I love ...peeling

O njezi tijela suvišno je i govoriti. Mislim da smo svi samosvjesni koliko je ona neophodna, i da je prošlo vrijeme onih koji su za kupanje birali samo sapun reda radi. Društvo se toliko emancipovalo, i tržište je toliko snabdjeveno da se može naći sve i svašta za svačiji ukus. Mislim da danas ni jedna žena ne može bez kupke, losiona, mlijeka  za tijelo i pilinga, kao neke osnove, a tu su i ekstra dopune ovom popisu (naravno zanam da je materijalna situacija loša i da neko nema jedva i za sapun, ali vjerujte mi ti ljudi su deset puta čistiji, od dosta onih koji se razbacuju lovom, i pod dobrom njegom podrazumijevaju samo našpricati se skupocjenim parfemom. I takve slučajeve sam sretala). Kada je riječ o mojoj rutini, ona je manje više ista kao kod svih, a ono što ću da istaknem kao dio koji obožavam jeste piling tijela. Malo je reći da uživam u tome. Posle toga sam sigurna da mi je koža čista potpuno i spremna da upije hranjljive kreme koje sam joj namijenila. Da se razumijemo, Bogu hvala imam normalnu kožu. Nije suva i tokom čitave godine je manje više ista. Ljeti se dodatno isuši zbog izlaganja suncu, i na zimu malo na laktovima i koljenima više žbog nošenja čarapa (iako nosim smao one od mikrofibera Pompea, one su zakon), i od vunene garderobe. Upravo to je pravi izgovor za češće korištenje pilinga za tijelo. Moj favorit već duže vrijeme je I love piling. Imala sam nekoliko varijanti, a poslednjih nekoliko puta kupujem onaj iz linije kupina-malina. Obožavam ga, kao i čitavu I love...kolekciju.


I love ...kozmetik  dolazi iz Engleske. Svojim jednostavnim pakovanjem, prelijepim mirisima, i jednostavnim nazivom, okupila je veliki ljubitelja raskošnih voćnih mirisa. Svrstani su u nekoliko linija, mislim da je ukupno osam, i svaka u sastavu ima gel za tuširanje, losion, piling, kremu za tijelo, kremu za ruke i balzam za usne. Probala sam ih dosta i zadovoljna sam, a što se tiče pilinga, obožavam miris malina&kupina.
Piling kože je veoma dobra stvar savjetuju stručnjaci iz oblasti kozmetike kao i dermatolozi. Na taj način odstranjujete mrtve površinske ćelije kože, dobijate novu i mladu kožu kojoj dajete prostora da diše. Ukoliko imate suvu kožu koja se peruta i želite da se oslobodite tog površinskog sloja, piling je pravo rješenje. Nakon toga bogato nanesete losion za tijelo ili mlijeko i vidjećete rezultate. Ukoliko ste se zaputili na depilaciju voskom i tada je piling odlično rješenje, jer ćete uklanjanjem mrtvih ćelija učiniti depilaciju djelotvornijom. I mekše dlačice će se lakše uhvatiti voskom, i tako će vam koža duže biti glatka.Ukoliko želite da nanesete preparate sa samotamnjenje, i tu vam može pomoći piling koji ćete uraditi ranije, kako vam nakon nanesene kreme ne bi pojavile one ružne fleke. Posle pilinga koža će biti očišćena i pogodna za nanošenje preparata. Piling je dobar i kada imate problem sa urastanjem dlačica. Eto nekih prednosti, a kako biste osjetili čari tih dobrih strana potrebno je i pažljivo izabrati dobar piling. Kada sam uzela ovaj piling zaključila sam da je on pravi za moju kožu. Dolazi u prozirnoj tubi, zapremine 200 ml. Na prednjoj strani ispod naziva stoji interesantan natpis, poruka ovog losiona, koja mi se veoma dopada, sa zadnje strane su podaci o sastojcima i načinu upotrebe. Da ne bih pisala, možete i sami pročitati.
Kada ga istisnete srednje je gustine, "mrvice" su dovoljno jake da skinu mrtve ćelije, ali ipak ne prejake da ostavljaju tragove za sobom.Možda nisu gusto raspoređene i nemam osjećaj da se trljam pijeskom, kao kod nekih pilinga, ali moja koža je zadovoljna i moram reći da mi prija. Ostavlja divan miris za sobom, i prosto sva čula uživaju.

Nakon što piling utrljam u tijelo, ostavim tako nekoliko minuta da mi koža upije divne mirise, i na kraju isperem. Ponekad uz piling kombinujem i ovu četku kojom se istovremeno i masirate i skidate mrtve ćelije, i ovu spužvu kojom prije nanošenja pilinga dobro pripremim kožu.


