AURA - Matte Top Coat

Odavno na internetu viđam divne mat varijante lakova za nokte, i prosto me privlače, posebno kombinacija mat i gel like. Ipak slabo mi je išlo za rukom, da  naiđem na neki, za koji sam čula da je dobar. Kako sam mogla vidjeti, par blogerki je hvalilo AURA mat nadlak. Ja sam svoj primjerak nabavila u Beogradu, jer AURA nije dostupna u mom gradu. I priznajem da je na mene ostavio dobar utisak.

Lak dolazi u staklenom pakovanju sa crnim zatvaračem, plastičnim, ali hrapavim, pa neće lako kliziti iz ruku. Na prednjoj strani je naziv laka, dok je na poleđini više informacija o njegovom sastavu. Riječ je o pakovanju od 11 ml. Po veoma pristupačnoj cijeni. Na vrhu imate i mini uputstvo kako ga upotrijebiti, kao i nekoliko riječi o laku.



Četkica je srednje debljine, ali dovoljna da lak nanesete u dva poteza. Prema uputstvu priloženom na čepu, na potpuno suv lak nanosite sloj ovog nadlaka, ali na čitavu površinu, da vam se kasnije ne bi stvorile one linijice, koje baš i ne izgledaju lijepo.Suši se brzo i daje lijep mat efekat na noktima.
Proizvođač kaže: "Zahvaljujući svojoj formulaciji bogatoj specifičnim i pažljivo odabranim sastojcima omogućava transformaciju svakog laka za nokte visokog sjaja u potpuno mat bez mijenjanja bazične boje."
Ja samo mogu da se složim, da lak i najsjajnije lakove pretvara u mat i meni baš lijepo izgleda na tamnijim nijansama, a probala sam i predlog drugih djevojaka i stavila ga preko laka sa šljokicama. Za ovu cijenu, od 279 dih oko 5 KM, ovo je odličan lak.

Ukoliko želite povoljan lak, koji se brzo suši, i postiže nježan mat rfrkat, ovo je pravi izbor za vas !

Comments

  1. Ja sam probala i Flormarov isto nije los za matt efekat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidjela sam kod par djevojaka na blogovima, da je zaista dobar, li nisam sigurna da ga ovdje mogu naći, ali svakako ću kupiti kada mi bude dostupan.

      Delete
  2. Oooooo mat šljokice, yes please. Izgleda odlično i užasno mi je žao što neman Auru u Hrvatskoj :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni su mnogo lijepe mat šljokice, kao da je stopiran njihov sjaj,tj.uhvaćen u momentu.

      Delete
  3. Meni se jako sviđa taj plavi lak :Đ koristim Flormar i za sada mi se jako dopada, mada ja više volim mnogo šljokica i da mi se nokti šljašte xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, i ja sam se odmah zaljubila u ovu boju. Essence. Ja nemam gdje kupiti Flormar. Ali možda nađem na nekoj tezgi :)

      Delete
  4. Plavi lak je predivan :) Ja nisam ljubitelj mat lakova (nadlakova).. ovaj Aurin bas hvale svi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Naći ćeš ga na Essence policama. Pa i ja uglavnom volim gel efekat, ali prihvatljiv mi je mat, koliko npr.ne volim pjeskarce.

      Delete
  5. volim mat izgled lakova, premda baš i nije trajan kao sjajan :D
    o aurinom nadlaku same hvale čujem :D

    ReplyDelete

Post a Comment