Brana`s divine world for you

Prije nego što sam sama odlučila da se otisnem u ove vode čitala sam tekstove drugih blogera. Kod nekih su mi se dopadale teme, kod nekih fotografije, a neki su od prvog momenta oni koji su pratili i jedno i drugo i svojim jezikom kojim su nam se obraćali bili jasno i lako razumljivi i prosto svaki post je u meni budio iščekivanje kada će novi.Jedna od onih koju od prvih dana i prvih redaka koje sam pročitala posebno izdvojila bila je Branislava Antović- ime koje stoji iza bloga Brana`s Divine World. Po meni je njen blog savršen spoj svih komponenti koje sam nabrojala, a kada je par puta napisala i nešto intimnije postove mogla sam zaključiti da se zaista radi o jednoj potpunoj osobi. Aktivna je i na You Tube i Instagramu i mogu reći jedna je od onih koji mogu objasniti kako je uz predan rad, trud i jasnu emociju moguće raditi ono što volite i od toga moći da živite. Ja se zahvaljujem ovoj divnoj mladoj ženi na izdvojenom vremenu da odgovori na par pitanja za moj blog.

-Vaš blog postao je inspiracija mnogima koji su krenuli da se "otisnu" u blogerske vode. Koliko je odgovorno biti uzor? 

Sebe zaista ne doživljavam kao uzora ili idola bilo kome. Ja sam obična devojka koja je samo u pravo vreme započela jednan zanimljiv hobi, koji je sticajem okolnosti prerastao u nešto više. Nije mi cilj da se ikome namećem kao uzor i da sebe propagiram u tom smislu. Meni je cilj da stvaram kvalitetan sadržaj kroz koji ću skretati pažnju na sve one teme koje mene interesuju i za koje smatram da su važne, i da u toj svojoj težnji budem i ostanem odgovorna, prizemna i iskrena. Ako neko u takvom ponašanju pronađe inspiraciju i poželi da učini nešto slično, ugledajući se na mene, to je najlepša pohvala i nagrada za sve što radim, međutim to ne znači da ću sebe nazivati bilo čijim uzorom ili idolom. To su previše jaki epiteti da bih ih sebi pripisivala

- Biti bloger danas nije jednostavno, koliko misle svi koji počinju bez razmišljanja da se bave tim. Da li je dobro to što imamo priliku da pišemo javno, da ispoljavamo svoje mišljenje i da li će se po Vama blogosfera pretvoriti u "estradu" jer će svi misliti da mogu i da treba tako?

Ne samo da je ‘’dobro’’ što imamo priliku da pišemo javno, već je ta prilika jedna od najznačajnijih mogućnosti koju nam je savremeno doba donelo. Naravno, kada kažem ‘’pišemo’’ ne mislim samo na pisanje blogova, već na bilo koju aktivnost koja ima veze sa internetom i javnim oglašavanjem na njemu. I ne, neće se blogovanje pretvoriti u estradu mada će uvek biti estrade u blogovanju. Kao što je ima i u svim drugim javnim profesijama. Ali, to nikako ne umanjuje značaj internet medija, u kojima blogovi i dalje zauzimaju jednu od najvažnijih ulogu.

-Koliko je uticaj blogera prisutan na našim prostorima? Da li postajemo svjesni važnosti njihovog postojanja i uticaja na sve sfere života?

Ako posmatramo marketinške poteze velikih kompanija i brendova evidentno je da je dobar deo njih prepoznao važnost online oglašavanja i saradnje sa blogerima. Pogledajte koliko je samo kampanja u kojima su upravo blogeri glavni akteri. Takođe, veliki broj brendova smanjuje svoje budžete namenjene promociji na televiziji i štampi, i okreće se online oglašavanju, gde dominiraju portali i blogovi, ali i društvene mreže, na kojima su ponovo blogeri poprilično uticajni jer je dobar deo njih uspeo da od svojih profila na društvenim mrežama stvori male medije, pogodne za oglašavanje. Sve to jasno ukazuje da blogeri imaju određen uticaj I da je isti prepoznat u poslovnom smislu. Broj ljudi koji ‘’prati’’ blogere I njihovi aktivnosti takođe govori u prilog te teze. Oni koji i dalje gaje predrasude i upućuje podrugljive komentare na račun blogerskog rada, samo su poprilično neinformisani i ne baš najbolje upoznati sa samom granom i njenim uticajem. Srećom, takvih je sve manje. Ili makar više nisu toliko glasni.

