Absolute ROSE by Catrice

Kada sam ugledala ovu paletu bila je to ljubav na prvi pogled. I prije nego što sam je isprobala, jako mi se dopala na osnovu prvog utiska. Jako volim ovaj raspon nijansi. Mislim da su jako nosive i pogodne za skoro sve kombinacije. Naravno u zavisnosti od svačijeg ukusa, ali rekla bih da se svaka žena može pronaći u ovim bojama, i da se slažu uz sve nijanse tena. Gledajući je nisam  mogla da izdvojim neku posebno, ali kada sam je probala i počela koristiti izdvojili su se i favoriti.

Absolute ROSE eyeshadow palette dolazi u plastičnom pravougaonom pakovanju. Pozadina je crna, dok je poklopac proziran, i omogućava da odmah vidite ove lijepe nijanse u punom raskošu. Na poklopcu je metalik roze slovima ispisan naziv palete. Sve ovo naravno možete vidjeti odmah i da vam ne opisujem, ali imam neku naviku da kada počnem da pišem, obradim i temu ambalaže. Proizvod dolazi u pakovanju od 6 g, i jako je praktičan. Mehanizam zatvaranja je odličan, i to posebno cijenim kod šminke, odnosno sigurnost, da se nešto neće raspasti ili prosuti. To ovdje definitivno nije slučaj. Paleta je jako pogodna i lagana, a mislim da bi se i onima koji baš i ne vole plastiku, trebala svidjeti. Na pozadini možete vidjeti više podataka o ovom proizvodu, kao i detaljan opis kako možete kombinovati sijenke i napraviti jedan "rose look".
Paletica se sastoji od 6 sijenki, prelijepih boja, u gradaciji od svjetlije ka tamnijoj, ružičastih tonova. Ja nemam Urban Decay paletu, ali po ostalim utiscima nekih djevojaka vidim da kažu da ih najviše podsjeća na čuvenu Naked 3, što i sama mogu zaključiti vidjevši je na fotografijama. Boje su zaista jako lijepe i kao što sam na početku rekla jako praktične za kombinovanje. U pakovanju se nalazi i aplikator/četkica za nanošenje sjena, ali kako ja za šminkanje isključivo koristim četkice, iskrena da budem nisam je ni probala, i idalje mi stoji tamo gdje je i bila, te ne mogu reći valjaju li ili ne.
Da se vratimo na sijenke. Od njih šest, četiri su sa shimmerom dok su dvije mat.



Što se tiče samih sjenki probala sam i uvela u redovnu upotrebu čitavu paletu, jer mi se zaista sviđaju nijanse i ono što odmah moram reći je da se ispod njih mora staviti baza, barem je kod mene tako. Inače je intenzitet osrednji. Imajući u vidu da imam masnu kožu zna mi se nakupiti boje na pregibima kapka, ali kada stavim bazu problem je riješen, a i boja intezivnija. Kako ja volim da se boja vidi, a ne da tapam slojeve, ja obavezno stavljam bazu, tako da je i sa ovom paletom isti slučaj. Sve su mi manje više istog kvaliteta i daju isti efekat kada se nanesu, ali mi je najdraža predzadnja sivkasto-roze nijansa i nju najčešće koristim.Postojanost im bez baze inije jača strana, ali sa bazom mogu izdržati do 5 sati. Sve u svemu ovu paleticu preporučujem toplo. Pristupačne je cijene i za tu cijenu dobijete  i solidan kvalitet. Mislim da se može uklopiti u svakodnevni makeup većine žena. 






Comments

  1. Odlican post! Meni se ova paleta mnogo svidja, odlicna je!

    Nikoleta, xoxo.

    ReplyDelete
  2. E sad cu da zapisem, ovu moram kupiti da probam ;)

    ReplyDelete

Post a Comment