Catrice PRIME and FINE & Absolute eye color

Pošto otprilike pola godine kasnim za životom u blogerskom svijetu, što su oni koji redovno čitaju sigurno i primjetili, sjetih se da napišem koju riječ o meni trenutno omiljenoj bazi za sjenke. I kada sam htjela fotografisati sjetim se da sam to uradila još ljetos, i to ne solo nego u društvu dvije sjenke, te se slatko nasmijah, što ću sada da prikažem njih, iako je njihovo "otpjevalo", jer su mi nekako baš za ljeto, ali pošto je napolju nekako jako tmurno odlučih da razvedrim dan. Naime i ja sam nekad u maju dobila Essence i Catrice paketiće na recenzirnje i nešto sam stigla nešto nisam, ipak od onoga što nisam ostalo je i ovo. Dvije sjenke i baza.

Baza je bila povod za nastanak ovog posta jer je po meni jako dobra i koristim je bukvalno svaki dan, dok sam ostale zapostavila. Baza PRIME and FINE  zaslužuje svaku pohvalu.
 .
 Mala četvrtasta bočica sa sjajnim sistemom za nanošenje, aplikatorom koji je odličan i koji po meni sjajno funkcioniše ( malo me nerviraju teglice) zaokružuje jednu priču o ozbiljnom proizvodu.Nema mirisa, bež je boje i odlične teksture. Makana i kremasta, veoma prija kada je nanosite na kapak oka i uživanje je raditi sa njom,Ja sam uglavnom nanosila bazu pa skoro odmah nakon toga sjenku i efekat je bio dobar i što je najvažnije dugotrajnog karaktera, a takođe sam ovu bazu koristila i samu, naime prekrivši kapak, sačekala da se osuši i to je to. Ponekada kada sam van izlazila samo sa maskarom i balzamom za usne , za moj natural look ova baza mi je bila sjajna.Pakovanje je od 5 ml, i toplo je preporučujem. Zalihe ću svakako obnoviti.

Što se tiče dvije sjenke koje su došle u istom paketu, Catrice Absolute Eye Color su lijepe ljetne boje u simpatičnoj minimalističkoj providnoj ambalaži najprije me podjećaju na dvije kockice leda i jako su lijepe. Meni omiljena mint varijanta, i fina ljubičasta obradovale su me kada sam ih vidjela,jer volim boje, ali kako ih rijetko koristi u svojoj make up rutini, znala sam da ih neću baš mnogo koristiti.
Nijanse su 910 My Mermint i 900 Li-La Bamba. Zaista lijepe na oko i mene koja volim mint jako su uveselile, ipak nisu baš nešto kada ih nanosite, i za mene su nekako providne. Dosta su pigmentiranije u ambalaži nego kada ih stavite na kapak. U sebi imaju sitne čestice šimera, pa su meni u kontaktu sa bazom bile blještave.Ja sam ih probala i napravila neki look, ali zaista sam jako ružno izgledala sa njima, pa sam odlučila da preskočim to, te sam samo swatchala.  Sve u svemu nisam pretjerano oduševljena sjenama, ako izuzmemo njihovu boju, ali ako imate suprotno mišljenje rado bih ga čula.





Comments

  1. Bazu nikako da kupim, morat cu je i ja vala probati! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moja topla preporuka, vidjela sam da je neke cure upoređuju sa UD bazom.

      Delete
  2. Ja sam zaista ljubomorna. A verujem da nisam jedina vec vecina blogerki iz Srbije. Zasto ovaj brend ne dolazi vise u Srbiju!? Sve je tako savrseno i sve zelim da isprobam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš nisma to upratila, e baš mi je žao. Ima baš lijepih stvari. A sad ova kolekcija je jako lijepa. Vidjećeš. Uskoro ću nešto fotkati :)

      Delete

Post a Comment