Piling radim jednom sedmično ili jednom u dvije sedmice. Ukoliko imate osjetljivu kožu ne trebate toliko često dodatno iritirati tijelo. 
Pored dobrih stvari pilinga, treba povesti računa i o izboru najboljeg za vašu kožu.
Ako imate osjetljivu kožu birajte šećerne pilinge, a izbjegavajte one na bazi soli jer mogu oštetiti vašu kožu. Ukoliko ste skloni aknama na području ramena, leđa i dekoltea, treba da izaberete pilinge koji u sebi sadrže glikolnu i salicilnu kiselinu. Za jako suvu kožu birajte pilinge na bazi biljnih ili mineralnih ulja, a ukoliko je piling korak prije nanošenja sredstava za samotamnjenje, onda bi najbolje bilo da izbjegnete one koji sadrže šećer i so, i koji su na bazi ulja.
Ako je piling vaš veoma čest ritual, trebalo bi birati piling sa sitnijim granulama, dok za grublju kožu treba birati one sa krupnijim granulama.
Nadam se da sam vam pomogla u izboru, a ja toplo preporučujem I love...


Comments

  1. Ja sam ga jedva potrošila, nikako mi ne odgovara, preblag mi :/ držim se onog Avonovog iz Planet spa sa mineralima Mrtvog mora..

    ReplyDelete
  2. I ja volim te pilinge, iako mi mazalice od I love nisu nesto, njega nikakva, ali miris ih vadi. Trenutno imam nekoliko pilinga, ali kad potrosim kupicu mozda opet neki njihov.
    Trenutno mi je najbolji koji se u nasim drogerijam moze naci Tesori d oriente Hamam.

    ReplyDelete
  3. Baš si lijepo napisala ovaj post. Ja svaki dan krenem da kupim I love piling sa mirisom vanilije i sladoleda, pa me nešto spriječi, ali kupiću ga sigurno, pomirisaću i ovaj:) Divno im mirišu neki proizvodi, meni svi osim onih sa mirisom kokosa i šlaga. Trenutno imam neki bezveze piling i jedva čekam da ga potrošim.

    ReplyDelete
  4. Majo i ja volim taj Avonov, samo meni mrvicu više odgovaraju ovi plaži. Inače obožavam Avon Planet spa masku za lice sa mineralima Mrtvog mora.
    Snow, ja sam uglavnom zadovoljna mirisom. To me uvijek kupi kad kupujem proizvode, Nos odlučuje :) Ima kod mene Tesoro d oriente, ali nisam probala. Imala sam neke njihove kupke.I mirišu jakoooo....

    ReplyDelete
  5. Daco ja kad ugledam neki tako primamljiv natpis i još pomirišem, gotovo je. Automatski kao pas tragač njušim i kupujem. Vrijedi probati.

    ReplyDelete
  6. uh sto dobro izgleda....i ja obožavam sve od i love cosmetics, arenutno mi za tusiranje malina :-D

    ReplyDelete
  7. odličan post =) pratim te =)

    ReplyDelete
  8. Mnogo me privlace ti mirisi i prosto mi nije jasno kako je moguce da jos nista od njih nisam zapravo kupila. ALi sigurno cu kupiti, padam na mirisljavo :)

    ReplyDelete
  9. Njihovi proizvodi divno izgledaju i još lepše mirišu, ali dosad me nisu oduševili. Nisam probala piling, mogla bih da dam šansu.

    ReplyDelete
  10. Ja sam imala piling od vanilije i sladoleda i ne mirise mi isto kao losion i gel za tusiranje, ne znam zbog cega, ali bas je bio drugaciji :/ Ali voljela sam ga u svakom slucaju :)

    ReplyDelete
  11. Gledala sam u Bipi ovu kolekciju i supeeer miriši :) Također radim piling tijela jednom tjedno i mislim da je to sasvim dovoljno :)

    ReplyDelete
  12. Jao prelepooooooooooooo! Deluje mi kao da mirise predivno :D

    ReplyDelete
  13. Juce sam se castila I love...vanilla&ice cream kupkom i vec je obozavam <3 Nega mije specijalno dobra, ali zato mirise celo kupatilo nakon kupanja ;) Ali nisam probala losione i pilinge, jer sam cula da losioni nisu hranljivi sto mojoj suvoj kozi ne bi odgovaralo, a piling kazu da je blag, a ja volim nesto grublje tako da...drzacu se kupke za sad ;)
    Inace pilinge obozavam i redovno radim piling kako lica tako i tela, jednom do dva puta nedeljno ;)

    ReplyDelete
  14. Ja isto volim raditi piling,cesce lica nego tijela,ali u oba slucaja pravim domaci piling,ne znam kad sam zadnji put troslila kupovni piling :) ali ovaj mi je bas sladak pa mozda ga nekad i isprobam.

    ReplyDelete
  15. Ja volim raditi svoje pilinge ali me ovaj zaintrigirao sada :D

    ReplyDelete
  16. Volim sve mirise od I love..., ali nisam bas nesto prezadovoljna njihovim kvalitetom :)

    ReplyDelete
  17. Mene su kod I love...iupili mirisi. Obožavam ih. Slažem se da je kvalitet tu i tamo. A piling jeste blag, što meni odgovara. Za nešto grublje trebaće vam oni gušći :)

    ReplyDelete

Post a Comment