DELIA RED & GO



Današnji business outfit koji se sastojao od obične bijele košulje i sivih kariranih pantalona, morala sam otvoriti nekom bojom. Kao idealna kombinacija sa sivom uvijek mi je crvena, te mislim da sam napravila odličan kontrast sa crvenim cipelama. Dodatnu vedrinu unijeli su crveni lak i ruž za usne.

Delia je ovoga puta "skrojila" ruž za usne po mojoj mjeri, a i nijansa laka je kompatabilna. I rekla bih da je ovo moja omiljena nijansa crvene i jako sam se obradovala ugledavši ga u paketiću.

Lak dolazi u četvrtastom  pakovanju i dio je klasične kolekcije. Odlikuje ga fina četkica relativno prihvatljive veličine i oblika, i fino se nanosi lak na ploču nokta. U svojoj formuli ne sadrži parabene, formaldehide i toluen.U paleti postoji preko 80 nijansi. Ja sam dobila ovu sjajnu crvenu boju. Jako je dobar kada se nanese, moguće je i samo jednim slojem postići dobru boju. Jedino što je moja zamjerka što se jako brzo skida tj.trajnost mu je jako loša. Ovo je prvi lak u poslednjih ne znam ni sama koliko godina, koji ni uz pomoć topcoata ne može da se skrasi na mojim noktima. Ipak zbog divne boje nekako preživim da ga nalakiram samo za određenu priliku. Kažem šteta baš, a polagala sam velike nade.



Ruž za usne dolazi u zlatnoj ambalaži. Riječ je o ružu iz linije Creamy Glam Style. Boja je 105 broj i ovo je i zvanično moja omiljena crvena.U paleti postoji još 8 nijansi. Jako je kremast i dobro pigmentiran, lako se nanosi i divno miriše.Savršene prekrivne moći i srednje postojanosti što se posebno odnosi na jelo i piće. Nervira me jedino što ostavlja trag na čaši pa jako pazim kada nešto pijem. Pruža dobru hidrataciju zahvaljujući prisustvu vitamina E.





I ruž i lak su kao što sam više puta pomenula, jako lijepe boje. Ipak prednost dajem ružu jer lak ima minus zbog trajnosti. 

Comments

Post a Comment