Maybelline Affinimat

Prije skoro mjesec dana odlučila sam da isprobam još jedan u nizu koji nosi naziv "za masnu i kombinovanu kožu". Mislim da je više i suvišno uopšte pominjati koliko se ja zalijepim za takve proizvode. Sa kosom manje-više uspijevam da se izborim. Nije toliko masna, ali lice, barem ovaj dio što se masti, e to je priča za sebe. Nekoliko puta sam pomenula, a evo nije na odmet još jednom, da imam kombinovanu kožu ka masnoj. U mom slučaju užasno mi se masti nos i dio oko nosa, i vrlo malo brada i čelo. Obrazi normalni, ali nos i oko nosa-horor. Tako da imam česte izlete u kupovini pudera, jer želim da probam, šta je novo i da li napisano odgovara proizvodu. Tako sam između ostalog, odlučila da pružim šansu ovom puderu. I znate šta? Nisam se pokajala. Ja nemam, niti sam imala ikad neki njihov puder, te mi je ovo prvi, i što kažu, prvo pa muško.

Puder dolazi u plastičnom pakovanju, u obliku tubice. Zapremine 30ml. Na prednjoj strani je prozirni dio te možete vidjeti kakva je nijansa pudera, i prije nego što uzmete tester. Na prednjoj strani vam odmah piše da je puder za matiranje kože, kao i da u sebi ima SPF 17, kao i da je namijenjen masnoj i kombinovanoj koži. Na prednjoj strani piše i broj i nijansa, a ja sam se odlučila za 17 ROSE BEIGE. Trenutno mi to odgovara. Inače mislim da ga ima u 4 nijanse kod nas. I cijena muje vrlo pristojna. Ja sam ga kupila na akciji, i miskim da je bio oko 12 KM.

Na poleđini stoji natpis o karakteristikama pudera, kao i način nanošenja, kako bi ste postigli ono za šta je i namijenjen, a to je kontrola sjaja i matiranje tokom čitavog dana.Tu je naravno i satav pudera, bitno napomenuti da nema ulja, ali ima talk, pa ako neko izbjegava, zna šta mu je činiti.

Ono što mi se dopalo na ovom pakovanju, jeste zaštitna folija koja se nalazi čim skinete poklopac, kao garancija da je neupotrijebljen (ja sam je brzo skinula, i zaboravila fotkati sa folijom), a ono što me nervira kod ovog pakovanja je što nemam kontrolu nad sadržinom. Nekako uvijek istisnem više. Tome dodatno kumuje i činjenica da je ovaj puder, barem što se mene tiče baš, baš tečan, tj. razliva se i onda se desi da i u poklopac izađe malo, što mi se ne dopada. I da, ono što me je na prvu upotrebu šokiralo je veoma jak miris alkohola. Prvo sam mislila da mu je istekao rok trajanja, pa sam pregledala, i uredno je, a onda sam pitala neke cure koje su ga koristile i složile su se da je baš tečan i jako se osjeti. Ali na sreću ove sitnice su sve što mu mogu zamjeriti, jer najbolje tek slijedi.

Ovako izgleda na mojoj ruci, pod djelovanjem sunčeve svjetlosti, a ono što je meni najbitnije jeste, da je ispunio svoj zadatak. MATIRA! E sad, moć prekrivanja mu nije baš high level, ali opet kažem meni odgovara, jer mi je koža potpuno nezahtjevna. U trudnoći sam imala na početku neke pigmentacije, ali je sve prošlo, tako da i dalje imam zdravu, svježu kožu lica, bez nekih komplikovanih stvari kojima bi trebalo jače prekrivanje. Ovdje sam pokušala da pokažem kako prekriva, npr. trag od olovke za oči gdje možete vidjeti da je stanje zadovoljavajuće.



Što se tiče matiranja, stvar je išla sljedećim tokom. U početku nisma imala nikakav WOW efekat. Prva dva-tri nanošenja, onako, niti sam bila oduševljena niti razočarana. Puder k'o puder, međutim, moja koža je valjda tek tada počela da ga prihvata i onda je došlo do preokreta. Nisam stavljala bazu prije pudera, niti išta. Samo ovaj tečni i na kraju kameni za svaki slučaj, i kada bih došla s posla, stvar je bila ista, i dalje bi bio na mom licu, s vrlo, vrlo malo sjaja. Bila sam i više nego prezadovoljna. U zavisnosti od svačije kože, mislim da bi nekoliko sati moga biti na vašem licu bez ikakvih problema. Ja sam ga nanosila u 5 ujutru, i kada bih došla kući oko 14 h, on bi i dalje bio postojan. Takođe sam testirala koliko može još da izdrži i mislim da je njegov maksimum 9 h.

Veoma sam zadovoljna, našao se na listi mojih favorita i preporučila bih ga svima koji imaju problem sa masnom kožom lica. Testirala sam ga oko mjesec dana i onda napravila ovu recenziju, te smatram da sam ga baš dobro upoznala. Nadam se da sam vam pomogla, ukoliko ovo bude vaš izbor :)

Comments

  1. e da znaš, meni si baš pomogla, jer inače volim njihiove pudere, a ovaj još nisam probala, i misilm da je ovaj stvoren za moju kozu! hvala

    ReplyDelete
  2. Nema na čemu, nadam se da će ti se dopasti. Ja sam baš zadovoljna :)

    ReplyDelete
  3. Najviše me zanimalo prekrivanje i iako kažeš da nije najjače mislim da će dobro doći ako već obavlja posao... A i cijena je piece od cake :D

    ReplyDelete
  4. Probaću. Mada zbog masne i problematicne kožne koristim Maybelline u kombinaciji sa Chanel tečnim puderom.

    ReplyDelete
  5. Imam ovaj puder, i takodje sam imala iste reakcije kad sam ga kupila :D Super je, baš za ove letnje dane, ne maskira lice, baš poput BB kreme :)

    ReplyDelete

Post a Comment