TRETMANI ESTETSKE MEDICINE


Genetika, sunčanje, stres, način života, mnogi su uzroci starenja kože, i nerijetko smo i sami krivi za ubrzano starenje. Promjena načina života trebalo bi da omogući lijepu starost i uspori stvaranje bora, a ako ipak želite brži efekat kozmetička industrija ima dobar odgovor na sve to. Moja preporuka je STARS AESTHETIC LASERCENTAR u Bijeljini, a stotine zadovoljnih klijenata sigurno su garancija da ste na pravom mjestu.Ja se doduše još uvijek tješim da sam mlada i da neću uskoro doći u iskušenje da nešto slično korigujem ali ipak vrijeme leti kao i želje tako da je lijepo biti upoznat šta je moguće uraditi i koji su efekti određenih tretmana.

Otkako je svijeta i vijeka ljudi, a posebno žene često su nezadovoljni nekim dijelom svoga tijela. Oduvijek su tražile načine i sredstva koji bi omogućili određene promjene i postigle željene rezultate. Poslednjih decenija je to lakše imajući u vidu stalna napredovanja u svijetu medicine, estetske hirurgije i kozmetičke industrije. Tako da danas ne čudi sve veća popularnost određenih intervencija i sve veća zainteresovanost za određene korekcije. Ispravljanje bora i uvećanje usana jedne su od najtraženijih.
" Svi estetski zahvati, posebno oni iz oblasti estetske medicine su posebno popularni u poslednjih nekoliko decenija, naročito u zapadnoj Evropi i Americi, dok je kod nas ova vrsta medicine procvat doživjela u poslednjih pet godina"-objašnjava doktor estetske medicine dr Zoran Vasilić.

Primjena ovih tretmana često je dovođena u pogrešan kontekst, a s obzirom da živimo u društvu gdje je još uvijek većina stvari u grupi tabu tema, tako se ove metode nerijetko miješaju sa estetskom hirurgijom.
"Bitno je razlikovati estetsku anti - aging medicinu od estetske hirurgije. Slobodno mogu reći da ovi tretmani koje mi izvodimo mogu se nazvati nehiruškim tretmanima, jer oni spadaju u grupu tzv. neinvazinih ili minimalno invazivnih medicinskih procedura. Ukratko pacijenti koji se odluče za te tretmane ne trpe bol, ne koristi se anestezija, sem za one koji imaju niži prag bola gdje se primjenjuje lokalna anastezija ili topikalna anestezija anestetičkim kremama."- dodaje dr Vsilić.
Pored načina rada različiti su i efekti koje pruža estetska anti- aging medicina i estetska hirurgija.
"Efekat ovih medicinskih procedura razlikuje se u odnosu na plastičnu rekonstruktivnu hirurgiju. Za razliku od plastične hirurgije estetska medicina daje rezultate svježijeg izgleda, odmornost, naspavanost i hidriranost kože je rezultat koji se dobija"- ističe dr Vasilić.
Oni koji su spremni za pod iglu možda će isprobati botoks, hijaluronsku kiselinu, dermalne fillere.
“Aplikovanje filera hijaluronske kiselineje jedna od najpopularnijih metoda. To je prirodna supstanca koja je sastojak mlade kože. Ipak godinama i lošim životnim navikama smanjuje se nivo hijalurona u koži i dolazi do prvih znakova starenja, suvoće kože, bora,opuštenosti kože lica i sl.
 U tim slučajevima u našem centru rade se hijaluronski fileri, prije svega bora kao prvih znakova starenja, zatim se često ovi fileri koriste za popunjavanje usana korigovanje nepravilnosti, asimetrija lica, popunjuavanje jagodica i sl. Pored ovoga kod nas je jako popularno i podmlađivanje mezo-nitima. 




Mezo-niti su jedan biorazgradivi materijal koji se poslednjih godina koristi prije svega u vaskularnoj hirurgiji. Mezo- niti se specijalnim iglama unose u određene slojeve kože lica to je uglavnom preporučen tretman za srednje ili starije doba za osobe preko 40 godina. Te niti kada se aplikuju u sloj kože stvaraju neku vrstu armaturne mreže na koju se kasnije taloži novi kolagen i novo vezivno tkivo, elastin, koža se podiže i zateže dajući mlađi i svježiji izgled kože, a same mezo - niti koje su aplikovane u koži se u potpunosti razgrađuju i nestaju iz organizma i ono što ostaje je mlada koža. Tretman botoxom je odavno poznat i u Americi je i dalje na prvom mjestu po popularnosti. Riječ je o izolovanom botulinskom toksinu koji se aplikuje u muskulaturu lica i blokira neuromišićni transmisiju lica opušta mišiće i konačni efekat je brisanje bora sa lica.” - dodaje dr Vasilić.

Poslednja riječ tehnike primjenjive u kozmetičkoj industriji jesu i laseri i laserski tretmani. I najnoviji medicinski laser koji je od prije nekoliko mjeseci u STARS AESTHETIC LASER CENTAR omogućava vam da riješite skoro sve probleme koje ste imali - podmlađivanje kože, zatezanje kože lica, uklanjanje proširenih kapilara sa lica i dekoltea, strija i ožiljaka kao i ožiljka od akni koji se posebo pokazao djelotvornim.




Vrlo je važno da ga ove metode sprovodi stručna i iskusna osoba, doktor kojem vjerujete, kako ne bi došlo do određenih nus pojava, kojih inače ukoliko se pravilno postupa skoro pa i da nema. Treba imati obučen i sertifikovan kadar, sterilne uslove izvođenja intervencija kao i materijal koji se koristi mora biti sertifikovan od strane Svjetske agencije za lijekove i medicinska sredstva.
Kontraindikacije kod izvođenja ovih intervencija ukoliko se izvode u gore navedenim uslovima ne bi trebali da postoje. Izuzev onih prolaznih pout npr. kod hijaluronskih filera može se javiti blagi otok ili modrice koje traju par dana i povlače se, laserski tretman može izazvati blago crvenilo, ali uglavnom sve vrste kontraindikacija su minimalne.



Comments