Hello my name is EVELINE, Eveline nail polishes

Prije neki dan sam u New in postu prikazala dva laka za nokte, kojima nisam odoljela, vidjevši ih na kasi u DM-u, a sada sam se vratila po još, jer su boje prosto savršene.... Ovih lakova imam možda još jedan ili dva, nisam nešto specijalno na njih ni obraćala pažnju, ali ovako fine nijanse su zaslužile koju lijepu riječ.

Generalno o ovoj kući znam vrlo malo. Viđam često proizvode, ali ništa sem lakova nisam probala, te ne mogu mnogo pričati o ovoj kući. Ono što vidim po podacima sa njihovog sajta jeste da su dugo na tržištu i da su porijeklom iz Poljske, i da imaju relativno širok asortiman proizvoda.
Već nekoliko puta sam naglasila da volim lakove, i mislim da i najviše postova i imam sa tom tematikom. Često mijenjam boju laka i to mi pričinjava zadovoljstvo. Više preferiram svjetlije i veselije nijanse, ali ima dana kada mi je samo dobro kada sam u dark fazonu. E upravo ta koloritna priča je upotpunjena sa ovih pet nijansi. Mislim da ćete se i vi složiti kako su super na prvi pogled, e ono što je dobro je što to nije samo na prvi pogled. Naime ono što je pohvalno za ove lakove da sa topcoatom zaista dugo traju. Jeste da imam sreću da mi lakovi dugo traju, ipak i za ovaj mogu isto reći, a to je da je postojan i da mi je uz svakodnevni kontakt ruku i vode i pod uticajem raznih deterdženata, na noktima ostao sedam dana bez problema. Morate priznati odličan rezultat.
Što se tiče samih lakova, i pakovanja, dolazi u četvrtastim bočicama, sa crnim valjkastim zatvaračem. Jedan je sa klasičnom četkicom, dok su preostala četiri sa većom, što pokazuje i natpis na samom laku. Ta četiri su iz ekipe Color edition, dok je roze iz grupe Color Instant fast dry&long lasting. Svi su zapremine 12 ml. Proizvodi nisu testirani na životinjama, što potvrđuje i znak na ambalaži.
Što se tiče samog laka, i prekrivenosti, za sve sem roze, može se proći i sa jednim slojem, samo je on baš proziran i treba vam još jedan sloj za intenzitet boje. Generalno ja lakiram sve u dva sloja i izgleda odlično. Ima vislok sjaj, čak i bez završnog laka.
Što se tiče boja, ne znam za koju najprije da se odlučim, sve mi se dopadaju. Kao veliki ljubitelj tirkiznih i mint varijanti, krenuću od njega. Kao što i sami vidite divna mint varijanta, lijepa je podjednako i u bočici i na noktima. To je nijansa br. 915



Zatim je tu i boja korala, koju jednostavno morate voljeti. Riječ je o laku br.917


Poslije njega dolazi ovaj sjajni sivi ljepotan. Boja blata (tako sam ga prozvala). Najviše me podsjetio na jednu super AVON masku za lice. Boja je odlična, i mislim da sam ga najviše puta lakirala. Br. 921.


E sad ide nijansa koju nisam imala na noktima, bar 15 godina, kada je ono u jednom momenti bila vrlo popularna ljubičasta boja. I ovaj jorgovan lak sam uzela da vidim mogu li se navići na ovu nijansu, i moram priznati dopada mi se. Br. 922.


I za kraj je ovaj lijepi roze lak, koji po meni mnogo bolje izgleda u bočici, jer realno sam tek sa tri sloja zadovoljna, a ko će ga toliko trapati. Tako da je sa dva poprilično proziran, ali nekako nježan. Br.326.


Nadam se da na fotografijama možete vidjeti koliko su lijepe nijanse. Ono što me nervira kod ovih lakova, jeste što ljudi nisu ni malo kreativni, tj, šta je falilo dati neki fin naziv ovim nijansama, a ne samo bzv.broj. Ima toliko lijepih asocijacija, pri pogledu na ove nijanse, ali dobro, možda se nekad smisle. Do tada ću uživati još malo, dok ne pođem na jesenje kolorite :)

Comments

  1. Moj prvi Eveline lak je bio neko crveni , ne znam točno nijansu i to je bila jedna od najljepših crvenih nijansi koje sam imala ali priznajem da nisam bila zadovoljna sa trajnoscu . Nisam koristila nadlak , i drugi san bi se vec poceo guliti . Nedavno sam na poklon dobila jos dva , medju njima i ovaj jorgovan pa se sad bas veselim isprobavanju ali ovaj put sa nadlakom :D i ovaj "jorgovan" me bas podsjeća na onaj iz Avona gel finiš u nijansi Lavander sky :)

    ReplyDelete
  2. Odlican si izbor napravila. :) Meni se od ovih najvise dopadaju mint, ljubicasti i sivi. Jako lepo ti stoje mint i koralni i cini mi se da su bas pun pogodak uz tvoj ten. :)

    ReplyDelete
  3. E pa hvala drage moje. Tanja, ja imam sreće pa mi svi lakovi baš dugo stoje, ne znam do čega je, ali ja bukvalno svaki dan nešto ribam. Opterećena sam čistoćom :), probaj pa možda bude dan duže. Marry J, to su mi i omiljene nijanse. Posebno mint

    ReplyDelete
  4. U prvom momentu sam pomislila da su Kiko lakovi u pitanju :) Deluju predivno! Žao mi je što kod nas, u Srbiji, nisam videla ove lakove osim onih za negu noktiju, nadam se da uskoro stiže i ostatak dekorative, pošto se preparativa bojažljivo pojavljuje u zadnje vreme. Lidija

    ReplyDelete
  5. I meni se jako sviđaju Eveline lakovi, imam više postova na tu temu. Što se tiče rozog laka...Prije nekih godinu dana sam kupila jedan rozi Eveline lak i bio je zaista gust, jako pigmentiran. Bio je dovoljan jedan sloj. I kako sam odljepila na taj lak koritsila sam ga dok ga nisam potrošila. Ne znam iz koje je linije bio ali kasnije su, barem u moj DM dolazili samo ovi, više prozirni nego rozi lakovi.

    ReplyDelete
  6. Lidija, veoma mi je žao što ih nema u Srbiji, vrlo su pristupačni kada je riječ o cijenama i fini su. Draga Books of Dreams, žao mi je što nisam naletjela na taj, ovaj je baš blijed, i treba mu dugo da se osuši, čak i kada koristim sredstvo za brže sušenje...

    ReplyDelete

Post a Comment