Turkish series freak

Trka...Frka...Panika...ukratko opis mog svakog dana. Počela je divna sezona odmora, i tu na red dolazi moja omiljena funkcija, a to je počepljač rupa. Ili u slobodnom prevodu, koga nema, ti ga zamijeni. Tako da pretendujem na 24-časovno radno vrijeme. Jupiiii ...huhu. Tu su i pripreme za svadbu koja se bližiiii.E sve to na jednu stranu, na drugu je to što nisam dobra s glavom. Moram da kažem da je za moju blog neaktivnost ovih dana kriva turska serija Dala sam joj ime Feriha!

Pošto nisam normalna, ja ne mogu da prestanem da je gledam. Red suza, red tuge i tako redom, e sad sam već na malo višem nivou i preskačem po koji minut, ali da nisam normalna nisam. Kud me i đavo natjera. Serija je totalno dobra. Počela je nedavno na Novoj TV, ali ja je gledam na sajtu Na tabanu. I ništa drugo ne radim po čitav dan. Glavne uloge tumače Hazal Kaya (Nihal iz serije -Zabranjeno voće) u ulozi Ferihe

, zatim Ferihinu najveću ljubav Emira , utjelovio je najbolji model Turske 2010. Cagatay Ulusoy (meni je onako malo ženskast, ali je opet nekako mrak).
Po meni vrlo jaka uloga (ala sam se isplakala zbog žene), je majka Zehra koju tumači nova sultanija Hurem odnosno glumica Vahide Gordum.

 I ulogu Ferihinog oca dobri stari Metin Cekmez poznati deda Burhan iz 1001.noći.
Ona je Feriha, kćerka domara i čistačice u luksuznoj zgradi. Kad dobije stipendiju za fakultet, Feriha se pretvara da je nešto što nije. Uskoro započinje vezu s najpopularnijim i bogatim mladićem Emirom. Feriha je za njega žena iz bajke: lijepa, poštena, pametna i bogata. Međutim Emir nije svjestan da je njegova Feriha iz bajke ustvari potpuno lažna...Serija je savremena bajka,ali nekako drugačije ispričana. Šta znam, možda sam samo u emotivnom raspoloženju, ali preporučujem ovu seriju.
Inače nemam ja živaca da to gledam kao sav normalan svijet. Ja ti to preko interneta, zaglavim momački, zaboravi za bilo šta oko mene. Odgledam, ako nema titla, gledam na engleskom, mada može i na turskom. Ne pravim problem. Inače kako je sve krenulo, tako što sam na nagovor koleginice (inače  maksimalno sam bojkotovala turske serije dugo,dugo), odgledala famoznu Šeherezadu....
tu sam odgledala u jednom dahu, i rekoh to je to. Ne gledam više serije. Al' ne lezi vraže, počne da me kopka Ljubav i kazna. Murat Jildirim koji je savršen, presudi da i to progutam.

Ubrzo naiđem na Asi, gdje se dotični pokaza kao čovjek mog života, pa i to pregledam za nekoliko dana...šta ću kad je divan.

I šta ću otvori mi se dizna sa emocijama i krenem na Kad lišće pada....
Pa na Zabranjeno voće ili Strasti orijenta, kako god je preveli...
Pa na Izgubljenu čast
Pa na Kako vrijeme prolazi
I onda kada sam mislila da se neću zaljubiti više ni u jednog glumca, da sam vidjela sve što turska produkcija nudi, ugledah Boran agu u seriji Sila.

I da ne mislite da nisam i da ne gledam Sulejmana, pa mislim kakav bih ja to fan bila bez Sulje i Bali bega.
E tako. Nije da nisam još koju epizodu neke pogledala, ali ovo su mi baš bile ono prirasle za srce. Vjerujem kad ovo čitate da mislite da sam sišla s uma i da non-stop gledam serije, ali ja to ubrzano, te jednu seriju pregledam za deset dana. Ono ,maksimalno se otrujem i izridam, pa isponove :). 
E tako.Morala sam olakšati dušu. A sad pitanje:gledate li vi turske serije i koja vam se najviše dopada? 
Inače u Istanbulu sam bila, zaljubila se u njega za čitav život, ali ni jednog lijepog poput ovih iz serije ne vidjeh. Ne znam gdje ih kriju,ali nije humano. 
Do sledećeg posta (još jedno 10 epizoda) vaša S.

Comments

  1. ne podnosim te turske serije :D haha. od šeherzade su svi poludili za njima i na svakom koraku se samo o njima priča. poprilicno iritantno :D no, svatko ima svoje gušte! ;)

    ReplyDelete
  2. I ja mrzim turske sapunice, zato ih moja mama obožava i neda nikome pristup dok traju, hahhaha

    ReplyDelete
  3. heheh...nema šanse da bih čekala termin da odgledam seriju. Ono da sjedim pred TV. Vjerovatno zato i mogu da gledam jer ih odgledam sve za 5 dana :) A slažem se da je iritantno što ih na svakom TV programu ima, mogu reći da su pretjerali i više od španskih,koje nisam gledala:)

    ReplyDelete
  4. Hehe, ne gledam serije, nemam živaca za to, ali znam osećaj malo pred svadbu pa ću ti samo reći - diši duboko, sve će to proći :)

    ReplyDelete
  5. Jao pa ti si jedna blesava žena, mali vodič kroz turske serije :*

    ReplyDelete
  6. Sad si me slatko nasmejala. Kliknula sam na ovaj post ne citajuci naziv, ubedjena da si na slici ti sa svojim dragim i da pricas o pripremama za svadbu, kad ono turske serije :)
    Ja ih jos uvek ne gledam, tj nemam vremena trenutno da gledam ni jednu seriju :)

    ReplyDelete
  7. heheh...e pa na moju radost odgledah i ovu, i mislim da pravim pauzu. Ne mogu se nositi sa ovolikom količinom životnih priča :) Kažem ja da nisam normalna. Ali vjerujte, moja strast za svim stvarima je otprilike slična. Kad nešto naumim izgorim dok to ne dovršim. Morala sam da prošaram blog. Ne zamjerite.

    ReplyDelete
  8. Great post! I hope to see you in my blog sometimes. Thanks! Following you now! :)
    Kisses from VV!!
    www.voguelyvan.com

    ReplyDelete
  9. Od svih ovih ja sam gledala savaša, imala momka koji je isti on samo zato što je isti on hahahaha xD i sulju gledam, logično :D

    ReplyDelete
  10. Ovaj post kao da sam ja pisala. Ista sam ti, po cijeli dan na tabanu i gledam Dala sam joj ime Feriha, haha ne mogu prestati gledati i to me počine brinuti hehe :O :)

    ReplyDelete

Post a Comment