Bourjois Healthy Mix

Znam da je dosta djevojaka pisao o ovom puderu, ali ja sam ga probala skoro, ovu novu verziju, i željela sam prenijeti svoje utiske. Riječ je o jednom od pudera iz Bourjois kuće kojime sam jako zadovoljna. Generalno dopada mi se većina proizvoda ove kuće, sem što možda nisam imala sreće sa sijenkama, nešto mi se nisu dopale. Ipak puderima sam prezadovoljna. Koristila sam 1,2,3, Flower Perfection i Healthy Mix. Posle toga sam malo prešla na Artdeco, ali sam odlučila da se opet podsjetim Bourjoisa i odluka je pala na Healthy Mix.

Puder dolazi u veoma pogodnom pakovanju, u staklenoj ambalaži zapremine 30 ml. Bočica je providna i sadržaj se istiskuje pomoću pumpice. Cijena mu je 25,80 KM, koliko sam ga ja platila u CM-u.
Puder se proizvodi u 8 nijansi (51 - 58) ,ali je kod nas dostupno samo 5 nijansi (52-56).Meni odgovara nijansa 52 ili 53 zavisi od godišnjeg doba (koža mi se čudno mijenja), te mi u ovom trenutku odgovara nijansa 53 Light beige. Inače nijanse 52,54,56 su pogodne za djevojke sa rozikastim podtonom kože, dok su nijanse 53 i 55 onima sa žućkastim podtonom.

Što se tiče samog pudera, ovo je nova poboljšana formula obogaćena pravim voćnim koktelom koja koži daje zdrav i blistav izgled. Voćni koktel u ovom puderu sastoji se od
jabuke - koja je izvor antioksidanata,
dinje - koja je zadužena za hidrataciju i
kajsije - koja daje koži sjaj.
Formula takođe sadrži i kristalne pigmente koji savršeno ujednačavaju i propuštaju svjetlost kroz ten.
Kako sadrži voćni miks, to se odražava na miris, te ovaj puder miriše na voće. Meni se to dopada, ali ako niste ljubitelj mirisnih pudera neće vam se svidjeti. Nije intezivan ali ipak se osjeti.
Kada je riječ o opštim karakteristikama, za Healthy Mix mogu rećida je vrlo lagan i lako se nanosi. Ja ga na svoje lice nanosim prstima, dok sam probala kada sam šminkala jednu djevojku i četkom, i bila sam jako zadovoljna. Lagana tekstura jednostavno se stapa sa licem i prosto ga ne osjećate na sebi.
Meni je malčice rjeđi kada ga istisnem. Za mrvicu od nekihkoje sam ranije koristila.

Što se tiče prekrivanja ja bih ga svrstala u grupu onih koji srednje - dobro prekrivaju, ako ja mogu biti relevantna. Nemam skoro ni jedne packe na licu i rijetko sam ikada imala bubuljice, ali recimo da nadograđivanjem, mogu da pokrijem fino malo raširenije pore oko nosa. Ipak testirala sam ga na koži ruke gdje sam prethodno povukla linije olovkama, i samo sa jednim tankim slojem dobila izgleda ovako.

Svjetlo me je baš zezalo danas. Sunce koje se kretalo i smanjivalo i pojačavalo intezitet, ali mislim da se svrha vidi, i da možete zaključiti da je ovo puder srednje do  dobre moći prekrivanja.
Što se tiče postojanosti, iako na bočici piše 16 h, moram priznati da se na mom licu nije baš toliko zadržalo. Recimo da je izdržao oko 8 sati na meni, s tim što sam  nakon  2h  prosijala u svojim standardnim zonama, čelo-nos-vrat, iako sam preko imala kameni puder.
Ipak mislim da ovaj puder više odgovara onima sa normalnom i suvom kožom.
Ipak ako me pitate da li bih ga ponono kupila, reći ću DA, jer nešto laganije odavno nisam imala na licu i zimimi je prihvatljiva varijanta!

Comments

  1. :) meni se dopada jako! Voljela bih da malo više matira!

    ReplyDelete
  2. Ja ga trenutno koristim, meni je fantastičan, i skoro sam sve probala njihove pudere, osim onog 1,2,3, lagan, postojan super prekriva, u kombinaciji sa korektorom ko ima problema sa kožom može postići odličan efekat, preporuke s moje strane ;)

    ReplyDelete
  3. Sve me vise vuce da ga kupim , zimi mu je kiza suha i zahtjeva lagane proizvode, pa uvijek muku mucim sa zimskim puderom

    ReplyDelete
  4. Ja ga toplo preporučujem. Zaista mislim da je jedan od onih koji pristaju svima.

    ReplyDelete
  5. Ovo jeste jedan divan puder, ali nažalost nije za moj tip kože.

    ReplyDelete
  6. Kupuj ga u buduce na Asos.com oni svakog mjeseca imaju snizenje na sav Bourjois asortiman, nekad od 25%, a nekad od 30%. Ja sam tek neki dan ovaj puder porucila, a platila sam ga samo 15,84KM :D

    ReplyDelete
  7. Ja ti juče ostavila komentar, ne znam kako nije prošao.
    Obožavam ovaj puder, sada koristim 53, a letos sam 54 :). Meni savršeno odgovara.

    ReplyDelete
  8. Posle ovog clanka, bas sam zainteresovana da kupim ovaj puder. + tagovana si na blogu http://lickanje.com/blog/liebster-award/ :)

    ReplyDelete
  9. Aida hvala puno na obavještenju. Upratiću to :) Di, ne znam kako nije prošao, ali evo i ja imam iste brojeve. Ljeti ovaj, zimi 54. Danijela hvala. :****

    ReplyDelete
  10. Da znaš da si i kod mene tagovana, iako pitanja nisu moja. :)

    ReplyDelete
  11. Cure hvala...lickanje i dressing , vidjela sam na vašim postovima ;)... evo sad ću da vam "izodgovaram" :))))

    ReplyDelete
  12. Imam i jako ga volim! moja nijansa je 51 :D

    ReplyDelete
  13. Super je...Moja nijansa je 52. Koza dise za razliku od ostalih pudera.

    ReplyDelete

Post a Comment