-Vaš blog je koncipiran tako da obuhvata sve sfere života, gdje je moguće vidjeti i priče o modi, beauty rutini, o preporukama, uređenju enterijera. Koliko je teško sve to obuhvatiti? Svim temama odgovoriti?

Najveći izazov jeste manjak vremena. Inspiracije ne manjka, ali je zato nedostatak vremena za realizaciju svih ideja moj najveći problem. Teško je biti cela redakcija u jednom čoveku: od sekretarice do urednika i generalnog direktora. Tekuće i administrativne stvari ne dozvoljavaju vam da se posvetite kreiranju sadržaja onoliko koliko biste želeli i koliko bi morali. To istinski ume da frustrira i nervira. Pogotovo kada shvatite da ste dan proveli u prepiskama, pregovorima I dogovorima, bez trenutka odmora a opet bez ijednog konkretnog rezultata.

- Koja Vam je omiljena oblast?

Svaka od rubrike zauzima posebno mesto na listi mojih interesovanja, ali moram priznati da se u poslednje vreme sa najvećim zadovoljstvom posvećujem temama iz oblasti uređenja enterijera.

- Moda je bila osnova nastanka Vašeg bloga i danas viđamo u outfit postovima da ste neko ko zna da ponese skoro sve stilove i trendove. Koliko je važno pratiti ih i šta izdvajate kao nešto što bismo trebali imati u svom ormaru za ovu sezonu?

Važno je samo onoliko koliko vi lično osećate da je tako. Ukoliko imate potrebu da pratite trendove, učinite to. Ali isključivo zbog sebe i svog zadovoljstvo, nikako zbog mišljenja drugih ili činjenica da vaša okolina čini isto. Ukoliko ne shvatate poentu jurcanja za akteulnim trendovima, preskočite ga. Uživajte u modi, nemojte dozvoliti da postane opterećenje. A ako pričamo o komadima koje bi trebalo da imate u svom garderoberu, ni tu ne postoje jasna i čvrsta pravila. Ipak, ako bih morala da konkretizujem svoj odgovor onda bi on glasio ovako: lepo skrojena bela košulja, dobar džins, klasične crne salonke i ’’krv’’ crveni karmin.

-Kada vas neko vidi na prvi mah može uočiti da ste njegovana žena i koja na sebi ne nosi mnogo šminke? Šta je dovoljno da izgledate svježe i lijepo, a da ne pretjerujete?

Dobar prajmer, koji će vaš ten pripremiti za puder koji mora biti u nijansi koja odgovara vašem tenu i u formuli koja odgovara vašem tipu kože. Pažljiva upotreba rumenila i broznera, bez preteranog konturisanja i sa težnjom da sve ostane u granicama prirodnog. Ovo važi i za obrve. Tek ih malo dopunite odgovarajućom olovkom ili maksarom za obrve, bez ikakvog dodatnog iscrtavanja i nagalašavanja. I nikada, ali nikada ne uvećavajte svoje usne iscrtavanjem njihovih granica van prirodne linije.


- Može se reći da je enterijer vaša strast, po vama da li je za utisak "toplog doma" bitno imati novac i uložiti ga u opermanje prostora ili bitna "žica" da imate smisla da od prostora napravite dom?

Samo i isključivo ovo drugo. To sam dokazala svakim postom iz rubrike ‘’Enterijer priča’’, koje više od dve godine objavljujem na svom blogu. Svaki od prikazanih domova potvrdio je tezu od koje sam i krenula u tu divnu avanturu obilazaka lepo uređenih stanova naših sugrađana – za lepo i zanimljivo uređen dom nije potrebno mnogo novca, samo volje i ideje. Svako ko misli drugačije u velikoj je zabludi.

- Aktivni ste i na Instagramu i na You tube kanalu, šta je ono čemu ćete se više prilkoniti u narednom periodu i šta možemo očekivati od Vas ?

Instagram svakako ostaje jedan od primarnih kanala za moju komunikaciju sa čitaocima, a YT je i dalje moj najveći izazov kojem ću se još predanije posvetiti u budućnosti čemu se iskreno radujem. 


Comments