June NEW IN

Iako ljeti nisam specijalno inspirisana za kupovinu, posebno šminke jer se ljeti generalno najmanje i šminkam, početak ovog mjeseca iskoristila sam za manji šoping. Nije mi ništa specijalno ni trebalo,ali eto u prolazu se nakupi sitnica. Tako se u mojoj soping vrećici našla grupa mala ali odabrana.

Nekoliko dana gledam reklame za Bourjois Volume 1 Seconde maskaru, i pošto zaista volim ovaj brend odlučih i da je probam. Iako je koristim relativno kratko, moji utisci su pozitivni, ali ostaviću to za neku od narednih recenzija. Za sada mogu reći da mi se dopada, ima finu četkicu i sviđa mi se kako moje trepavice izgledaju nakon nanošenja.


Stvar koju iznova i iznova kupujem, i  koja je moj favorit kod ajlajnera, u olovka obliku jeste ova Catrice Calligraph Ultra Slim Eyeliner Pen. Ovo je za mene savršen ajlajner, i od svih koji sam probala u ovom obliku najbolji. Bez obzira na cijenu. Svakako ću i o njemu više pisati i napraviti uporednu recenziju. Za sada mogu da kažem da je vrlo funkcionalan, izvlači vrlo tanku liniju, preciznu, i lak je za upotrebu.



 Kako mi danima treba normalna crna olovka, a nekako uvjek zaboravim da je kupim, kada kupujem ostale stvarčice, tako sam sada ipak nekako uspjela da se sjetim i kupim jednu. Riječ je o NYX olovci za oči NYX slim eye pencil SPE 901. Riječ je olovci za oči i obrve u crnoj boji. Ja sam je koristila samo za oči i za sada sam zadovoljna učinkom. Inače ove olovke dolaze u nekoliko nijansi, i nadam se da ću uskoro kupiti još koju. Olovka je vrlo pristojne cijene , samo 9 KM, mekana je, ostavlja jasan trag, ne kruni se i izvlači vrlo preciznu liniju.


Prije nekoliko dana sam snimala za neki prilog neku djevojku i na usnama je imala tako lijep sjaj, da sam morala da je pitam šta je u pitanju i odmah da kupim. Riječ je o NYX Mega Shine Lip Gloss LG 129 Beige. Nekda sam kao srednjoškolka stalno kupovala sjajeve, ali vremenom sam više zavoljela ruževe za usne, tako da ne pamtim kada sam za ličnu upotrebu kupila sjaj. Međutim ovaj sam morala da imam i nisam se pokajala. Mnogo mi se dopada nijansa. Nije pretjerano težak, malo je gušći, ali podnošljivo. Postojan je koliko neki sjaj može biti, ali i o njemu više u nekom od narednih postova.



Tu su i dvije Blush cetkice za oči. Nisu mi bile prijeko potrebne, ali eto popunjavam Blush kolekciju. Riječ je o Blush 18A i Blush 2B. O njima imam samo riječi hvale, za sada me nisu razočarale, kao ni ostale iz njihove linije koje imam.


I za kraj moja omiljena razbibriga-lakovi za nokte. Pošto je ljeto u fazonu sam živih i pastelnih boja. Prošli put sam nabavila pastelne, a sada sam malo prešla na življe varijante i neon boje.Pored omiljenog top coata Essence studio nails better than gel, koji ne razmišljam da prestanem da kupujem.

Kupila sam i predivne China Glaze lakove. Nisam mogla da odolim nijansama Too yacht to handle. Meni je ova boja divna. Inače obožavam ove nijanse, i prosto nisam mogla da mu odolim. I na noktima je savršen. A ništa manje nije divan ni Shell-O. Apsolutno zaljubljena u ovu neon nijansu.




I taman kad sam mislila da je to to, naišla sam kraj Alexandra još jednom, i morala da kupim i ovaj divni roze neon China Glaze Heat index! Savršen.

U narednim postovima, biće dosta recenzija, tutorijala i nail arta, jer napokon sam na osmoru, pa na trudničkom, te ću imati vremena na pretek ;). 

Comments

  1. Jedva čekam recenziju Catrice tuša :D Super su ti noviteti, lakovi su baš moje boje :D

    ReplyDelete
  2. Jao lakooooovi :) sva tri bih ti maznula ali me strah da mi iskoči ječmičak ;)

    ReplyDelete
  3. Čekam recenziju Bourjois maskare, inače su mi njihove maskare jako dobre, a probala bih i ovu kada bi bila dobra :)

    ReplyDelete
  4. Divni noviteti :-) Lakovi su preeeedivni, veselim se recenziji Catrice tuša :-)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Znaš li možda postoji li vodootporna verzija Catrice tuša?

    ReplyDelete
  7. Too yacht to handle je predivan :-)

    ReplyDelete
  8. Jao, divni su ti lakovi, bas sve tri boje i po mom ukusu. Taj Nyx sjaj, on je neka nude roza ili? Pise Beige, ali znam da to kod Nyx cesto ne igra ulogu.

    ReplyDelete
  9. iao sve je suuper.. Jedva cekam recenziju maskare :)

    ReplyDelete
  10. Pošto je moj blog vrlo simpatičan, tj.ne mogu ispod vašeg komentara da svakoj ponaosob odgovorim, moraću ovako u jednom. Jasmina, ne brini, mazni, srediću da ti se ništa ne desi ;). I meni su lakovi od svega najprivlačniji. Šta ću kada volim boje. Sto se tiče maskare, ona će prva na recenziju narednih dana, za sada sam zadovoljna, koliko mogu biti za korištenje od desetak dana. Za Catrice nisam sigurna da li ima vodootporna, ali ja sam baš ovim zadovoljna jer mi se ne skida lako, a NYX sjaj više vuče na rozikasto, tj.malo je svjetliji nego moja prirodna boja usana, te se slažem da naziv baš i ne prati pravu boju.

    ReplyDelete
  11. Odlični noviteti ali moram izdvojiit kistiće i ovaj prekrasni heat index lakic :D

    ReplyDelete

Post a Comment