REVLON Professional Renewing Peeling

I kako je jedan od proizvoda koji je u mom prethodnom postu izazvao najviše interesovanja, i poruke sam dobijala da želite da o njemu saznate što više, odlučih da upravo napišem svoje utiske. Riječ je o Revlon renewing peelingu, ili pilingu protiv peruti kako ga ja kratko i jasno koristim. Nemam problema sa peruti, bar ne hronično. Desi se da se ponekad, vjerovatno zbog prezasićenja od upotrebe kozmetičkih sredstava, po salonima, koji mi nekad i ne odgovaraju, zbog čestog feniranja i sličnih akcija, kojim je moja glava izložena, povremeno se pojavi. Jedno vrijeme je to bilo simptomatično i probala sam neke šampone, ali su moja iskustva bila veoma poražavajuća. Head&Shoulders mi je pomagao privremeno, dok je čuveni Wash&Go bio katastrofalan. Govorim o nekim šamponima koji se reklamiraju upravo u te svrhe. Onda se moja frizerka dosjetila rješenja. Naručila mi je ovaj Revlonov proizvod i od tada ga moram imati u kolekciji.

Riječ je o proizvodu koji dolazi u minijaturnom pakovanju od 18 ml. Ja ga kupujem pojedinačno, ali se inače nabavlja u pakovanju od 15 komada. Košta 10,50KM odnosno oko 5,50 eura. Jedno pakovanje je dovoljno za dva tretmana (barem je meni bilo).
Riječ proizvođača:
Profesionalni tretman za otklanjanje površinskih, mrtvih ćelija kože i za otklanjanje peruti. Proizvod je na bazi cink piritona, koji ima veliku aktivnu moć čišćenja i omogućva tjeme bez mikroorganizama.Njegove mikro-čestice aktivno djeluju na tjeme i dubinski čisti kožu glave. Eliminiše svrab i iritirani dijelovi glave se nakon tretmana ponovo osjećaju prijatno. Hydra capture sistem koji čini bazu ovog proizvoda, vlaži kožu glave iznutra i ima umirujući efekat.
Tubica je kao što rekoh mala, na vrhu se nalazi izduženi dio koji olakšava primjenu ovog proizvoda direktno na tjeme. Nešto poput onih dodataka za farbe, ako se farbate kući. Vrlo lako se nanosi.
Masa je bijela, srednje gustine, koja se, mogu reći, kada je istisnete kao malo razvlači. Unutra se nalaze sitne plave mikrogranule, karakteristične za sve pilinge uopšteno. Ono što moram reći da je veoma osvježavajućeg mirisa. Mentol i eukaliptus i vrlo su prijatni. Odiše svježinom.


Proizvod se nanosi na suvu kosu. Ne treba velika količina. Vrlo malo, istiskati iz tubice direktno na tjeme. Utrljati i ostaviti oko 10 minuta da djeluje. Možda ćete osjetiti blago peckanje odnosno ja bih to više nazvala osjećaj mentola na glavi, kao neka vrsta hlađenja. Nakon toga isperite kosu i to je to. Rezultat je regenerisan skalp, kosa čista, zdrava i sjajna. Ja ovo ponavljam oko 2-3 puta godišnje. Moje iskustvo je pozitivno, ali opet kažem ja nemam stalno perut, nego se ponekad niotkud pojavi, a sa ovim proizvodom možete barem pokušati da je se riješite na neko vrijeme. Ja sam ga kupila kod moje frizerke, kada je sebi naručivala robu, i kažu da ide samo ta prodaja preko zastupnika!Moja preporuka je da ga svakako probate!

Comments

  1. djeluje zanimljivo, voljela bih ga isprobati, moram pitati svoju frizerku naručuje li ona ovo ili išta od revlona :) ja imam povremeno perut, kad sam pod stresom, a uglavnom jesam :)

    ReplyDelete
  2. Pa slična situacija. Meni se pojavi periodično. I zadovoljna sam učinkom!

    ReplyDelete
  3. Nemam perut, ali je ima moja sestra. Ne znam gde u Beogradu mogu da nabavim ovaj piling, ali ću se potruditi. Predpostavljam da i ja moram naći zastupnika.
    :)

    ReplyDelete
  4. Pa ne znam , možda u BG i ima negdje da se kupi. Ovdje to rade distributeri odnosno zastupnici, koji sarađuju sa frizerskim salonima!

    ReplyDelete
  5. Ima sigurno ili može da se naruči :)

    ReplyDelete
  6. Meni se ponekad pojavi, na razdeljku naprijed, na drugim mjestima nemam tako da bi mi ovo pakovanje bilo dovoljno ali nisam ga nigdje vidjala :/ Jedno pakovanje je 10KM?

    ReplyDelete
  7. Vjerovatno u većim gradovima ima.
    Jeste jedno pakovanje je 10,50 KM.
    Preporuka je da probate ;)

    ReplyDelete
  8. Nisam probala Revlonov ali čini mi se sličan Paul Mitchell pilingu kojeg sam recenzirala :D Baš se osjeti taj osjećaj osvježenja zbog metvice, njam :D! Ja sam svojim jako zadovoljna i drago mi je da je i tebi ovaj Revlonov dobar ;)

    ReplyDelete
  9. Mell otprilike tako. Mislim da su skoro isti prema onome što si pisala, jedino je kod tebe mililitraža dosta bolja. Ovo moje je baš,baš maleno! Ali zadovoljna sam!

    ReplyDelete
  10. Odlicna preporuka i recenzija! :)

    ReplyDelete
  11. Koristim Revlon u salonu, ali nisam nikada obratila paznju na ovaj proizvod. I sama cesto imam problemam sa peruti ali je uspijesno saniram sa Syoss samponom ali cu svakako pokusati i sa tvojom preporukom.

    ReplyDelete
  12. Ana hvala :*
    Daniela, ja sam koristila Sayoss sampone, i bila sam veoma zadovoljna, nisam probala protiv peruti, jer mi je ovo pomoglo. Zaista toplo preporučujem!

    ReplyDelete
  13. ovo zvuci jako zanimljivo! ne znam ima li ga kod nas, ali mom decku bi ovo dosta dobro doslo jer ima perut

    ReplyDelete
  14. E pa ja sam stavljala mužu, kaže da je zadovoljan. Tj.povuklo se.

    ReplyDelete
  15. Ivančice kako je moguće da ti ovo nemaš???? Ti i Jasmina imate sve što se ikad proizvelo u kozmetičkoj industriji :D

    ReplyDelete

Post a Comment