My China Glaze summer choice

Prije nekoliko dana sam u jednom postu pokazala šta sam sve kupila, a danas sam odlučila da ovaj post posvetim e mojim, trenutnim ljetnim favoritima, brenda China Glaze. Iako nisu iz najnovije kolekcije, prošle godine nisam stigla da ih kupim, a nisam, ih ni Bog zna tražila. Tako sam za sada zaljubljena u ova tri laka.

Prvo sam kupila ovaj tirkizno-mint lak, ne znam da ocijenim tačnu boju, jer ovje više ide na zagasito tirkiz, ali kada je na svjetlu više ide na svijetlo tirkiz ka mint. Riječ je o laku koji nosi naziv TO YACHT TO HANDLE.Ono što mogu da kažem za ovaj lak jeste, da se brzo suši, da su potrebna ipak dva sloja da biste postigli ujednačenu prekrivenost. Postojan je, i ako želite završni sjaj potrebno je staviti Topcoat, u suprotnom će biti srednje sjajan.


Drugi koji sam odmah zgrabila bio je ovaj neon narandžasti naziva SHELL-O. Mnogo mi se dopao. Vrlo je intenzivan i pravi neonac kada ste na suncu i sa malo tamnijim tenom. Ono što ja zamjeram ovom laku jeste da su mu potrebna tri sloja kako bih postigla pravu boju. Za završni sjaj važi isto. Ako hoćete jak sjaj nanaesite Topcoat.



I na kraju roze neonac. Obozavam ga. Riječ je o laku naziva HEAT INDEX. Za nekog ko voli jarke boje, ovo je pravi izbor, i jako mi se dopada. Jedina zamjerka koju imam kao i kod prethodnog jeste što moram da nanesem tri sloja da bi dobio boju koju želim, mada je sreća što se brzo suši. Ja i na ovaj stavljam topcoat, jer volim taj gel efekat.



Moram priznati da sam se navukla na ove tri boje, i definitivno ih najčešće možete vidjeti na mojim noktima.
Ono što još planiram jeste i jedan baš, baš karakterističan neon lak, mada ne znam uz šta ću ga spariti,ali šta ću kad imam napad jarkih boja. A to je Yellow Polka Dot Bikini.


Volite li vi neon varijante? 

Comments

  1. I ja sam sva u neoncima otkako mi je zamirisalo ljeto :) divan izbor, rekla sam ti i prošli put :)

    ReplyDelete
  2. Divan izbor, moram priznati :) Pravi letnji! Lidija

    ReplyDelete
  3. Divni su, a moj favorit je TO YACHT TO HANDLE :) x

    ReplyDelete
  4. Pravi letnji, divni su. A detalj na domalom prstu kod mint boje mi je presladak.

    ReplyDelete
  5. Heat index!!!!! :DD divan, apsolutno divan!

    ReplyDelete
  6. uf, vec dugo kruzim oko ta tri laka... odlicne su boje ali za kratke nokte, za ove moje dugačke i nisu baš :) mozda ih kupim za noge

    ReplyDelete

Post a Comment