It's Christmas time

Ne znam kako za druge, ali za mene je ovo možda najljepši period u godini. Jeste da sam više za ljeto, plažu, i tu vrstu uživanja, ali nekako praznici su mi omiljeni. Već nekoliko puta sam rekla da uživam u zimskoj idili, ali samo kada su Nova godina i Božić u pitanju. Resto, baš i nisam oduševljena. Ruku na srce, kako su nam vremenski uslovi u najmanju ruku čudni, rijetko smo za Novu godinu uživali u pravim zimskim čarolijama. Mada, bez obzira na vremenske uslove, svoju prazničnu idilu ipak mi sami najbolje znamo da stvorimo. Ove godine, praznici su mi još draži jer je tu moj dječak, pa mi je sve nekako potčinjeno njemu, i muž i ja smo se baš radovali svom tom šarenilu zbog njega, te kakve li će biti njegove reakcije na jelku, na poklone i slično. Već krajem novembra u radnjama su počeli sa prodajom ukrasa i svaki put kada bih ušla, vrlo brzo sam pronalazila nešto, prijeko potrebno za uređenje kuće i dopunu ukrasima za jelku. Tako sam već nabavila dosta novogodišnjih drangulija, i jedva čekala da osvane 10.decembar da sve to i poređam. Konzum i Jysk su bili moja omiljena mjesta za šoping, a evo i kako će to biti za Novu godinu u mom domu.

 Kako sam pravoslavne vjeroispovjesti, meni je Božić tek 7.januara, i trpeza je uglavnom tradicionalna, ipak Novu godinu koristim za kićenje prostora i ukrašavanje, takođe i Sveti Nikola je 19.decembra za nas te nam se sve vrti u tih skoro mjesec dana. Sveti Nikola je i moja slava, te sam posebno radosna zbog tog praznika, a ove godine čarapica mog dječaka je veš napunjena, i Sveti Nikola će mu u ponoć ostaviti pored krevetića mnooogo poklona :)
Jelku ili božićno drvo smo kupili prošle godine. Dojadile su mi više one male jelkice, i prošle godine sam se odlučila za nešto veću i bogatiju, i mislim da baš odgovara našem prostoru. Prošle godine smo odlučili i da nam uglavnom preovladavaju crvene i srebrne boje, sa pomalo zlatnih detalja. Iako srebro i zlato i nisu najbolja kombinacija, Nova godina je, sve je dozvoljeno. Sledeće godine će sve biti neke druge boje. Tako da sam uz već postojeće ukrase od prošle godine dodala još poneki, nabavljen u Konzumu i Jysku.



Te sve zajedno uklopljeno dalo je sledeće - divnu jelku koja me svaki dan dodatno oraspoloži kada uđem u dnevni boravak.









Pored toga nabavila sam i ove divne lampe, koje inače obožavam, ne samo kada su praznici. Otkako su se pojavile bile su mi preslatke, i imam nekoliko komada. Ove su nabavljene u Jysku, po cijeni od samo po 3 KM po komadu.
Tu je i ova mala svjećica sa Snješkom Bijelićem i preslatkom mašnicom. Koštala je samo 2KM takođe u Jysku.
Zatim ove simpatične šolje, za nas dvoje, za čaj ili toplu čokoladu, kada pozavršavamo obaveze, sumiramo dan, odmaramo i uživamo dok beba spava. Takođe kupljene u Jysku za samo 3 KM po komadu.

Tu su i salvete, za novogodišnju trpezu. Bilo je sa raznim motivima, a ja sam izabrala ove, takođe u Jysku, po sijeni od 3,50 KM.

Tu su i trake za mašne, kojima ću zavezati poklone koje kupim za mališane. Traka ima na krajevima žicu i vrlo je pogodna i za pravljenje mašnica za jelku. Kupljena u Konzumu po cijeni od 2 KM.
Tu su i kapice Djeda Mraza za nas troje, jer ćemo imati fotografisanje, koje sam ja zamislila, i onda želim jednu porodičnu fotku, pa sam baš željela da bude pokraj jelke. Kapice kupljene u Konzumu po cijeni od 0,75 KM.
Nisam odoljela ni ovim ukrasnim zdjelama. Te sam i njih nabavila u Konzumu po cijeni od 5 KM ova bijela sa zlatnim i 3 KM ovaj zlatni tanjir.

I na kraju, nekoliko novogodišnjih čestitki, koje šaljem prijateljima u inostranstvo, i koje ni jedna elektronska pošta ne može da zamijeni. Obradujem se kada ih pišem, isto i koliko kada ih dobijem.

Eto dragi prijatelji, i dalje mislim da mi ponešto nedostaje, pa možda naletim na neki lijep ukras da kupim, a za to vrijeme, smišljam poklone i pakujem paketiće. Obožavam praznike. A vi?

Comments

  1. Ja sam odusevljena kako si lijepo sredila! Sad i ja moram u jisk da si nakupujem ovih slatkih stvarcica. Iako ne kitim jelku zadnjih nekoliko godina uvijek se obradujem kad vidim kod nekog. I zelim vam da budete zivi i zdravi i sretni sa nikolicom i da vam poraste lijepo i eto. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaaj hvala puno :* Pa nešto su mi fotke kilave...ili sam ja kilav majstor, ali nema veze. Idi, meni je tamo dosta toga simpatično, mada bi moglimalo asortiman proširiti :) Hvala na lijepim željama, a ja se nadam da se vidimo na tvom ili mom terenu <3

      Delete
  2. aaaaaa super jeeee. sad bih ja otisla nakupovala ovih drangulija da nije ponoc :D lampice su super, i jelka i solje i sve. ja jos nisam nista okitila, sutra cu, nidam stigla, a bozic mi je sljedece sedmice :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, ne brini, sigurna sam da ćeš i danas stići :) Hvala puno :*

      Delete
  3. Kako ti je sve divno! Ja sam svoju jelku vec krajem novembra okitila, jer tad smo isli sve to da kupimo, pa nisam mogla izdrzati da je ne okitim i dekorisem kucu.
    Srecna ti slava. I mnogo mi je drago sto za ovaj Bozic imas najljepsi poklon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno. Da ti kažem ja bih je odmah okitila kad vidim svu tu euforiju. Ali mi nekako uvjek ukrašavamo 10,decembra te eto tad čekamo .)

      Delete
  4. Prekrasno je sve. I meni je ovo najljepse doba u godini. Najdraze mi je pogasiti sva svjetla i upaliti samo jelku izvaliti se u kaucu. Bas spremam i sama slican post. Ljubi mog imenjaka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...evo poljubac proslijeđen :). Hvala ti puno. Nekako je tada sve lijepo

      Delete
  5. Hjoooj sve je lijepoo :D Uzivajte u praznicima u prosirenom izdanju porodice :*

    ReplyDelete

Post a Comment