Blush ...#14A and #14B

Kako sam pisala u jednom od postova, poslije jedne kupljene Blush četke, koja je ostavila jako dobar utisak na mene, odlučila sam da proširim Blush porodicu. Nakon sjajne četke za puder B1, o kojoj sam pisala OVDJE, morala sam da imam još neku. Za moj drugi šoping odlučila sam se za dvije četkice za blendanje 14 A i 14B.

Kada je riječ o opštim karakteristikama, ove četkice naizgled veoma liče, a kako i ne bi kada im je funkcija skoro ista. I jedna i druga su prema riječima proizvođača, od prirodne dlake.Omogućava bojama nanijetim na kapak da se neprimjetno stope i da se dobije ujednačena masa.  Skoro isti je efekat kada se radi sa njima. I jedna i druga služe za sjenčenje, definisanje pregiba, ali mogu poslužiti i za nanošenje sijenki.
Jedina uočljiva i na prvi pogled jasna razlika, barem za mene jeste u njihovoj boji i veličini. Naime 14 A je malo veće, i ravnija, i ima crnu dlaku. 
Dok je 14 B malo manja, i tanja, ali baš malo, i oblija je na vrhu i braon je boje.
Kao što rekoh riječ je uglavnom o fizičkim razlikama, koje nisu specijalno bitne, barem ne meni. Najbitnije je da dobro obavljaju ono za šta služe, što je upravo slučaj sa ovim četkama. 
Moram da napomenem da sam ih naravno odmah oprala, i da sam prezadovoljna kako izgledaju poslije, odnosno nisu pretrpjele nikakve promjene. Nježne su i pufnaste kao i kada sam ih kupila. Meni lično odgovara što su im dlake malo duže od ostalih četkica sličnog tipa, jer mi je dosta lakše da blendam sijenke.Ne otpadaju joj dlačice i vrlo su povoljne, negdje oko 2,5 eura je cijena jedne.
Ukratko ovo je moja preporuka ukoliko želite da obnovite kolekciju kistova. Sljedeći na popisu za nabavku su 30A, 32 ili 33.A ako ste u dilemi da li ih kupiti, ne omišljajte se, mislim da su dobar i solidan izbor za tu cijenu.


Comments

  1. U deluje baš ino, ova 14B bi mogla da padne :)

    ReplyDelete
  2. Hihi i ove dvije imam, odlične su, kao i 32 :-) sljedeća mi je 7A :-)

    ReplyDelete
  3. Prase kupi obavezno. Jasmina baš me čudi da imaš?!?!?!. Pa žena ima sve četke i svu šminku svijeta...grrrrr :*

    ReplyDelete
  4. Sanja nemoj da me crniš hihihi

    ReplyDelete
  5. I meni se dopada 14b. Taman mi treba jos jedna cetkica za blend. ;)

    ReplyDelete
  6. Odlične su,meni su omiljene od svih koje imam iz Blush linije ;)

    ReplyDelete
  7. Jasmina, ja ti samo zavidim :****
    Cure baš mi je drago da se slažete sa mnom oko ovih kistova. Praktične+upotrebljive+obavljaju dobro svoj posao+povoljne! Kud ćeš bolje:)

    ReplyDelete
  8. Imam ovu crnu i odlicna je a planiram i ovu drugu da kupim bas mi treba jos jedna :)

    ReplyDelete
  9. Fino deluju, mogla bih da pazarim neku njihovu četku :)

    ReplyDelete
  10. Ja imam 14b i bas sam zadovoljna. Pored nje imam i 32 i onu jednu za korektor a sigurno cu da ih kupim jos :)

    ReplyDelete
  11. Ja ću nadam se već sutra da kupim 32, baš mi se sviđa :)

    ReplyDelete

Post a Comment