Avon Ultra Sexy

Malo sam u stisci s vremenom, prouzrokovanoj isključivo lošom organizacijom svog vremena.  Nisam ništa napisala Bog zna otkada, ali evo došlo je i to na red. Prije nekoliko dana mi je Avon BiH uljepšao jedan vrlo tmuran dan, i njihova vedra kesica i poziv dostavljača iz FedEx-a me je razvedrio. U kesici su bila dva proizvoda. Jedna vrlo mirišljava mazalica i sjaj za usne. Rijetko sam do sada recenzirala uopšte, ponekad kad imam vremena da se posvetim, a i moram priznati nikada ni jednu mazalicu. Ipak kako sam je otkako je stigla u moj dom neprestano koristila, zaslužila je da kažem riječ dvije. Riječ je o Avon Ultra Sexy body souffle-u.
 
Dolazi u pakovanju od 150 ml, u plastičnoj oktugloj kutiji, običnog dizajna. Roze sa crnim poklopcem, na kome je aplikacija čipke, koja treba da asocira na sam naziv proizvoda. Na samom poklopcu i nema pretjerano informacija o proizvodu, sem naziva i sitnim slovima objašnjenja o tome šta je unutra.
Proizvod je nazvan souffle što je vrlo zvučno, i nekako primamljivo, barem za mene. Francuski mi je uvijek nekako senzualan, pa tako volim te natpise na kremicama. Na pozadini se nalazi etiketa, deklaracija, sa podacima o sastavu, roku trajanja, napisanim na nekoliko jezika.
Ono što zamjeram kod pakovanja je da nema zaštitne folije, pa kada otvorite prvi put kutiju, dio proizvoda nađete na poklopcu. Nadam se da će na to obratiti pažnju. Nekako volim kada ima ta folija, to mi je garancija da je proizvod zaštićen, te da ga niko prije mene nije upotrrbljavao.
E sad kada je riječ o samom souffleu, kremi, pjeni - nazovite je kako hoćete, mogu reći da mi se dopada što nije puno vodenasta. Nekako je hidrantna na prvi dodir, nije masna, ali nije ni vodenasta da se razliva po prstima, kao mlijeko za tijelo ili losion. Neke je srednje gustine, vrlo lagana, i veoma lijepog mirisa. Ne mogu da je uporedim sa nekim koga poznajem, da bih vam dočarala, ali mogu da kažem da je dugotrajan, i da se dugo zadržao na mojoj koži. 
Ne onoliko intezivan kao kada sam se tek namazala, ali je postojan. Ono što mi se posebno dopalo je što nemam osjećaj masti na koži. Kada ga nanesete na kožu, trebaće vam možda koji sekund duže da se rastrlja, ali ga koža brzo upija, i odmah ćete osjetiti tu mekoću. Naravno sve zavisi od odobe do osobe, kao i tipa kože. Ja imam normalnu kožu i nije specijalno zahtjevna, sem u ljetnim danima kada joj je potrebna dodatna hidratacija, kao i svima, tako da recimo, ova krema  zadovoljava potrebe moje kože.
Souffle dolazi u paketu sa gelom za tuširanje, a oboje su dodatak parfemu istog naziva. Nisam ih probala, ali vjerujem da prate istu mirisnu notu. 
Suma - sumarum, jedna sasvim pristojna mazalica i ako želite laganu njegu kože sa finim i dugotrajnim mirisom, ovo je pravi izbor za vas. Jedini nedostatak je za mene zaštitna folija koje nemam, i možda malo kreativnija ambalaža :) Ali to su sitnice koje su toliko zanemarive, da na njih zaboravite kada osjetite miris ove mazalice.  

Još jednom hvala Avon Bosna i Hercegovina, na poklonima.
I još sam htjela da nešto dodam. Stalno se kanim, ali zaboravim. Neću raditi redizajn stranice, bar ne u skorije vrijeme, jer još se nisam zasitila ovog kolorita niti izgleda, ali želim da uvedem nekog reda kako bih se i sama bolje organizovala i bila ažurnija. E kada je riječ o toj reorganizaciji planirala sam da redovnije objavljujem postove, i to po danima tematski. Tako bi:

PONEDJELJAK - bio rezervisan za recenziju preparative
SRIJEDA           - make up recenzija
PETAK              - LOTD ILI EOTD
SUBOTA           - lifestyle post
NEDJELJA        - matching manicure post

Nadam se da ću ispoštovati ova pravila. Šta mislite o tome?
 

Comments

  1. Sretno s rasporedom ;) ... ja si iznova zadajem novi i uvijek odustanem od discipline :/.

    ReplyDelete
  2. Zanimljiva mazalica, baš si nam je lijepo predstavila :) Dobar raspored i možeš kako hoćeš jer to je tvoj blog, a mi ćemo te čitati bez obzira na njega :)

    ReplyDelete
  3. Moram probati :D što se tiče organizacije, bah, posljednjih mjesec dana mi ništa ne ide od ruke jer nemam vremena, pa svi planovi padnu u vodu a kad imam slobodnog vremena, zelim se samo odmoriti i ne pomisljam na postove i bloganje :D

    ReplyDelete
  4. Sviđa mi se raspored postova :D

    ReplyDelete

Post a Comment