October NEW IN

Kao što sam već jednom davno rekla, baš volim početak mjeseca i ono kad primiš platu i ideš da trošiš. To baš volim. Doduše ja sam ovomjesečnu nabavku malo i ranije obavljala, pa se eto sve nakupilo na jednom mjestu.

Već sam ranije OVDJE  pričala o mojoj njezi kose. I ostala sam pri tome, ne mijenjam specijalno navike, te sam i ovaj mjesec kupila Balea šampon i balzam od kokosa i cvijeta orhideje.
A počastila sam se i Revlon pilingom protiv peruti. O njemu ću detaljnije pisati u narednim postovima.
A pošto ste me skoro svi na blogovima bombardovali fotografijama ove četke, morala sam da je kupim. Riječ je o Macademia četki za raščešljavanje. Meni je odlična, ne mrsi mi kosu, ne grebe tjeme i vrlo lako klizi kroz vlasište. Plus je vrlo simpatičnog oblika i boje.
Kada sam malo bolje pogledala sve što poslednjih mjeseci kupujem, zaključila sam da definitivno volim kokos malo više nego što sam mislila :) Ali baš je divan, zar ne? E tako se u mojoj korpi, pored redovnih artikala Nivea- Pearl and beauty dezodoransa i Balea gela za umivanje lica, našla i ova nova kupka (ili je ja do sada nisam viđala), od kokosa i nektarine. Dopada mi se kako miriše, mada bih voljela da je miris kokosa malo intezivniji.

Što se tiče šminke, nisam nešto ni nabavljala, čekam da dođe nova Artdeco kolekcija jer mi se tamo dosta toga dopada. Šminker Adi Hasić je nedavno organizovao SALE, pa sam uspjela da ulovim ove Chanel Camellia lip palette ruževe. Iz neke su stare kolekcije, ali svejedno mi se dopala boja. Minimalno ih je potrošio,pa sam se odlučila da kupim. Zar nisu slatke nijanse?

A pored ovoga na sniženju u CM-u su bili neki artikli, između ostalog Artdeco olovke za obrve, pa sam kupila ovu u nijansi 1.
Ovaj mjesec počastila sam se i sa nekoliko novih četki. Otkrila sam ove Blush četkice i osim što su povoljne, veoma dobrog su kvaliteta, te sam ovoj velikoj Blush B1 o kojoj sam pisala OVDJE, pridružila i četkice za blendanje 14A i 14B. O njima ću detaljnije pisati u narednim postovima. A tu je i Kryolan četkica za nanošenje pudera koju sam takođe kupila kod Adija na rasprodaji. Kako mi se sviđa, baš je nekako elegantna i divna, nadam se da će dobro obavljati i svoj posao.


Ni ova kupovina nije mogla proći bez lakova za nokte. Tu su China Glaze-Midnight ride koga ste mogli vidjeti OVDJE, zatim Essence 116 Gorgeous bling,bling i Maybelline Color Show 181 Charged and ready koje ste mogli vidjeti u mom jesenjem MM, koje sam koristila kao pomoćne lakove OVDJE i Essence topcoat Better than gel...hm...jako dobro zvuči, nadam se da će takav biti i na djelu.

Tu su i ovi šabloni za nokte, koje sam mislila koristiti za ruffian, ali nisam, jer sam lakirala onako kako mi je palo na pamet, i ovaj odstranjivač laka za nokte bez acetona, koji sam kupila prvenstveno zbog pakovanja, i kao mirtiše na cvijeće. Vidjećemo :)
I za kraj parfem koji sam izabrala za dragog muža. Malo je drugačiji od onih koje volim na muškarcima, i za nijansu jači i slatkast, ali je nekako prijatan, ne guši. Riječ je o Givenchy Play Intense For Men.
A ja sam iz Amerike dobila ovaj divan sprejić Victoria's Secret imena Victoria, iz nove kolekcije. Jako lijepo miriše, veoma je prijatan, i veoma sam se obradovala poklonu drage prijateljice.
Toliko od mene. Nadam se da vam se dopalo ;)

Comments

  1. Jako dugo koristim Artdeco olovku, samo moja je druga nijansa, i stvarno je obozavam. Svidjaju mi se proizvodi :)

    ReplyDelete
  2. Planiram da kupim Makadamija četku i jedva čekam da isprobam to čudo :)

    ReplyDelete
  3. Nije da se baš previše razumijem u četkice ali ove mi izgledaju dobre :) Jesam li ovo ja jedina koju ne zanima Makadamija četka :D

    ReplyDelete
  4. Svima koji imaju problematicno lice, preporucila bih da kada je tecni puder u pitanju usmjere se ka Chanel. Meni je pomoglo.

    ReplyDelete
  5. Obozavam No Tangle cetku :)
    Super noviteti ;)

    ReplyDelete
  6. Jako lepo si se ponovila :)

    ReplyDelete
  7. I ja sam u CM-u na sniženju kupila ArtDeco olovku za obrve i super mi je :) A svakako si si lijepo ponovila. :)

    ReplyDelete
  8. Lijepi noviteti :)

    Moram baciti pogled na ovu Balea tuširalicu :)

    ReplyDelete
  9. Lakovi su totalno po mom ukusu, za malo danas bas taj colorama da kupim. I naravno obozavam kokos!!!

    ReplyDelete
  10. divne stvarčice, posebno mi se sviđa China Glaze lak ♥
    Macadamia četku i sama imam i obožavam, a ako me zanima ovaj Revlon protiv prhuti :)

    ReplyDelete
  11. Odlični su ti noviteti, kokos ču morati da probam :)

    ReplyDelete
  12. Uh puno lijepih stvarcica na okupu :)) i bas volis kokos, nije tajna :D
    Kakve su cijene kod Adija da i ja bacim pogled?

    ReplyDelete
  13. Moram si i ja vise nabaviti tu cetku :)

    ReplyDelete
  14. Hvala :). Četka je hit, Zipa This.šta da ti kaže, ja sam potklekla trendu ;)

    ReplyDelete
  15. Super noviteti. Ja još čekam onaj osjećaj s početka posta :) kod mene je sredinom mjeseca i već imam planove gdje trošiti :)

    ReplyDelete
  16. prelepi noviteti! zelim ovu blush veliku cetku za puder :)

    ReplyDelete
  17. I ja moram nabaviti ovu veliku Blush cetku za puder. Ova koju sam imala se upravo danas raspala :)

    ReplyDelete

Post a Comment