Oktobarski NEW IN

Ovaj promjenljivi oktobarski dan, iskoristila sam za jedan NEW IN post. Nije bilo neke spektakularne kupovine, ali kako su meni zanimljivi ovakvi postovi kod drugih, bez obzira na količinu, rekoh da uradim i ja jedan posle dugo vremena. Pošto je skoro svo moje slobodno vrijeme (ako ga uopšte i nađem), posvećeno mojoj bebi, tako i šoping uglavnom podređujem njemu. Te ako vas zanima mogu poslikati sve silne flašice, cucle, igračke, bodiće i sl..koje sam mu pokupovala :D, šalim se. Ipak nađoh prostora i za sebe. Evo šta je novo kod mene.


Kako sam u jednom od prethodnih postova objavila, radujem se novim kolekcijama, između ostalog i Essence, u CM-u sam naišla na novu jesenju, pod nazivom HELLO AUTUMN. I ima tu finih stvarčica, a ja izabrah set za obrve.U pitanju je 01 LEAVES ARE THE NEW BEEF.  Riječ je o setu koji se sastoji od dvije nijanse boje za obrve, highlighter puder za kapke i četkicu za nanošenje. Simpatično izgleda, a vidjećemo i kakav će se pokazati.

 U ovoj kolekciji je i fina paletica sjenki, koju nisam kupila, ali toliko mislim na nju da ću vjerovatno morati. Veoma mi se dopadaju nijanse. Umjesto nje kupih NYX paletu Love in Rio - 01 NO TAN LINES ALLOWED. Riječ je o paleti sa tri nijanse i ja sam izabrala onu kombinaciju boja koju najčešće i koristim- bež - braon - crna.
 Tu je i rumenilo Essence iz njihove standardne postave. Silky touch blush - 20 BABYDOLL. Ova nijansa mi se uvijek dopadala i nekako sam je najčešće i koristila. Poprilično osvježi čitav makeup.
Kada sam na stranici BOURJOIS BiH, prije neki dan vidjela da su ruževi Shine Edition 50% sniženi, odlučila sam da iskoristim priliku. Tako sam od nekoliko primamljivih nijansi izabrala 23. Mislim da nikada u životu nisam sličnu nijansu imala, i nosila, i baš sam htjela nešto drugačije. Boja mi se mnooogo dopada i mislim da nisam pogriješila, a kako mi stoji čitaćete u nekom od narednih postova.
Dok sam tako stajala na kasi u DM-u spazih ove EVELINE lakove, i boje su mi bile toliko primamljive, i morala sam ih kupiti. Zaista je dosta finih bojica, u pitanju su lakovi COLOR edition, a ja sam izabrala koralnu nijansu br.917 i sivu br.921. Odlični su.



Tu je i NIVEA dezodorans Fresh Natural. Kako stalno koristim onaj Pearl, zaželjela sam se klasičnog NIVEA mirisa. On me podsjeća na svježinu.
Od NIVEA porodice, izabrala sam i gel za tuširanje Cashmere moments sa ekstraktima kašmira i mirisom orhideje. Mnogo lijepo miriše i koža je poslije njega glatka, ali obo što zamjeram skoro svim gelovima za tuširanje je miris koji je skoro trenutan, voljela bih da traje bar malo duže.
I na kraju, na poklon nedavno dobih ova dva proizvoda kuće FENJAL. Iskreno nikad ništa od njih u životu kupila nisam, pa je za mene ovo novo. Riječ je o kupki sa ekstraktom švajcarskog meda i cvijeta i zaista divno miriše.

Drugi proiyvod je Miss Fenjal Creme de parfum classic losion za tijelo. Osim dobre strane, a to je brzo upijanje i lijep puderasti osjećaj poslije nanošenja, miris mu nije jača strana, barem nije po mom ukusu, tako da nisam baš nešto oduševljena. Ipak o njima drugom prilikom više.

Nadam se da su vam se dopali noviteti. :)

Comments

  1. I meni se čini da je dobar. Jedva čekam da ga probam. Ne mogu prije nego pofotkam za recenziju :)

    ReplyDelete
  2. Krasna mi je nijansa Bourjois shine ruža <3

    ReplyDelete
  3. OOOOOOO uopće nisam znala da su Bourjois ruževi sniženi!!! Gibam na lijevo!! :-D

    ReplyDelete
  4. Jedva čekam recenziju ruza, odlicno mi izgleda :D

    ReplyDelete
  5. Bourjois ruž divno izgleda. :)

    ReplyDelete
  6. E pa ide prvi, preko reda...najdalje za dva dana. Ne znam do kada je sniženje, ali je u pola cijene, i svidjele su mi se još dvije nijanse. Možda i ja skoknem i po njih :)

    ReplyDelete
  7. super noviteti, Nivea gel i sivi Eveline lak i ja imam, a i Bourjois ruž je divan <3

    ReplyDelete

Post a Comment