The art of calligraphy - CATRICE ultra slim eyeliner pen

Kaligrafija je umjetnost lijepog pisanja koja vodi porijeklo iz Kine.U Azijskoj kaligrafiji uglavnom se koriste četkice i mastilo kod pisanja kineskih znakova, smatra se najvažnijom umjetnošću istočne Azije i najprofinjenijom formom istočnoazijskog slikanja. Ono što je bitno istaći za kaligrafiju, jeste da je geografski široko rasprostranjena i da skoro svaki narod ima svoj oblik ove umjetnosti, te da bez obzira kada je nastala, nastavlja i danas da se razvija, i da ju nije uništila savremena tehnologija. Gledajući na ovo bilo jasno zbog čega je CATRICE, svom, po meni najboljem ajlajneru dao naziv CALLIGRAPH. Što se mene tiče, ovo je za sada jedan pd dva tuša koji koristim (drugi je  AVON mefa efect. Danas ću pisati svoje utiske o - CATRICE Calligraph ultra slim eyeliner pen.

Odavno se spremam za ovu recenziju, ali nikako da se sjetim. Jeste da je bila ljubav na prvi pogled, i da sam jedva dočekala da sa vama podijelim utiske, ne znam zbog čega sam to smetnula sa uma. Valjda se na dobre stvari brzo naviknemo. E kako je ovo jedna sjajna stvar, želim da i vi prepoznate njene prednosti, i možda uvrstite na svoj spisak za šoping.
Što se tiče tuševa/ajlajnera, ili kako god ih zvali, priznajem obožavam ih. Nekako mi je kompletan look upotpunjen kada oko uokvirim njim. Stoga ne čudi što sam tokom poslednjih godina isprobavala sve i svašta. Bilo je dobrih, skupih, ali i super jeftinih starih dobrih tuševa, koje sam koristila i koji su mi bili super, zatim se na tržištu pojaviše gel varijante i ja ushićeno odlučih da je to to. Ali sa ovim mislim da ne može više i dalje. Čini mi se da sam vrlo subjektivna, ali šta ću :). Ova olovka dolazi u crnom pakovanu. Vrlo jednostavnom. Malo deblja od obične drvene olovke, sa poklopcem na vrhu. Ambalaza je crna plastična sa srebrnim slovima. Kako olovku vrtite među prstima, osim natpisa proizvoda, tu je i kratak opis, na tri jezika, zatim podaci o proizvođaču i o mililitraži. O sastavu nema ništa, ali na zvaničnoj stranici kažu da ne sadrži paraben.


Kada skinete poklopac vidjećete duži spužvasti nastavak, vrlo tanak, koji i omogućava lagano manevrisanje po kapku i iscrtavanje preciznih i tankih linija. Možda je tu i jedina zamjerka ovom proizvodu, a to je da se vrh nekako ubrzo "istupi", pa u njemu nema uvijek jasno crne boje, mada slabo da će vam specijalno nedostajati. Ne znam kako bi to mogli poboljšati, ali možda unaprijede tehnologiju.

Što se tiče samog ajlajnera, nanošenje je brzo i jednostavno, veoma lagano. Spuzvasti nastavak veoma lagano klizi po liniji oka, ostavljajući jasan crni trag i pored vrlo tankih linija moguće je naravno i iscrtavati i nešto deblje, i uglavnom poigravati se sa oblicima kakve želite da postignete. Veoma je postojan, i lako se odstranjuje sredstvima za odstranjivanje šminke. Imam poprilično osjetljive oči, ali priznajem da do sada nisam imala nikakvu niti iritaciju niti peckanje i nešto slično tome. Kao što sam rekla, možete ispisivati kako precizne tanke , tako i deblje i ostale vrste linija. Ja sam ovdje prikazala kako to izgleda, mada mi je olovka pri kraju, pa možda nije najbolje, a nisam imala vremena da skoknem po novu.
Vrlo je povoljna, mislim oko 6,50KM u CM marketima, ako me pamćenje dobro služi. A evo i kako izgleda na očima. Mali mix debelih i tankih linija.



Nadam se da sam uspjela da i na vas prenesem pozitivne utiske o ovom ajlajneru, a uskoro i grupna recenzija tuševa koje sam uglavnom koristila.


Comments

  1. Inače imam loše iskustvo sa ovim tuševima u flomasteru, ali nakon ove recenzije ovaj moram probati. Nadam se da će me očarati kao i tebe :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da ti kažem, i ja sam bila razočarana, iskreno mislim da je ovo jedan od dva koja valjaju. Čak su me i mnogo skuplji razočarali, ali naravno ne mora da tznači. Možda samo meni odgovara. Ali vrijedi probati :)

      Delete
  2. Lajk lajk, ja inace volim ove u flomasteru. Brzo se suse ali nema veze, dok traju dobri su :))

    ReplyDelete
  3. Kupujem,treba mi ovako tanak vrh,a super je pigmentacija :)

    ReplyDelete
  4. Mogla bih ga baš probati, čini se da radi dobar posao :D

    ReplyDelete

Post a Comment