FITT Izazov 7 dana bez junk hrane - Salata sa surimi štapićima



Nisam nikada pisala o tome jer planiram poseban post posvetiti blogovima koje pratim, ali evo pošto je draga Nada postavila ovaj izazov u kome sam naumila da učestvujem, preduhitrila me je te evo da pomenem. Pošto sam veliki zajubljenik u fitnes, sport, zdrav život i ishranu, jedna od osoba koju pratim sa domaće scene, a koja piše o ovome je Nada Piliškić. Možete je pratiti na blogu FITT by NADA. Ovdje ćete naći baš sve. Od savjeta, predloga, recepata, vježbi sve što možete da zamislite na sjajan način objašnjava ova djevojka, a sve to možete vidjeti i na njenom you tube kanalu.Ljudi prosto morate da je pratite :). E sad Nada je postavila jedan izazov, pa ko ima vremena neka se  priključi. Riječ je o izazovu Fitt izazov 7 dana bez junk hrane. Pojedinosti pročitajte na linku. A ukratko ću reći da je poenta da sedam dana pokušate da ne jedete ništa što je na listi zabranjenih namirnica.

I da ubacujete dozvoljene.

Prateći pravila, moj predlog za danas je jako lagan, a riječ je o Salati sa surimi štapićima.

SALATA SA SURIMI ŠTAPIĆIMA

POTREBNO:
- pakovanje surimi štapića
- mala konzerva kukuruza šećerca
- jedna zelena salata
- 2 paradajza
- maslinovo ulje
- so
-biber
-balzamiko

U ključalu vodu spustite surimi štapiće (možete ih naći u bilo kom bolje snabdjevenom marketu), ja ih obožavam. Ostavite ih 5-7 minuta u vodi i izvadite i skinite zaštitni najlon. Dok se hlade operite i isjecite zelenu salatu, i paradajz. Zatim iz konzerve istresete kukuruz šećerac isperite. Sjedinite salatu i paradajz i posolite, dodajte kukuruz šećerac i izmješajte. Zatim dodajte surime isjeckane preko stavite maslinovo ulje,balzamiko i biber po želji.  I gotova stvar. Ja još ponekad dodam sjemenke. Meni je ovo super brza salata i jako je često pravim. Ova količina je dovoljna za dvije osobe.  Nadam se da sam nekome pomogla da nešto napravi brzo jer činjenica je da je vremena sve manje pa je tako i kuhinja spala na nekoliko minuta dnevno. Ipak ovo je dokaz da i brzo može biti zdravo. Prijatno.








Comments

  1. Hej totalno sam zaboravila na sarimi, a i meni su pravo fini! Definitivno ću probati ovu tvoju salaticu! :) Evo uključujem se u izazov!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ih obožavam. Bravo Jasenka. Malo da se družimo i kulinarski :) :*

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment