Catrice 12 h Matt Mousse Make Up & Allround Coverstick

Priznajem da sam od asortimana kozmetičke kuće Catrice koristila jedino ajlajner, koji je po mom ukusu i po mom mišljenju savršen, kao i par lakova za nokte. Tako da možda nisam najmjerodavnija kada je  riječ o proizvodima o kojima ću pisati. Ipak drago mi je što sam dobila priliku da ih testiram, i evo mojih zapažanja. Na redu su  Catrice Matt Mousse Make up & Allround Coverstick.

S obzirom da imam mješovitu/masnu kožu, koja poslednju godinu opasno naginje na masnu, bio mi je izazov probati ovaj puder. Proizvod dolazi u staklenoj, prozirnoj kutiji, sa bež poklopcem. Težine 16 g. Na poklopcu je naziv i broj nijanse pudera, dok je na pozadini ispisan sastav.

Nisam ranije koristila sličan puder, tj.njihov i ne znam kakav je bio ranije, ali vidim da piše da je inoviran, te ako ste ga ranije koristili očekujte poboljšanja. Na forumima sam vidjela da ga hvale, pa sam se obradovala, želeći nešto novo i dobro za moju masnu kožu. Ono što me je jedino zeznulo u tome je da mi nijansa ne odgovara, 025 Light Beige je svijetla za mene, imajući u vidu da sam malo dobila boje, pa ću ga ostaviti za zimski period. Što se tiče karakteristika, kao i ostali pjenasti puderi, i ovaj je lagan, na licu ostavlja baš lijep osjećaj, srednje je prekrivne moći, nemam osjećaj maske na licu kada ga stavim, i rekla bih da je za cijenu koja ga prodaje solidan i odgovarajući. Brzo se utapa u boju tena, lak je za blendanje i mislim da sa njim ne biste mogli imati neke veće probleme.Čak i nije toliko puderast i suv kao neki ove forme, te mislim da će vam biti lakše nanositi i da neće ostavljati tragove i fleke. Ja sam ga probala, ali mi kao što rekoh, boja ne odgovara, ali ono što vam mogu prenijeti jeste da je postojan oko 6 h na mom licu, a sa bazom može "izgurati" i 8h. Baš 12h ne može, bar kod mene i pri ovim visokim temperaturama.Ukratko ukoliko imate masnu kožu, želite prekriti sitne nedostatke,  želite izbjeći teške pudere, onda ste na pravom mjestu.Postoje  4 nijanse,i nadam se da ćete moći izabrati onu koja vam odgovara, a ja ću probati da se uklopim sa 030 Natural Beige.

Iako mi je glupo pričati o puderu, a ne slikati ga na svom licu, još mi je gluplje, na tamno lice stavljati svijetliji puder, te na swatchu možda nećete najbolje moći da ocijenite nijansu, jer sam stavila puder na unutrašnju stranu ruke, jer je tu malo svjetlija i uklapa se. 

 Allround Coverstick je korektor jako praktično upakovan u plastičnu ambalažu, bež boje, težine 2,6g. Podsjeća na ruž za usne, i jako je praktičan za upotrebu. Ja sam dobila boju 010nude, koja je meni jako, jako svijetla. Postoje tri nijanse u prodaji, ova je najsvjetlija, pored nje tu su i 020 Vanilla i 030 Sand.
Kao što sam rekla, jako je praktičan, fino je kremast, nije premekan, a ni čvrst, te ostavlja fini trag.Fino može pokriti crvenilo oko nosa ili ublažiti boju podočnjaka.

Voljela bih da ga probam u punom sjaju, pa ću nabaviti adekvatniju boju za moj ten. A sada izgleda ovako.

Nadam se da sam vam pomogla u izboru. Pišite svoje utiske.

Comments

  1. Mene je taj puder baš baš pozitivno iznenadio jer nikako nisam očekivala da će biti dobar. Super mi pokriva, stoji na licu, ne skuplja se u borice i ne pravi nered. Moraću pogledati neku tamniju nijansu jer trenutno je i meni presvijetao.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mene je stvarno pozitivno iznenadio, a juče sam ga iz radoznalosti stavila na +35 stepeni, da vidim kakva je situacija, i da ti kažem odlično se drži. Toliko mi je bio dobar da ću definitivno kupiti tamniju nijansu. Ovaj prelazni period je baš zeznut, dok ne dobijem pravu boju, nikako da ustalim boju pudera.

      Delete

Post a Comment