ARTDECO - Make-up base with anti-aging effect

Poslednjih godina, šminkanje je postalo, skoro pa nezamislivo bez baza i fiksatora, koje osim što produžavaju trajanje šminke na vašem licu, očima, usnama, trepavicama, one i inteziviraju boje. Za mene je otkriće makeup baze bilo revolucionarno, iz prostog razloga - mješovita/masna koža, te ni najizdržljiviji puderi nisu uspjeli da se na T-zoni zadrže onoliko koliko je meni to trebalo. Zato Amin za baze za podlogu. Prva baza koju sam kupila bila je neka Essence. Iako koristim njihove proizvode, i što se za sitne pare može nabaviti po meni, dosta lijepih stvari, ta baza je bila potpuni fijasko. Posle nje, desio se skok na savršene Inglot i Sephora baze, a onda da ne bih čekala ko će mi i odakle nabaviti te, odlučim da isprobam i ovu Artdeco, i priznajem sa njom se družim već četvrti put.Vjerujem da ju je većina vas već probala, ali evo i mog mišljenja.

Proizvod dolazi u kartonskoj kutiji, srebrne boje, na kojoj je ispisan naziv proizvoda, na četiri jezika, ostale tri stranice posvećene su opisu za šta služi baza, na nekoliko jezika, kao i naziv i sjedište proizvođača, i što je najbitnije informacije o sastavu baze.


Kada otvorite kutiju dolazite do proizvoda u plastičnoj ambalaži, takođe srebrne boje, vrlo lijepo dizajnirane, sa pumpicom za istiskivanje. Zapremina 15 ml.

Kada istisnete sadržaj, dobićete vrlo laganu gelastu masu, bjeličaste boje, ali i pomalo prozirnu, vrlo hidrantnu što osjetite odmah pod prstima. Bez mirisa je. Kada je nanesete na kožu ne zateže, nego daje neku svježinu. Veoma je ugodan na licu.
Lagana i gelasta formula, rešava vas nepravilnosti na koži i stvara dobru podlogu za nanošenje pudera. Ova baza nudi i anti-aging djelovanje zahvaljujući kombinaciji amino peptida. Namijenjen je masnoj i mješovitoj koži. Upravo ova gelasta struktura, baze koja je lagana, ne doprinosi začepljenju pora, i nećete osjetiti nikakvu težinu na licu.
Što se tiče količine potrebne za jedno šminkanje, meni je potrebno 1-2 stiska pumpice, jer se dobro razmazuje. Ja je na sebe nanosim prstima, dok kada šminkam druge, koristim četkicu. Može i jedno i drugo.
Ja zaista i nemam mnogo nepravilnosti na koži, ali kao i svi imam neke stvari koje želim zakamuflirati. prije svega, proširene pore, i ova baza mi to omogućava. Lijepo mi ujednači ten, i te sitne nepravilnosti mi nekako "ispegla".
E sad, kada je riječ o postojanosti, tu imam malo zamjerki. Mislila sam da će matirati malo duže, ali nije baš kao što sam očekivala. Kao što sam na početku rekla, ja imam mješovitu do masnu kožu, što znači čuvena T.zona je rizična, a pogotovu nos. Tu su mi nekako i pore najraširenije, e baš tu je ova baza pomalo zakazala. Naime, nakon nekih sat-dva, tu je izbijao sjaj, kao i kada nemam bazu, dok je ostali dio lica bio odličan. To je ono što mi se ne dopada, i što ovoj bazi daje ocjenu 4, a ne 5. Ipak ukoliko nemate previše masnu kožu, toplo preporučujem ovaj proizvod.

Comments

  1. Odlican post!
    Mnogo mi se svidja ovaj proizvod! Odlican je! :)

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.it

    ReplyDelete
  2. Meni je koza suha do normalna i vjerujem da ce mi ova baza biti super, morati cu poceti obracati vise paznje na ovaj brand, rijetko kada procitam losu recenziju, a uvijek zaboravim pogledati njihov stalak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ti preporučujem, jer sam do sada probala dosta i zadovoljna sam većinom. Mislim da će ti odgovarati, jer nije baš striktno za masnu kožu. Osvježava nekako....

      Delete
  3. Bazu zaista ne koristim često, samo kad baš trebam da duže sve stoji na svom mjestu. Za moju suhu kožu ova baza je odlična :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da odgovara i onima sa drugačijom kožom od moje , lijepo je čuti i druga iskustva.

      Delete
  4. Ja je imam već dugo i sada se trudim da je koristim što više da bih je što prije potrošila. Ja nemam neku potrebu za bazama i ne vidim neku preveliku razliku između njih, pa nisam nikako kompetentna da sudim, ali mi je dobra :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se baš trudim da nađem neku u koju bih se mogla pouzdati 100%, za sada su mi sve odgovarale polovično ili 70%, pa potraga se nastavlja :)

      Delete

Post a Comment