Essence paketić

Još krajem prošle godine, u nagradnoj igri na stranici Essence BiH, osvojila sam paketić proizvoda ove kuće. Obradovala sam se jer zaista rijetko imam sreće u nagradnim igrama, i rijetko ih i igram, tako da je ovo za mene bilo baš veseo događaj. Šta ću kad volim poklone. Malo sam ga kasnije i preuzela, a i malo sam ovih dana neorganizovana, pa nikako da napišem koju riječ. Ali evo napokon stigoh. Evo mojih utisaka o par njihovih proizvoda.  Prvo da pojasnim da jako često kupujem proizvode ove kuće, prije svega jer su jako jeftini, a zatim i što kvalitet nekih proizvoda jako zna da iznenadi i ostala sam im vjerna kada su u pitanju lakovi za nokte, rumenila, kao i one njihove LE kolekcije, uvijek nađem nešto.U paketiću koji sam osvojila, došao je ruž za usne, iz njihove mat kolekcije, zatim maskara, pakovanje od 4 sjenke, i olovka za usne.

Krenuću od omiljenog proizvoda- RUŽ ZA USNE- mat ruž, u divnoj boji 15 OH! SO MATT. Riječ je o longlasting ruževima. Dolazi u crnom mat pakovanju, sa linijom po sredini, koja je u boji ruža. Nijansa koju imam je nude varijanta, i iako sam bila skeptična, jer ne volim nude nijase na sebi, loše mi stoje, jako mi se dopao. Od boje koja usnama daje lijep, romantičan i nježan izgled. Iako je iz mat kolekcije, uopšte ne isušuje usne, kada ga nanesete, imate osjećaj mekoće. Vrlo je kremast. Trajnost mu je oko 4 sata barem an mojim usnama. Jedini po meni problem je što baš ističe sve nedostatke na usnama, i svaku neravninu i sl. te je savjet, da prije nego ga nanesete, sredite usne, uradite piling i slično, jer se zaista vidi svaka packa.





Drugi proizvod koji mi se dopao jesu sjenke. Riječ je o njihovom QUATTRO pakovanjima, i ja sam dobila 14 MAGENTA AND ME. Vrlo lijapa kombinacija boja. Po mom ukusu. Boja vanile, svijetlo siva, ljubičasta i ljubičasta do indigo (ne znam da ocijenim baš ovu nijansu). Ono što mi se dopada kod svih je pigmentacija, postojanost i lakoća u nanošenju. Ono što mi se ne dopada je to što ni jedna nije mat. Ipak svilenkasti trag koji ostavljaju za sobom, i divne boje, mogu da nadomjeste taj nedostatak. Koristeći bazu za sijenku, trajnost se produžava, a ja sam ih ovih jutara koristila bez baze (stalno negdje kasnim), te su mi trajale i po 9-10 sati, a da se ne pojave one linije na pregibu kapka. Sve u svemu vrlo sam zadovoljna, a mislim da svaki dan koristim ovu boju vanile.






Treći proizvod iz paketa je olovka za usne u nijansi 15 HONEY BERRY. Kod mnogih blogerki sam je skužila u poslednje vrijeme, kao proizvod koji su kupili i dali mu pozitivne ocjene, te ostajem u tom duhu. I od mene ima pozitivne ocjene. Vrlo lijepa boja, lagana za nanošenje, vrlo su mekane i mazive. Ima mat završnicu, i može se nanositi samostalno ili u kombinaciji sa sjajem, vidjela sam kod nekih djevojaka. Ne znam, ja sam je koristila samostalno i bila sam zadovoljna. Ipak ne traje dugo, a možda je kod mene bio razlog jer sam stavila i tanak sloj balzama ispod, jer kada je riječ o olovkama, uvijek sam skeptična, i mislim da će mi isušiti usne. Kod ove se to nija desilo, ali kao što rekoh nisam stavljala bez balzama. Jako je lijepa nijansa, i na usnama bude jako zanimljiva boja. 



I na kraju proizvod koji mi se uopšte ne dopada, i koji mi ne odgovara, i proslijedila sam ga dalje, jeste maskara GET BIG LASHES. Priznajem da je ovo prva Essence maskara koju sam ikada probala, a vjerujem da će i ostati tako, s obirom da se na moje trepavice pokazala potpuni fijasko. Ja i nemam neke trepavice, ali sa ovom maskarom i dalje se nije ništa desilo. Efekat je potpuno slab, iako sam na osnovu četkice, i činjenice da bi trebalo da mi poveća volumen, očekivala da će napraviti dobar posao, to kod mene jednostavno nije išlo. Tako da ako imate malo svjetlije trepavice, malo rjeđe i prirodno spuštene, preporuka je da ovu maskaru zaobiđete u širokom luku.


Toliko omojim utiscima kada je riječ o Essence proizvodima koje imam. Da li ste probali nešto od ovoga? I kako vam se dopadaju proizvodi?

Comments

  1. Olovku bas volim, imam jos dvije. A ja stavim bez balzama pa bas traje ili stavim nekad balzam preko :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam jako zadovoljna, i sve više je koristim u toj varijanti

      Delete
  2. Olovke i ja bas volim. Ja isto nanesem balzam preko nje i traje bas dugo. Pogotovo volim tu nijansu, honey berry.

    ReplyDelete
  3. Amazing products xx

    http://bblluusshh.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. I meni se sviđa jako, a nisam imala baš neka pretjerana iskustva sa nude ruževima, ovim sam se pozitivno oduševila.

      Delete
  5. Nemam jedino ovaj quattro, niti volim takve proizvode :D Uvijek mi ostanu bar 2 sjenila koja nikad ne taknem :D Olovku volim, najdraža mi je <3 Maskara mi je super, inače sam veliki fan njihovih maskara. :) Ruž ti predivno stoji i baš mi je drago, na meni izgleda kao korektor :( Drago mi je da si dobila poklon od njih i da si se malo igrala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa imaš pravo, ali meni su super sve nijanse, mada znam da ću ovu vanila i sivu najviše koristit. Ruž mi je lijep, mada ja volim neke intezivnije boje, mislim da sam se u ovoj nude varijanti našla. Meni maskara nikako nije odgovarala.

      Delete
  6. Meni se bas svidja ruz, volim nude nijanse, ali one sa ruzicastim podtonom. Super su im i ovi novi iz Nude kolekcije, i boje, i finis, ma tacno bih ih sve pokupovala da vec nemam gomilu slicnih. Imam olovicicu, a i inace su mi i ostale njihove super, bas sam radoznala kakve su im nove Longlasting, nisam vidjela da su nam jos dosle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ja nisam naišla na Longlasting..a baš sam skoro bila u CM-u i DM-u

      Delete
  7. Pozz nominirala sam te za versatile blog award, cirni moj post :*
    http://helloflawlessbymartina.blogspot.com/2015/03/the-versatile-blogger-award.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalaa...izvini što ranije nisam odgovorila, ali kao što i sama vidiš nisam bila baš aktivna mjesec dana. Ali čim stignem napisaću. Hvalaaa

      Delete

Post a Comment