikatore. Kada su se pojavili na tržištu, oni sa četkicom, mislila sam evo revolucije, međutim, vro brzo sam shvatila, da mi se ipak malo više dopadaju ovi spušvasti. Bolje nanose sjaj, a i manja je vjerovatnoća da se pretjera sa količinom.
 *fotka bez svjetla
*fotka pored prozora
O samom sjaju proizvođač kaže sljedeće: 
Poljubi me brzo! To je poziv koji upućuje NYX MEGA shine lip gloss, koji osigurava sjaj, vlažnost, mekoću i koji obmotava use sjajnom bojom. Završnica je kremasta i daje glamurozan izgled
Šta ja mislim o ovom proizvodu?
Što se tiče mojih utisaka, oni su vrlo pozitivni takođe. Od divnog mirisa koji se širi, čim otvorite pakovnje, do sjajnih usana poslije samo jednog nanošenja, može se reći da zadovoljava moje kriterijume u pogledu sjaja za usne. Zaista, je kremast, nekako malo gušći, sa sjajem koji je opet umjeren, a ne da izgleda kao da se pojeli masno pile. Postojan je poprilično dugo za jedan sjaj, ali to se odnosi samo ako ne jedete i ne pijete ništa. Ne lijepi se dok otvarate usne. Sve u svemu jedan zaista lijep proizvod. Ja sam uzela ovu boju 129 BEIGE i zaista mi se dopada.
Ne može se baš reći da je bež, ima neke ružičaste podtonove, ali na usnama oni ne dolaze do izražaja, što se može vidjeti na sljedećim fotografijama.
 * fotka bez svjetla
*fotka pored prozora
Sve u svemu zadovoljna sam ovim sjajem. Proizvodi se u 39 divnih nijansi, a ja sam još zainteresovana za 136 Dolly Pink, 160 Tea Rose  i 161 Beautiful (vidjeh maloprije kod drage Snow White's Beauty Case na blogu).
Dopadaju li se vama ovi sjajevi?




Comments

  1. Meni se dopada taj tvoj. I kao obicno kod NYX-a, ti nazivi cesto i nemaju veze sa stvarnom bojom nijanse, ali kako god bilo, jako je lijep. Ja volim takve boje za svaki dan. Sad bas pisem maloprije na fb da su sad i kod nas dostupni, pa cu ici izvidjeti i konacno ispipkati boje uzivo. Mada, realno nikako mi ne treba jos ni jedan sjaj, ni ruz, ali eto... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Živa istina. Što se boja tiče. Mi imamo NYX od ljetos. Alexandar cosmetics ima u Bijeljini, pa kod njih kupujem NYX i China Glaze lakove, i Blush cetke. Ja sam morala stopirati kupovinu sjajeva, toliko ih se nagomilalo, pa sam krenula u pohod na ruževe...i eto opet gužve u ormaru i koferu :D

      Delete
  2. Lijepa svakodnevna nijansa :)

    ReplyDelete
  3. Nisam ljubitelj sjajeva za usne, iako u zadnje vrijeme pokušavam da se malo natjeram da ih koristim. :D uglavnom, ja sam htjela da pohvalim nokte i lak za nokte, predivni su :D

    ReplyDelete
  4. Ja sam više ljubitelj ruževe i jako pigmentiranih tečnih ruževa, imam i pokoje sjajilo i rado bih dodala i ovo u svoju kolekciju :D

    ReplyDelete
  5. Imam dosta NYX ruzeva, moracu probati i ovaj sjaj ;)

    ReplyDelete

Post a Comment