Parafinsko pakovanje ruku

Juhuu...tu saaam :). Nije me bilo neko vrijeme, moram priznati da mi se nije dalo da pišem. Iz nekog razloga sam doživjela neko prezasićenje. Toliko da nisam čak ni otvorila stranicu, niti pročitala išta. Ne znam zašto ali bio mi je potreban odmor. Ne volim kada me hobi opterećuje, te tako odlučih da je najbolje da se malo odmorim. A danas odlučih da napišem par riječi. Maloprije sam odlučila da odem na pedikir i na parafin ruku, te mi pade na pamet da bi o tome mogla napisati riječ dvije. Jednom sam već napomenula da sam opterećena čistoćom ruku i njegom generalno. Mislim da perem ruke toliko puta da već pretjerujem, kao i da se one jadne zbog toga suše, te se onda mackam kremama do besvijesti. Zaista volim da vidim lijepo njegovane ruke i nokte i trudim se da to i postignem. Jedan od načina je i parafinsko pakovanje koje volim da priuštim svojim rukama. Koža tretirana parafinom je dubinski hidrirana i osvježena. Parafinsko pakovanje se posebno preporučuje osobama koje su često u dodiru sa hemijskim sredstvima, vodom kao i osobama koje imaju prirodno suvu kožu. Nemam nekih specijalnih problema sa kožom, ali volim osjećaj čistoće ruku i parafin mi to pruža. Parafinsko pakovanje jedan je od najboljih tretmana za ruke. Postupak podrazumijeva njegu od pilinga....





zatim koža ruku se pripremi masažom izuzetno hranljivom kremom kako bi se svi hranljivi elementi ubacili duboko u kožu. 


...a onda se ruke potapaju u parafin. U ovaj koji sam ja stavljala ruke miriše na čokoladu i iako nisam ljubitelj slatkiša, ovaj miris me je omamio.



Posle parafina, ruke stavljate u vrećice...
a onda u rukavice u kojima vam ruke ostaju oko petnaest minuta.


Parafinsko pakovanje ruku namijenjeno je intenzivnoj njezi i hidriranju, stimulaciji i dubinskom čišćenju kože ruku. Prija svima, a posebno  osobama sa suvom i umornom kožom kao i osobama koje su puno u kontaktu sa vodom ili raznim hemikalijama.
Zbog ugodne topline, parafinsko pakovanje je veoma blagotvorno kod ublažavanja reumatskih tegoba i artritisa.Posle ovog tretmana ruke su veoma mekane i dugo ostaje takav osjećaj. Definitivno preporučujem svima.

Comments

  1. Odličan post!
    Baš sam se pitala gdje si nestala, radujem se novim postovima :)

    ReplyDelete
  2. zvuči zanimljivo, premda se osobno trudim maknuti od svih naftnih derivata... mogu probati ugrijati shea butter i u njega utopiti ruke ;)

    ReplyDelete
  3. Nisam probala nikada parafinsko pakovanje, ali deluje mi sjajno ;)

    ReplyDelete
  4. Meni ovo izgleda odlicno! Mogu samo da zamislim koliko prija.

    ReplyDelete

Post a Comment