My hair care time

Oduvijek sam voljela svoju kosu. Možda nisam bila najzadovoljnija izgledom, tijelom, kilažom i ostalim sitnicama, ali sam zaista voljela svoju kosu i nokte. Mislim da mi je Bog dao i jedno i drugo onako kako sam željela i amin za to. Naime imam tamno smeđu do crnu, pravu kosu, izrazito dobrog kvaliteta, i ko bi se žalio na to? Eksperimentisala sam ja, nije da nisam, sa raznim frizurama. Od one varijante kada je mama vodila glavnu riječ, pa sam većinu života bila dječak, zatim sam imala one debele šiške od pola glave, pa sam tako redom imala raznih frizurica. Ipak kada sam stvari uzela u svoje ruke odluka je ipak da ostane duga i ravna.

Dugo sam se šišala "pod lenjir",a zbog prirode posla kojim se bavim morala sam ponekad da štricnem one dugačke šiške, pa da malo stepenujem itd. Ovakvu kosu je zaista jednostavno njegovati, a ja sam evo odlučila da vam malo opišem kako ja to radim (ili frizeri u mom slučaju).Za rezultat lijepe i njegovane kose, koja izgleda zrdavo i neoštećeno.

Ukoliko je kući sređujem, nemam neka specijalna pomagala. Uglavnom kosu operem dva puta šamponom, posle toga na nju stavim balzam da odstoji oko 3-5 minuta, dobro isperem i umotam u peškir da upije vodu. Nekada sam peškirom trljala kosu, a onda mi je neko rekao da je to loše, pa sam prestala. Trenutno koristim Balea šampon i balzam sa mirisom kokosa i cvijetom tiare, za sjaj, za obojenu i toniranu kosu, bez silikona.
Posle toga zbog lakšeg raščešljavanja, a i ljepšeg oblikovanja koristim Revlon Uniqu 10 in ONE sprej, sada ovaj novi sa mirisom kokosa, a prije sam koristila onaj obični. Da ga specijalno ne opisujem, to je skoro učinila Jasmina sa Make up Arene,i ne bih to uradila bolje od nje,  pa više možete pročitati OVDJE . Sjajna stvar.Must have!!!
Kada to napršćem prelazim na raščešljavanje kose, sa ovim češljom sa rijetkim zupcima, ja ga zovem grabulje.
Onda pristupam sušenju kose. Nažalost, rijetko imam vremena za prirodno sušenje kose, jedino sada kada je napolju +50 C, mada priznajem tražim brže načine. Kosu sušim fenom i ne koristim ama baš ništa više od pomagala. Koristim ovaj Philips od 1 900w.
Sušim je normalno od korijena ka vrhovima, kada je napola suva uzmem četku i počešljam je i nastavljam sa sušenjem. Koristim ovu ravnu četku, jer je najbolja za ravnu kosu, i lako prolazi kroz vlasi.
Četku često perem, jer ne volim kada mi se prljavština na njoj gomila, jer mi to masti kosu.
 Nisam napomenula da je jedina mana moje kose što se relativno brzo masti, pa je moram prati svaka dva ili tri dana. Za eventualna modeliranja koristim ove uvijače, mada priznajem ne tako često, s obzirom da moja kosa ne podržava skoro ni jedan oblik uvijanja, jer je teška i lokne se otpuste, ali za neke instant varijante ove "gliste" znaju biti od pomoći.
A da ostanu čvršće koristim lak za kosu, ovoga puta Balea, i zaista mi traje sto godina. A kada nemam vremena da operem kosu i ako se nije puno zamastila, posegnem za hitnom pomoći za kosu ,a to je ovaj šampon za suvo pranje. Prijatnog je mirisa i nije loš. Mislim ja i ne očekujem neka čudesa od ovih pomagala.
I to je to, kada je riječ o mojoj vrlo poslušnoj kosi. I sve je to bilo prije nego što sam se ofarbala.
Prije nekih pet mjeseci sam se ofarbala i onda mi je malo teže da u kućnim uslvovima postignem najbolje. Tu uskače frizer. Zbog posla kojim se bavim frizeru idem obavezno dva, a nekad i tri puta. Nekad me mrzi pa sama nešto uradim, ali eto stvarno imam divnu frizerku koja je kreativna i uvijek razmišlja da sve bude u najboljem redu. Kosu mi pere novom linijom Revlon Orofluido, fotku sam ukrala sa neta i lijepo je sve objašnjeno. Ova kolekcija je sjajna. A tek kako miriše.......
Kosa je posle ovoga tako glatka i podatna da je to nevjerovatno. Posle ovoga sledi ili feniranje ili navijanje, neka niska punđa i sl...uglavnom klasika.Jednom mjesečno radi mi neka pakovnja koja podrazumijevaju boravak od sat vremena u salonu. Nešto mi mažu po glavi,pa pakuju u foliju,pa pod haubu i tako to. Kosa posle bude divna,ali da budem iskrena mrzi me toliko sjediti u salonu, ja sam expres žena, tako da ovo ipak radim na svaka 2 mjeseca :). Kao što rekoh ofarbala sam se i uradila famozni "ombre" i zadovoljna sam, samo imam osjećaj da je taj dio sa ombre pomalo oštećen. Kosu ne mogu više lijepo da češljam i to me nervira. Iako ona u principu izgleda i dalje veoma dobro.
Za farbanje moja frizerka koristi Revlonissimo boje, neke na biljnoj bazi. Ne znam koji broj, niti sam ikada obraćala pažnju, a čini mi se da ambalaža izgleda ovako...bar sam kužnula :).Znam da miješa neke 2 nijanse i dobije ovu malo svjetliju od moje. Navodno su dobre i ne štete kosu, a meni je bitno da prekrivaju moje sijede vlasi koje su počele da se pojavljuju :(

