Welcome December

E poslednjih dana ništa ne ide kako bi trebalo, ipak priznajem da me to nije uzrujalo kao obično, te se počinjem brinuti za sebe, jer može biti da sam se izliječila od stresa :). Šalu na stranu, ali od četvrtka imam problem sa računarom kod kuće. Virusi ne da su ga napali, nego mislim da su ga skroz pojeli, tako da kada otvorim površinu za pisanje posta na blogu, ne postoji prostor u kome bih kucala, samo nekih milion banera i spamova, te me je sve to onemogućilo da napišem postove, a imala sam u planu čak tri! Čak sam propustila i Matching manicure druženje. Stvarno mi nije trebalo da se nerviram oko nečega što bi trebalo da mi bude zadovoljstvo! Ipak smo ušli u poslednji mjesec u godini, treba da smo raspoloženi, jer po meni, decembar je nekako u znaku praznika, dobrog raspoloženja i lijepih stvari.
Nakon nekoliko godina ponovo imam jelku/božićno drvce ili kako god je zvali. Muž i ja smo išli u kupovinu i nismo mogli da istrpimo da je odmah i ne okitimo. Tako da je kod nas praznična idila već tu. Bili smo srećni kao da nam je po pet godina. Divna je i kad je fotkam pokazaću je. Još nije gotova, fali joj po koji detalj. 

Već polako razmišljam i o poklonima, šta kupiti i radujem se onoj novogodišnjoj strci, svi negdje žure, koliko god pričali o krizi, marketi i tržni centri su puni, i ja to volim.


 Iako je prvi snijeg i pao i napadao, ali i otopio se, decembar je uvijek asocijacija za sniježni pokrivač, šetnju po utabanim sniježnim stazama, a oko vas tišina, svjetla i gomila šetača, djece koja se grudvaju, pasa koji skakuću po snijegu.


Ni ovaj decembar neće proći bez šolje čaja. Ponekad pomislim da gadno pretjerujem, ispijajući čajeve, ali ja ih zaista volim.

A šta je čaj zimi ako niste pokriveni mekanom dekicom i ako ne čitate neku dobru knjigu??? Zato volim zimu.
 I da ne zaboravim slatkiše. I to one novogodišnje. Upravo u decembru iskaču iza svakog ćoška. Novina, interneta...na sve strane. Iako nisam ljubitelj slatkiša, i kako se najbolji mogu probati samo u inostranstvu, ne mogu da ih zanemarim, jer su prosto neodoljivi.




Eto kako ja vidim decembar. Naravno da ne zaboravim, da je kraj godine rezervisan za svođenje računa i pravljenje listi obećanja i sl....ali o tome drugom prilikom. Uživajte u decembru :*

*fotke sam uzela sa interneta

 

 


Comments

  1. Divne slike,iako zimu ne podnosim,decembar volim zbog praznike i citave euforije :)

    ReplyDelete
  2. Divan post, divne slike... obozavam zimu i sve u vezi nje. Nema veze sto je hladno, ali neka magija u vazduhu, praznicno raspolozenje, novogodisnje svetiljke, belina snega, topla cokolada i caj, onaj osecaj kad se ususkas u sobi, a napolju pada sneg... Rekoh li da volim zimu :))))

    ReplyDelete
  3. Slažem se u potpunosti sa prvim komentarom, jedva čekam doček Nove godine i samo zbog toga obožavam decembar!

    ReplyDelete
  4. Super slike, meni je Božić 25.12 i meni je decembar divan zbog toga, prvo ide sv. Nikola i dječja euforija oko toga i poklona, pa priredbe u školi, pa sv. Lucija i sadnja pšenice, pa kolači i keksići, čaj, snijeg, Badnjak, jelka, ma divota :)
    već mi krajem januara zima dosadi i jedva čekam proljeće haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je 7.januara. a moji slave sv.Nikolu. Ostale praznike provedem sa prijateljima ili sa suprugom na putu

      Delete
  5. Ovaj dio da se pokrijem dekicom i citam knjigu uz topao caj mi se najvise svidja ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majo sad sam na snimanju nekog spota. Smrzavam se i vjeruj mj sanjam dekicu :)

      Delete
  6. Ja volim zimu zbog veceri sa soljom tople cokolade, dekicom i dobrim filmom ili knjigom :) Inace u potpunosti sam se pronaslu u dijelu sa jelkom, ja i moj suprug totalno podjetinjimo kada dodje taj dio :D x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaooii otkad ja nisam pila toplu cokoladuuuu. Bravo. A jelka je hit. Sta li ce tek biti kad dobijemo djecu.

      Delete
  7. decembar volim jedino jer mi je tada rodjendan, i zbog kolaca i tople cokolade i caja. ljubav prema zimi tu prestaje :D divan post :)

    ReplyDelete
  8. snijeg puno bolje izgleda na fotkama nego uživo, barem što se mene tiče ;)
    ne mogu vjerovat da ste već okitili jelku :D
    čim prođe 1.12. mene nekako krene hvatat panika zbog sveg onog zbog čega bi se trebalo radovati... premda smo pred par godina odustali od poklona na račun humanitarnih udruga, ipak rado poklonim kakvu sitnicu... i eto razloga za paniku, jer premda uvijek govorim da ću to odraditi još u ljeto, uvijek čekam zadnji čas lol
    ali ok, sve je to za ljude :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesmo. Kupil je u nedjelju i isti dan okitili :D. Divno je sto radis za humanitarne svrhe.

      Delete
  9. Nisam ljubitelj zime ali Decembar i Januar volim. Mada Novembar mi je bio savrsen :).

    Ja sam vec malo i dozivila praznicnu atmosferu u Belgiji, najela se njihovih ditvnih slatkisa i cokoladica, a sada na dijetu do Nove godine :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas mi je drago sto je novembar tako dobro prosao. Prije 2 godine sam Novu godinu docekala u Briselu na prelijepom trgu, a taj dan me je u Amsterdamu zaprosio sadasnji muz. Za Belgiju i Holandiju me vezu divne uspomene

      Delete
  10. Vi već imate jelku <3 I ja ću uskoro barem malu u sobi, a veliku sredinom mjeseca. Već bih ju imala, ali ne možeš sve :(. Također obožavam tržne centre u to doba. Vrte blagdanske pjesme, sve okićeno, a ljudi kupuju poklone... Iako sam osoba koja ne voli gužve, tada volim jer je sve nekako sretno, barem u mojim očima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam do sada imala male jelkice ali sada smo kupili velikuuu. Samo polako

      Delete
  11. Predivne zimske fotografije <3 obozavam zimu i zao mi je sto ne slavim Bozic, ali cu se potruditi uvesti u sobu malo bozicnog ugodaja <3

    ReplyDelete

Post a Comment