Post simboličnog naziva " New in..."

Malo kasnim sa postom NEW IN, jer sam kupovala pomalo bez cilja, a i neke prijeke potrebe, uletjela, kupila što mi je zapalo za oko i izašla. Nije bilo neke velike kupovine, ali da sumiramo šta je to što je upalo u moju korpu ovaj mjesec.
Nije mi trebalo ništa posebno, pa se tako nije, za promjenu, ni kupovalo naveliko.
Ne treba da napominjem da volim lakove za nokte, bilo kojih boja, i da ih imam možda i previše, a bez laka sam samo onih nekoliko trenutaka između dva lakiranja. Nemam određenu omiljenu marku laka za nokte, bitno je da mi se dopada i da nije neki baš koji odmah spadne, i kupio me je. Ipak moram reći da malo više od ostalih  proizvođača volim Essence. Posebno  ove nove lakove koji su odlični. Nova pakovanja, nove šire četkice i nove boje, potpuno su me oduševili. Nema šanse da vam se ne dopadnu i da ne nađete nešto za sebe. Ja sam eto uzela neke koje nemam i moj izbor je pao na ova četiri.
Ovaj sa šljokicama je nr.16 cool breeze. Poslednje vrijeme sam na internetu, a i od nekih blogera koje pratim skinula super fore sa ovim lakovima, pa sam počela da ih i kupujem. A ova boja šljokica mi je tako cool...
Iako sam više tip koji voli boje, moram reći da obožavam nude nijanse lakova, i da mi nekako na noktima djeluju tako čisto, uredno i lijepo, pa sebi uvijek priuštim po neki. Najviše me nervira kad lakiram pojedine i ostaju tragovi četkice, pa se vide neravnine i sl. pa sam ih prestala i kupovati, međutim, na polici sam vidjela novi Essence lak iz Nude Glam  kolekcije i izabrala jednu od tri ponuđene nijanse. Nalakirala i dajem ocjenu 10! Moj izbor bila je nijansa 03 cotton candy
Ovaj ljubičasti i nije nešto iskrena da budem. Svakako sam mislila da će biti intezivniji i da će mu boja biti jako izrazita, ali nisam dobila ono čemu sam se nadala, ipak moram da kažem da ni on nije škart, ali zbog boje koja ne odgovara onoj koju sam zamislila, dobija prosječnu ocjenu 5 (skala je od 1-10 :) ). Nijansa je 132 break through.
I na kraju ovaj divni tamno sivi lak sa primjesom ljubičaste. Odličan je. Na noktima još bolji nego u bočici, ima i neke sitne čestice srebra u sebi, ali nisu toliko primjetne, a jednino zamjerka je što se kad se nanese odmah nekako polu matira, ali ne onaj cool mat efekat, nego nešto ne znam ni ja da objasnim precizno, u svakom slučaju potreban vam je top coat kako bi dobio sjaj, bar ja volim da tako izgleda. Nijansa je 134 stuck on you
Na "zajedničku" fotografiju sam zaboravila da uvrstim Art Deco bazu za sijenke, koja je konačno opet došla u CM u mom gradu.
Svi znamo koliko je dobra, te ne treba posebno isticati njene dobre osobine. E ona će biti odlična za pigmente koje kao što znamo volim, a pošto se na policama još uvijek mogu naći dijelovi Essence kolekcije iz Sumrak sage, ja sam ugrabila i ovaj divni tamno ljubičasti pod brojem i nazivom 02 Alice had a vision-again. Boja je savršena, bar meni koja volim ovu nijansu.
Tu na istoj polici nađoh i Essence četkice.Nisam ih nikad koristila, mislim da negdje imam jednu još, ali joj je sudbina nepoznata, tako da sada imam i ove dvije koje moram da isprobam. Neko reče da nisu loše.
I za kraj sam odlučila da isprobam i nešto za lice. Maske inače stavljam na lice (raznih proizvođača, gledam samo da su za masnu kožu), jednom sedmično sebi priuštim malo opuštanja. Nikada nisam probala ovu masku, nisam ni znala da imaju maske za lice, tako da sam uzela da probam ovu za dubinsko čišćenje lica, sa ekstraktom krastavca, pa ću vam reći kako sam prošla.
A pošto nemam naviku da koristim kreme za lice uzela sam da probam ovu za matiranje, Navodno je za masnu i mješovitu kožu. Ne znam zašto sam je uzela, s obzirom da su moja iskustva sa kremama za lice poprilično loša, imajući u vidu da su mi i ove koje matiraju kožu znale napraviti efekat "litar ulja", na licu, ali eto rekoh možda me iznenadi :). U pitanju je Balea, na kojoj konkretno piše da je matirajuća krema za mješovitu kožu lica sa limunskom kiselinom i da je idealna kao podloga za šminku. E sad koristim je nekoliko jutara, pa onda nanesem šminku, mislim da ima  nekog efekta, ali tek je testiram. S obzirom da volim citruse očekivala sam bolji miris, ipak i nije nešto, ali kažem još je na probi.
Nisam ništa više kupovala , bar ne uživo, ali sam napravila neku manju narudžbu na MUA stranici, i zahvaljujući Make up Arena blogerki i njenim savjetima ( HVALA), napravila sam svoju prvu narudžbu M.A.C. šminke, koja će krajem maja stići iz Amerike. Već sad se radujeeem :). 

Comments

  1. Super noviteti a ovaj topper mi je san snova!

    ReplyDelete
  2. Super noviteti. Ovaj stuck on you lak već gledam odavno. Srića da si rekla za ovaj ljubičasti da nije baš nešto, jer me boja odma privukla na prvoj slici. Imam obe essence četkice i odlične su za te novce.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ej pa ne znam nije on los,samo sam ja ocekivala nesto upadljivije. Mozda bi se tebi dopao. Vec sam probala cetkise Isolidne su. Upravu si. Za ove pare su super.

      Delete
  3. Lepi noviteti! :) Topper i ljubičasti lak imam i ja, divni su! Piši detaljnije o Balea kremi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :). Krema je na testiranju,a ovih dana cu da je Ianaliziram. Pisem....

      Delete
  4. Eh jedva čekam da vidim šta si naručila od MAC-a :-D drago mi je da sam ti bila od pomoći ;-)

    Nego me baš sada zanima ova Balea krema, čim vidim riječ mat moja zanimacija srazmjerno raste :-D
    Imam i ja onaj Essence pigment koji mi je prekrasan, inače njihovi pigmenti su stvarno divni....

    Lakove stvarno volim ali brz životni tempo mi ne dozvoljava da ih koristim kao nekad prije dok sam imala više vremena te sad uglavnom radim gel koji mi traje 15-20 dana i naravno napravim neke šare ili frenč ispod gela.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa pomogla si mi puno Ijos jednom veliko HVALA. :). Ja na cemu god vidim mat odmah kupujem,ali se Ibrzo razocaram. Tako da cu ovu kremu da propratim studiozno pa cu detaljno da izvijestim. Essence pigmenti su mi stvarno oslicni,za sada nemam zamjerki. A ja sam vrlo nestrpljiva kada je rijec o lakovima,pa stalno lakiram Imijenjam boje,te mi se gel ne isplati. Ne drzi me mjesto :)

      Delete
  5. divni noviteti :) ovi lakovi mi se jako svidjaju :)

    ReplyDelete
  6. Lepo si se ponovila, lakovi su prelepi :)

    ReplyDelete

Post a Comment