E sad ponekad, mislim da je od dosta tretiranja po salonima, zna mi se pojaviti perut, i tad slijedi poseban režim šamponima protiv peruti, ponovo iz Revlon kolekcije.Frizerka  kaže da su dobri, a i ja sam zadovoljna.
Da bi učinak bio bolji, koristim i ovaj piling za glavu protiv peruti i mogu reći da garantujem za njega. Tubica je vrlo mala, nisam sigurna koliko ima mililitara, naručila sam ga i čekam da mi stigne, pa ću napisati. Iako imam jako dugu kosu, dovoljan je za dva nanošenja, i ja sam vjerujte mirna godinu dana. Ovo preporučujem svima. 
I za kraj kada idem na more ili bazen ili kada znam da ću se duže zadržati na suncu, pored šešira koje obožavam, tu je i Balea sprej za zaštitu od sunca. Lijepo miriše i poprilično je učinkovit u ovoj oblasti. Štiti kosu od UV zračenja i oštećenja prouzrokovanih dodirom sa morskom solju i pjeskom i suncem. Veoma sam zadovoljna. 



Mislim da nisam ništa specijalno izostavila. Osim  da nisam ljubitelj šišanja i to mi uvijek tešto pada :). Mada sam poslednji put samo ušla u salon i rekla šišaj koliko hoćeš. I iskreno, koliko god mi je simpatičan ombre, i crkla bih da ga nisam stavila, jedva čekam da prođe vjenčanje, da se ošišam i kao čovjek nastavim sa svojom "lenjir" tradicijom :) Neke fotke sam maznula sa neta, jer mi se nije dalo da idem do salona i fotografišem.
Koja je vaša hair rutina? Imate li problema sa kosom? 
Do sledećeg posta vaša S.

P.S.- podržite našu grupicu bjuti blogerki, koje su ove divne cure oformile. Cure svaka čast, malo podrške i od ostalih neće biti na odmet. Pratite nas i saznaćete mnogo korisnih stvari i savjeta, i lijepo se zabaviti. Pratiti nas možete na FB grupi  Beauty Blog Mahala!!!

Comments

  1. Vditi ti molim te naseg zgodnicka! <3 :))

    ReplyDelete
  2. Lako mi za vas sa savršenom kosom :D Ja sam baš freak za preparate za kosu i koristim ih milion, ali opet mi je kosa samo pristojna, nikako ovako savršena :D
    Obožavam hair routine postove jer uvijek naučim nešto novo i nađem nove stvari na koje ću trošiti pare :D

    :*

    ReplyDelete
  3. Hvalaaaaa:))) Draga Selma, da sam zgodna, gdje bi mi bio kraj, ali ovak sa 15 kg (dr Ana Gifing kaze 22 kg) viška, mogu samo da računam na lijepu kosu :D. Šalim se ja. Hvala na komplimentu drage moje i Neira i ja obožavam postove iz kojih nešto mogu da naučim. Na sreću ovdje ima dosta cura koje znaju razne trikove za sve tako da ćemo dosta da naučimo. I svaka kosa ima nešto svoje :*

    ReplyDelete
  4. Uh ni ja ne volim da se šišam, uvek kažem da mi skrati minimalno :D Kosa ti je prelepa :)

    ReplyDelete
  5. I kosa ti je fkt divna :D zavidim!

