Izlet do Sunčane Reke

U ovoj opštoj frci oko vremena, tačnije sa primjetnim manjokom istog, ipak se trudimo da ako ne idemo na duge staze, održimo tradiciju porodičnog okupljanja vikendom, i vrlo često praktikujemo odlaske u obližnja izletišta. Nama najbliži su Tršić, Gučevo, Banja Koviljača, a pošto smo tamo jako često, nikako da odemo do "Sunčane Reke", te je prije nekoliko vikenda moj muž organizovao "uranak" upravo u ovom etno -kompleksu. I zaista zavrjeđuje ono što o njemu kažu oni koji su bili. Jako lijepo mjesto, sa dobro uslugom, i mogućnosti za kratkotrajni predah od užurbanog života.

Oaza mira, opuštanja, pruža priliku za uživanje, za sport, rekreaciju, šetnju, romantične momente, prenoćište i odličnu kuhinju.Ljudi su danas izloženi stresu i nemaju vremena da se posvete sebi i porodici, te mislim da su ovakva mjesta idealna da se isključite iz svakodnevice i uživate, pružajući sebi odmor za dušu i tijelo.








Autentični ambijent, vraća vas u neka stara vremena.Etno varijanta je jako popularna poslednjih godina. Iako nisam neki pretjerani zaljubljenik, moram priznati da ovje nisu baš mnogo pretjerali, te da mi se jako dopalo kako su spojili prirodno okruženje sa etno motivima. Posebno si interesantni nazivi ulica, sokaka, kućica za spavanje, kao i cijeli ambijent, životinje, priroda, a kada smo mi došli zatekli smo i ždrijebe staro samo dva dana. Moj Nikola nije baš bio zainteresovan za životinje, ali je zato za trčkaranje po livadi i po kaldrmi bio i više nego.





Na ovoj lokaciji snimani su i "Šešir profesora Koste Vujića" i serije u režiji Zdravka Šotre, te su upravo ti momenti našli svoje mjesto u ovom kompleksu.


Tu je i "ludi kamen", pa eto ko se boji da stane na isti u stvarnom životu, može da proba kako to izgleda ovako, mada su za njega više bile zainteresovane kozice i jarići :).

Tu je i mala crkva,odnosno "Hram Sretenja Gospodnjeg", sa vrlo živopisnom okolinom, a mom Nikoli se ovdje posebno dopalo.







Tu je i seoce "k‚o nekad" , sa pet kućeraka simboličnih naziva : Jabuka, Trešnja,Višnja, Kajsija i Breskva, koje imaju muzejsku vrijednost jer prikazuju način života u starom srpskom selu.


Tu je naravno još mnogo toga, a za kraj sam ostavila hranu. Bogata ponuda, povoljne cijene i ukusna hrana jeste karakteristika kuhinje. Iako smo na posebno načinu ishrane i u nekoj potpuno zdravoj priči, ipak smo popustili blagodetima ponude i jeli smo ono što inače izbjegavamo. Sitne greške se opraštaju ;)




Comments