Essence paper print

Prije neki dan na polici Essence ugledah ovaj cirkus, a kao poznati ljubitelj svega šarenog, neumjerenog i kičastog, odlučih da isprobam i vidim u čemu je fora. Riječ je o šablonima, tačnije papirima Paper print varijanta. Ova zezancija za nokte je dio kolekcije Beauty Beast girl on Justin Bieber tour. Nisam fan malog razmaženka, ali eto, izgleda da ga tinejdžerke baš vole. Ne shvatih kakve veze ovo ima sa njim, a nije ni važno. Paper print dolazi u četiri varijante, gdje u kartonskoj kutijici dobijete papir sa 6 različitih print varijanti.
Ja sam uzela animal, ne znam zašto, valjda jer je ne podnosim, pa da se izliječim od urođene odbojnosti prema istom.
Kao što rekoh ovaj papir se dobija u kartonskoj kutijici na kojoj su precizno naslikani svi koraci kako doći do cilja, i naravno postoji i uputstvo. Mene sve podsjeća na one tattoo varijante što se kupe u čipsu :). Uslov za ovaj manikir jeste izvijesni transfer solutinon - u slobodnom prevodu tešnost koja osigurava da vam se željeni print oslika na noktu.

Procedura je sljedeća: pored papirića i transfer solutiona, potreban vam je neki svijetli lak za nokte, ili pastelni kako vam volja, zatim makaze i nadlak. Po želji i pinceta i jedan tufer.
Na nokte prvo nanesete lak koji želite:
Ja sam se odlučila za Essence lak 003 Herzl iz kolekcije Octoberfest, i mnogo mi se dopada
Dok se lak suši isjecite papir na željenu dužinu da može prekriti nokat, i onoliko komada nakoliko noktiju želite.
Kada ste izrezali papir, i kada vam se nokti potpuno osuše, komadić paper printa uzmete (može pincetom) i na printanu stranu nanesete transfer solution, u tanjem sloju jednom samo.
Uz pomoć tufera stavite na nokat i pritisnite, onako malo čvršće, ne krvnički :), i ostavite da stoji 15 sekundi, nikako duže.

Pažljivo povucite papir i trebalo bi da imate željeni otisak. Ja sam imala problem, prvi put jer sam predugo držala, drugi pokušaj lak nije bio dovoljno suv, treći je ostao neki onako otisak slab, i izgubila sam strpljenje. Kontam ovakva glupost ne bi trebala biti mudro slovo, ili sam ja prosto glupa. Ostavila sam ideju da prespava, pa sam kao svaki "pošten" radnik, odlučila da proces isprobam ujutru na poslu :) i evo rezultata:GROM i PAKAO!!!
To je sve što sam dobila od tigra pardon leoparda! Šesti put mi se nije dalo da se bakćem sa ovim, te je rezultat ili sam ja smotana za medalju, ili je ovo neka loša serija, ili jednostavno smeće! Ne znam šta bih vam rekla sem da ovo više ne bih kupila! Ako već i jeste stogo vodite racuna da kada premazujete transmitionom bude baš tanak sloj i da ne držite dugo jer će vam se papir zalijepiti za lak i onda će ispasti još gore jer ga nećete moći odlijepiti. Ono što me je utješilo jeste da sam i na netu vidječla dosta sličnih propalih pokušaja, pa rekoh nisam jedina.A ako ipak želite da pokušate evo jednog tutoriala na koji sam naišla, pa srećno!







Comments

  1. baš sam jučer ovo gledala u dm-u i razmišljala da uzmem, al eto ipak nisam :) ne bi se ni meni dalo gnjavit s tim :D

    ReplyDelete
  2. Ovo me asocira na Nivea flastere za nos za uklanjanje mitisera...prije ce sloj koze ukloniti sto ce rezultirati perutanju nego jedan mitiser.

    ReplyDelete
  3. Ovo sam bas htela da kupim alina kraju odustadoh. Bas steta sto niej lako da se izvede. Ja sam ovo radila sa novinama pre i uvek je super ispadalo.

    ReplyDelete
  4. Samo sam došla da ti pohvalim savršene naked nokte <3.

    ReplyDelete
  5. joj mislim da preskačem, nemam ja živaca za to :)

    ReplyDelete
  6. Jednom sam tako nešto probala s novinama i alkoholom. Baš su mi se lijepo ocrtala slova iz novina po noktu. Mislim da ću ovo preskočiti, puno muke ni za što :D

    ReplyDelete
  7. Ja sam tako uzela neke kao pecate za nokte, isto Essence cini mi se, ma to je kao igracka za djecu, nema funkciju uopste, nista se ne preslikava ;)

    ReplyDelete
  8. Izgleda da ovo prave samo za budale poput mene. Ali doro neću propasti za 5 KM. Dijana hvala :*

    ReplyDelete
  9. Svaka čast! Ja bih ovo probala, izgubila živce i tutnula u neku ladicu. Predivno izgleda ali nije za mene :/

    ReplyDelete
  10. kod mene ovo čudo još čeka na testiranje... nadam se da ću biti bolje sreće od tebe ;)

    ReplyDelete

Post a Comment