    ReplyDelete
  6. Najlepsa si mi na ovoj slici u roze bluzi :)

    ReplyDelete
  7. Kosa ti je zdrava i njegovana, baš prelijepa.

    Ja sam freak za kosu, ja svoju čak ni ne farbam ... imala sam eksperiment sa pramenovima prije 12 gadina i to je to ... nikada mi nije žao ni novca ni vremena, jednostavno sam slaba na nju :D.

    Zaista je ovo post po mom guštu, uživala sam.

    ReplyDelete
  8. Hvalaaa...pa ne bih je ni ja farbala da mi sijede nisu počele štrčati po glavi, i to one male...fuj. Hvala Maji i Ani , Ivana i tvo:)ja je kosa divna. Pa bez obzira na darove prirode, treba im potpomoći da sve bude na svom mjestu. Te tako i sa kosom !

    ReplyDelete
  9. predivna ti je kosa, baš se vidi da je zdrava i njegovana :)

    ReplyDelete
  10. Kako si mi samo prelijepa na slici u koraljnoj tunici! I'm amazed!! baš ti je lijepa kosa, ja čeznem za dugom, prije 2 godine sam se morala ošišati na kratko zbog oštećenja... plakala sam 5 dana mislim :/

    ReplyDelete
  11. Prelijepa si i imaš divnu,divnu kosu:))

    Revlonissimo boje su super !

    ReplyDelete
  12. Hvala curee. Malo me sad nervira ombre, mislim da ću ga ukinuti. Čim prođe svadva i odmor. Neka se ošteti što ima, pa nove pobjede na jesen :)

    ReplyDelete
  13. Imaš predivnu kosu i ti si mi prelijepa :)
    Sreća na kreativnoj frizerki, ja pod obavezno moram naći jednu takvu :D Ovim postom si me podsjetila da obavezno moram otići frizerki, samo da uhvatim malo vremena ovaj idući tjedan jer sam do sada stalno bila u nekakvoj žurbi :)
    Btw, ja na našim policama još nisam vidjela ovaj Balea sun sprej za kosu, stalno govore da će doći, ali tu ga još nema :/

    ReplyDelete
  14. Stvarno ti je prelepa kosa! :)

    ReplyDelete
  15. Hvalaaaaa :**** Ni ja ne mogu kod mene u dm naći Balea šampon za suvo pranje. Bzv....i zaista imam divnu frizerku. Čim stignem napraviću i post o omojim omiljenim pletenicama i punđama. mislim da joj nema ravne :)

    ReplyDelete
  16. Kosa je ti je baš negovana i lepa, volim kada vidim takvu u dužoj varijanti kakva je tvoja!

    ReplyDelete
  17. Imas bas lijepu kosu a i dosta slicnu njegu imamo, s manjim izmjenama. Jesi li probala Balea kokos dvominutnu kuru? Ona je odlicna! I ja volim svoju da njegujem i tetosim i u vecini slucajeva mi se isplati osim jednog perioda kada sam imala plave pramenove ali sada je u fazi oporavka i raste moja prirodna. Morat cu da obnovim svoj post o njezi kose :)

    ReplyDelete
  18. Hvala prasence. Buti nisam probala tu kuru,sve se kanim, jer se raspametim kad uđem u taj dio sa milion proizvoda. Sve bih kupila :)

    ReplyDelete
  19. Ja stvarno volim vidjeti kad djevojka ima njegovanu kosu,prelijepo :)

    ReplyDelete
  20. Kosa ti je san snova :) Bas mi je drago da je tako laka za odrzavanje :)

    ReplyDelete
  21. Slika gdje si ruke skrstila u koralnoj majici ...woooow!!! A dosta toga sto si navele i ja koristim kao npr Proyou za ispravljanje kose, One sa mirisom kokosa i orofluid ulje i to sve zajedno prije feniranja :)

    ReplyDelete

Post a Comment