Izađi i treniraj

Kada sam pisala post o polumaratonu najavila sam i jedan događaj koji organizujem u Bijeljini. Riječ je o prvom masovnom, javnom treningu na otvorenom pod nazivom "Izađi i treniraj". Moju ideju su podržale kompanije Sport Vision i Nike tako da sam se prethodnih mjesec dana bavila isključivo tim, što je na svakodnevne obaveze kod kuće, na poslu, oko djeteta, trčanje, pripreme za polumaraton, ostavilo jako malo slobodnog vremena za bilo šta. Ipak ja jako volim tu euforiju kada se nešto dešava, i kada je adrenalin na višem nivou tako da mi je sve to prošlo sa minimumom nerviranja. Iako je bilo potrebno dosta administrativnih, pravnih, i ostalih usklađivanja i operacija, jako je bilo bitno izabrati pravu ekipu, usmjerenu na isti cilj sa jakom i pozitivnom energijom, te sam u tom smislu bila posebno srećna sarađivati sa ekipom Sport Visiona, jer njihov slogan i jeste "Mi smo ekipa".

Kampanja se radila, članci na web portalima, novinama, TV gostovanja i iako je to moje, recimo prirodno okruženje, moram priznati da je i za mene bilo izazov jer radim nešto drugačije: sada ja odgovaram na pitanja, tako da je i sa tog profesionalnog aspekta bilo izazov. U svakom slučaju sve sam uspjela da uskladim, ali jedino na faktor vremena nisam imala nikakav uticaj. Iako je vremenska prognoza bila loša, a i sam dan krenuo uz kišu, ja sam znala da će biti sve dobro, i eto sunce je izašlo, vježbači stigli na trg, i kada sam ih vidjela u tolikom broju bila sam i više nego ushićena. Ipak je brojka od preko 100 ljudi premašila i moja očekivanja.
Kompanije Nike i Sport Vision svim učesnicima su podijelili Nike majice, a bila je organizovana i nagradna igra u kojoj je najsrećniji učesnik dobio na poklon Free Run patike.


Trening je vodila Dijana Bosankić, fitnes instruktor iz Brčkog, a specijalni gost bio je dr Saša Plećević  poznatiji kao dr Feelgood.
Vježbalo se, pričalo o zdravoj ishrani, dobro se zabavilo, a ja kao organizator bila zaista presrećna jer sam uspjela da sve završim kako sam i planirala. Ponosna na grad u kome živim i zahvalna svima koji su me podržali u bilo kom segmentu.






* foto by Darko Lakić

U okviru promocije ovog događaja  Buzz  je podržao blogere i yutubere BiH poklonivši im po jedan par patika, kao i mladu bijeljinku Amnu Alajbegovic, učesnicu muzičkog takmičenja "Pinkove zvezdice", o kojima ćete ovih dana čitati. Prva je svoje impresije podijelila Simply-Selma koja je odabrala Nike Air Max Tea.
Ja sam izabrala preslatke Nike Classic Cortez Cherry Bloosom o kojima ću pisati u nekom od narednih postova.


Ovdje možete vidjeti i video produkcije Invenio Films, i mislim da ćete i tu vidjeti kako je bilo sjajno.

Comments

  1. Predivnoooo :) Voljela bih da se nešto i u Tuzli ovako organizira, ekstra je :) Svaka čast na organizaciji :)

    ReplyDelete

Post a Comment