Time for AVON Senses

Vrelina...vrućina...trudnoća...14kg+...nervoza....znojenje....nemam šta za dodati....poslednjih nekoliko dana, bar na sat ili dva, mislim da je kraj života, i da ja ovo ne mogu. I do sada je bilo vrućina i ljeta, ali ovoliko teško nije bilo. Razumijem svoje stanje, ali nikako ne mogu da se pomirim sa tim, da ne mogu da kontrolišem svoje tijelo. I tako jednog vrelog dana, na vrata pozvoni poštar i donese mi vrećicu sa proizvodima. Obradovah se, kao i svakom poklonu koji dobijem, a kada je otvorih, to osjećanje radosti me ne napusti. AVON BiH, ponovo je mislio na nas. Ovoga puta, dobila sam proizvode iz njihove linije za ličnu hihijenu Senses.


Prvo me obradovao kolorit i lijepa ambalaža, a kada sam i sve isprobala, mirisi su me kupili. Posebno i veliko HVALA, i za ovaj 2-u-1 proizvod za moju jaču polovinu, koji je automatski ozbiljno shvatio testiranje i otišao na tuširanje i isprobavanje novog mirisa.
Pa da krenem od početka. Koliko volim gelove, kupke i kreme za tuširanje, smiješno mi je i da napominjem, imajući u vidu da ih toliko imam i toliko kupujem, da neke i ne stignu na red da uživam u njima, jer im već nađem zamjenu. Tako me je obradovao hidrantni kremasti gel za tuširanje AVON Senses Peaceful Reflection sa mirisom orhideje i maline.

Proizvođač kaže: Umiruje čula, hrani kožu, osvježava i opušta.Luksuzna kremasta formula i miris orhideje i malina, donosi opuštanje i daje ti osjećaj potpune njege.

Ja kažem: Miris je veoma intenzivan i zaista hrani čula, i poslije izlaska ispod tuša ostaje trag. Koža je svilenkasta i meka, i vrlo sam zadovoljna, ipak imajte u vidu da ja imam normalnu kožu i ne toliko zahtjevnu, tako da oni sa suvom kožom možda traže nešto adekvatnije. Ipak ova krema sa pojačanom hidratacijom, dobro djeluje na moju kožu i zadovoljna sam. Što se tiče mirisa, na koji posebno obraćam pažnju, mogu reći da više preovladava miris orhideje, te ako ne volite malo jače mirise, možda vam se ne dopadne. Ovaj proizvod dolazi u lijepo dizajniranoj ambalaži, malo zakrivljenog oblika, lijepe ljubičaste boje, praktičnog pakovanja od 250ml, te je pogodan i za putovanja.


Odmah iza njega, u ljubičastoj boji i iz iste linije stiže i tečni sapun AVON Senses Peaceful and Reflection, za dnevnu upotrebu. Što se tiče mene i sapuna, obične koristim ponekad i to uglavnom bebi sapune, ljeti kada mi je zbog znojenja, koža ponekad iziritirana, i znam da je najbolji, ostale zaista koristim rijetko, izuzev onih iz Body Shopa, kojima ne mogu da odolim. Odavno sam za pranje ruku prešla na tečne, te mi je i ovaj dobrodošao, da isprobam. I moram priznati sa sam i ovim proizvodom zadovoljna.
Proizvođač kaže: Opuštajući sapun sa bogatom formulom, obogaćen mirisom orhideje i maline. Hrani kožu, opušta i nježno njeguje.

Ja kažem: odličan miris, i formula, ne zateže kožu kao neki tečni sapuni koje sam imala priliku da probam. Jer kod većine, ruke se nekako odmah sasuše i budu neprijatno zategnute. Ovdje to nije slučaj, bar ne u tolikoj mjeri. O mirisu nemam šta dodati, sem da je odličan, i malo blaži nego kod kreme za tuširanje, iako su iz iste linije i ista kombinacija mirisa. Dolazi takođe u vrlo praktičnom pakovanju, okrugloj ambalaži sa pumpicom, tamno ljubičaste boje i težine 250 ml.

I meni možda najdraži proizvod piling za tijelo AVON Senses Romantic, Garden of Eden. Sam naziv kaže da je riječ o rajskom proizvodu i ja mislim da s pravom nosi ovakav naziv. Volim pilinge, posebno voćne i mješavinu voća i cvijeća. Tako me ispune svježinom i energijom, a kako znamo šta je osnovna funkcija pilinga za tijelo, onda je učinak potpun. Besprekorno čisti i mirišljavi, i zaista volim taj osjećaj. Kada je riječ o ovom pilingu reći ću da je ispunio moja očekivanja u oba smjera-i čisti i osvježava.
Proizvođač kaže: Zakoračite u rajski vrt pun opojnog mirisa božura, jasmina i narandže.Primamljiv, romantičan i sanjiv. Nježno čisti i pruža koži dugotrajan, predivan, osvježavajući miris.

Ja kažem: Sasvim se slažem da je miris neodoljiv, čestice koje se nalaze unutar su sitne i nježne. Ako volite grublje trljanje kože, onda bojim se da ovo nije proizvod za vas. Proizvod je gust, sa dosta, dosta, sitnih čestica, i vrlo je fin osjećaj kada ga nanosite. Kako bih ja rekla, ne grebe pretjerano, ali vidite da radi svoj posao. Miris je savršen, barem po mojim kriterijumima. Ima u sebi Vitamin E i spakovan je u vrlo lijepu roze ambalažu, kakav je i sam sadržaj. Riječ je o tubi zapremine 200 ml.

I za kraj tu je i proizvod kome se obradovao moj muž, a to je AVON Senses 2-in-1 for men Xtreme. Moj muž je kao što rekoh na početku, odmah krenuo u pohode isprobavanja novog proizvoda, a kada sam rekla da je i za tijelo i kosu, to ga je posebno obradovalo i skratilo mu proces gnjavaže oko zamjene preparata. Bio je škrt na riječima, jer kako od muškarca baš i očekivati neki iscrpan izvještaj o kozmetičkim preparatima, te se sve svelo ukratko na "Dobra je ovo stvar, i baš dobro miriše".

Proizvođač kaže: Osjetite moć okeana, svježeg i poticajnog. Živite život do maksimuma.Dugotrajna 2-in-1 formula sa dugotrajnom simulirajućom aromom grejpa i cedrovine, te s novom tehnologijom koja osigurava dugotrajan svjež miris. Osvježava i održava prirodni nivo hidratacije kože.

Ja kažem: Mogu samo da dodam da mi se dopada ovaj muški miris, mislim da nije napadan. Dolazi u providnom pakovanju, svijetlo zelene boje i zapremine od 500ml. I pored fotki evo i promo video za ovaj gel.


U svakom slučaju proizvodi su me obradovali, posebno jer sam i posle korištenja ostala pod tim utiskom. Zaista nemam namjeru da hvalim nešto što mi se ne dopada. Napominjem da se nekima možda neće dopasti mirisi, ili jednostsvno njihovom tipu kože neće odgovarati ove formule. Ja sam zaista zadovoljna i još jednom HVALA AVON BiH.

Comments

  1. Privlači me piling, ali ruku na srce, mene gotovo svaki piling privlači. Mislim da nisam probala ništa iz Avon Senses linije, vjerujem da će se piling naći u mojoj narudžbi :D

    ReplyDelete

Post a Comment