It`s time for your eyes - CATRICE products

Moram priznati da ne pamtim kada sam poslednji put pisala o nekoj maskari ili nečemu što ima veze sa očima, pa sam vidjela da mi je ostalo da napišem i nešto o ovim proizvodima i da polako privodim kraju recenziranje zaostalih proizvoda, koje nisam stigla kada je trebalo.  Moram priznati da sam kada je riječ o trepavicama vjerna ili Bourjois brendu, ili nekada ranije L`Orealu. Zaista sam bila prezadovoljna, kao i AVON Big maskari koja je bila odlična. Oni su nekako bili moj izbor i rijetko kada sam imala zamjerke. Naravno dešavalo se da nisam potpuno zadovoljna, ali tako je kod mene. Mislim da sam jednom i pisala o tome, a to je da meni svaka maskara na početku bude onako, ništa posebno, bez početnog WOW efekta, ali da vremenom i kako je više koristim postaje sve bolja. Možda i umišljam, ne znam. CATRICE proizvode generalno koristim od skoro, izuzev kaova koje sam tu i tamo kupovala. I kada sam dobila ove proizvode, bila sam jako znatiželjna. Danas pričam o maskari, olovci za oči i krejonu.
CATRICE JET LASH mascara: U uvodu sam pomenula situaciju sa maskarom, ali dodaću da ja i nemam neke velike zahtjeve i očekivanja, s obzirom da se ne mogu pohvaliti da me je priroda obdarila nekim silnim gustim i dugačkim, moje su čak i malo spuštenije, tako da tu jedino pomažu vještačke, ako baš želim promjenu. Drugi problem je i boja, jer su moje trepavice i malo svjetlije u odnosu na npr.obrve, tako da se tu malo šta može korigovati. Ja ne volim one potpuno "mokre" maskare, nisam baš nespretna ali tu nekako uvijek uspijevam da zabrljam, i to me jako nervira. Te sam kada sam otvorila ovu maskaru bila malo i skeptična. Ipak na svu sreću ispostavilo se da je neka zlatna sredina, i da nisam imala problema. Kada je riječ o prednostima, po meni broj jedan je oblik četkice koji je odličan, dopire i do poslednje trepavice na oku, i nekako je logično dok se šminkate, prati oblik oka. Tu su dobili jak plus. Maskara obećava  volumen, ali ja nažalost i nisam dobila neki Bog zna efekat. Bilo je potpuno normalno, kao i kada se nanese i neka druga maskara. Maskara obećava i "najcrnju" crnu, ali meni je izgledala kao i ostale maskare bez tog natpisa. Ambalaža mi je pomalo čudna, jer se ka kraju četkice širi, pa mi je malo deblja dok je držim u rukama, ali nije to neki problem. Dolazi u crnom pakovanju sa srebrnim slovima, i zapremine je 11ml. Moja ocjena je u gradaciji od 1do 5 ocjena 3,5 i to uglavnom je zaslužna četkica.




Proizvod kojim sam se oduševila kada sam ga ugledala je VELVET MATT SMOKEY EYES PENCIL. Nikada sebi nisam kupila neki ovakav proizvod. Iako su mi se nekako uvijek dopadali, nisam ih kupovala. Olovka na jednom kraju ima četkicu koja služi za blendanje nanesene mase, kako bi se postigao taj smokey efekat. Na olovci su ispisani sastav i naziv, a slikovito je prikazano koji su koraci do savršenog smokey eye looka, uz pomoć olovke. Iskreno nisam ih poslušala, jer sam uglavnom sama svoj majstor. Kao što sam rekla olovka me je oduševila, a za to je zaslužna savršena maslinasto zelena boja. Jako je lijepa nijansa 020 AVOKAKHI. Nije ni čisto maslinasta, ima primjese još neke, a u sebi ima i zlatne šljokice. Vrlo lijepa kombinacija, i lijepo izgleda na očima. Mekana je i lako se nanosi. Mana joj je trajnost. Meni je jako kratko trajala. Čak i sa bazom za sijenke, trajala je svega 3-4 sata, i nakupila se u pregibima i preslikala na gornji kapak. Sve u svemu ocjena 4, jer je trajnost razočarala.



I poslednji proizvod je crna olovka MADE TO STAY KHOL KAJAL.I nju su namijenili za smokey eyes, ali iskreno ja ne znam šta bih sa njom. Jednom u 100 godina stavljam ovu olovku, i posebno ne volim ove plastične varijante koje ne mogu naoštriti, pa su mi kasnije tupe. Smokey nikad i ne pravim sa olovkom, te nisam imala šta pametno napisati za ovu olovku. Nekad kada imam želju za jako teškom šminkom i neke scenske varijante, stavim crnu olovku na waterline i to je sve. Mekana je kada je nanosite i ono što je dobro piše da je vodootporna, te je samim tim i trajnija.











Comments

  1. Kako mi ta smokey olovka izgleda privlačno - upravo zbog boje, prekrasna je. :D
    Ah crni khol kajal, nevolja. Sjeti me na dane racoon eyes iz sridnje škole - ne sudi. :'D Četkica maskare me dobrano podsjeća na četkicu zelene essence Lash Princess maskare - možda je essenceova četkica malo uža - manja ali u principu to je tu negdi. I sviđa mi se takav tip četkice, što kažeš uhvati svaku trepavicu. :)
    Imam slične oči, tj kapke kao ti, ja muku mučim sa sjenilima, odnosno s činjenicom da se slabo primjete :/ I sa trajnosti također, masni kapci.. Al finalni izgled mi je odličan, super si iskoristila proizvode :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažemo se u monogo čemu, samo sam ja u srednjoj više ličila na dječaka, što znači no make up, mada sam imala i dark faze :D. Muke po očima ;)

      Delete
  2. Fotografije su ti predivne! Jako vam zavidim sto imate Catrice, a mi u Srbiji ne..Bukvalno sam aljubljena u svaki proizvod o kojem procitam nesto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :). Pa mene stvarno čudi kako ga nema u Srbiji, a ima kod nas. Obično je obratno...ali vjerujem da će uskoro i kod vas

      Delete
  3. Su to bomboni na slikama? Strašno me zanima, ja bih to pojela :DDD inače nisam neki fan Catrice maskara, ali daju se iskoristiti, dok olovke stvarno volim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaah....jesuu, ali ja nisam ljubitelj slatkiša tako da mi se nisu jeli. Ali su mi jako simpatični, šareni. Eto meni se od svega najviše dopala ipak maskara :)

      Delete

Post a Comment