NYX Jumbo Eye Pencil

Prije više od mjesec dana, napisala sam post o stvarima koje ne želim više vidjeti u životu i koje ne preporučujem za kupovinu, a među top tri našla se Maybelline Expression  Kayal  u bijeloj boji, jer je očajna. I zaista sam dugo tražila neku dobru (barem u ponudi koja postoji u mojoj okolini) i konačno sam došla do kraja puta jer sam otkrila NYX Jumbo Eye Pencil! Reći ću samo da je sjajna. Bila je n amojoj WL. Posle samo nekoliko dana mogu reći da sam oduševljena. Riječ je o olovci u bijeloj nijansi broj 604 naziva Milk.


Riječ je o Jumbo  ili kako je ja zovem, debeloj olovci koja dolazi u pakovanju od 5 g.  Zaista je velika, i vjerujem da će mi dugo trajati. Karakteristično za ovu olovku, tačnije za sve olovke iz ove linije, jeste da istovremeno služe i kao sijenke, ali i kao baza i da pojačaju intenzitet drugih sijenki, jer su vrlo pigmentovane. Takođe neke od njih se mogu koristiti i kao highlighteri ili za waterline područje,ako želite naglasiti taj dio. Ono što ja mogu reći nakon nekoliko korištenja jeste da je ovo jedan od boljih proizvoda koje sam kupila.

Tekstura ove olovke je kremasta, ali nije masna i ne skuplja se u prevojima kapaka,i poprilično se lijepo i ravnomjerno razmazuje.Kada sam je koristila kao bazu, ono što sam primijetila jeste da sijenka lijepo prijanja uz ovu olovku i da se ona ponaša kao prava baza. Takođe, prednost joj je i što je veoma postojana (testirala sam, stavivši je na donji unutrašnji rub kapka).Kada je riječ o sastavu,napravljena je od mješavine mineralnih ulja i praha, te upravo ovakav sastav omogućava im da pri nanošenju jednostavno klize, ne morate ih pritiskati, a ostavljaju veoma intezivan trag. Lako se blendaju.

Fotka nije baš najjasnija (aparat mi je iz doba Jure), ali i ovako možete zaključiti o čemu pričam. Još da napomenem da dolaze u 32 nijanse i da je najprodavanija upravo ova Milk nijansa. Ja sam je platila oko 4 evra, i vrijedi svakog centa.
Da li ste probale neku od ovih olovaka? Kakva su vaša iskustva?

Comments

  1. gdje si kupila ? hoću i ja da probam. Čula sam da je ovaj brend skoro došao i u Srbiju, bila sam u Beogradu prije par dana, ali nisam znala gdje da tražim , u par parfimerija u koje standardno idem tamo ( Lily i ostale) nisam našla pa neka me neko uputi. :D

    ReplyDelete
  2. Super olovka, preporučiću sestri jer voli da ih koristi :)

    ReplyDelete
  3. Emina,kupila sam u Bijeljini, ali od prije neki dan imaš i u Tuzli Jasmina sa bloga Make up Arena, otvorila je radnju u prizemlju Omege i ovo je jedan od brendova koji se tamo mogu naći.
    Zvezdana- obavezno preporuči :*

    ReplyDelete
  4. meni je odavno na wl, ali nemam gdje da je nabavim :/ čak sam jednom i sanjala da sam je kupila haha :D

    ReplyDelete
  5. Imam ju i obožavam.

    Jedan od mojih najdražih proizvoda :)

    ReplyDelete
  6. ova olovka je jako dugo na mojoj Wl i nikako da ju skinem, a samo pohvale čitam o njoj :)

    ReplyDelete
  7. Neira, totalno si blesava :)
    Inače, drago mi je da se slažemo kada je riječ o ovom proizvodu. Baš mislim da sam pronašla pravi proizvod za sebe!

    ReplyDelete
  8. Mogla bi raditi recenzije. Dobro ti ide!

    ReplyDelete
  9. I meni je na wishlisti :D Čim mi se stvori prilika, uzimam! :D

    ReplyDelete
  10. Daniela, hvala, mogla bih ja mnogo toga da nisam lijena :)
    Lidija, kupi, nije mnogo ni skupa ,a mislim da će dugo traje:)

    ReplyDelete
  11. Ovu olovku već dugo planiram da kupim :)

    ReplyDelete
  12. evo i taya bas objavila post o njoj, a sad i ti te stvarno moram da je nabavim, i nju i crnu :) to mi treba ko lebac!

    ReplyDelete
  13. eno mi je kuci, bas spremam recenziju za nju, ja je koristim samo unutrasnojoj strani oka

    ReplyDelete
  14. Nisam probala, ali volim Nyx kao brend i ove jumbo olovke su mi na WL :D
    Nisam imala pojma da su tako velike, ne zovu se za ništa jumbo :D

    ReplyDelete
  15. Šta znam ja sam je probala i kao bazu i kao samo olovku i zadovoljna sam. Velika je zaista!

    ReplyDelete

Post a Comment