Kad dođe plata...

Ukoliko radite, pretpostavljam da vam je omiljeni dan u mjesecu, dan kada "legne" plata. E nema te stvari koja će vam pokvariti raspoloženje. Bar onih nekoliko sati koliko se ona, jadna, mukom zarađena i stečena, zadrži u mraku vašeg novčanika. Sa pristizanjem prvih računa, rata i sličnih nameta i harača, vi se nekako teška srca rastajete od šarenih novčanica, svjesni da će novi nalet takve sreće doći tek za mjesec dana...Ipak tih nekoliko sati (kod onih koji imaju više sreće i veća primanja i nekoliko dana) su zaista odlični za popravljanje raspoloženja. Posebno kada znate da prvih dana u mjesecu idete u pohod na DM,CM ili obične mega markete u nabavku za cio mjesec (bar je u mom novom životu to praksa). I tako sam ja natjerala mog jadnog momka da ide sa mnom i gura mala kolica u DM-u, da nakupujem gomilu "prijeko potrebnih" stvari za naše domaćinstvo, a na kraju se ispostaavilo da sam većinu kupila sebi, a on jadničak dobio tek jednu -dvije stvari :O. Šta ću kad je meni svega nestalo, a on racionalan. A evo i šta sam kupila (jedan dio).


Primjećujete sa preovladava Balea, koju zaista obožavam. Osim što je povoljna, i za te pare daje dobre rezultate, obožavam njihova pakovanja, koja prosto mame "Kuuuupiii meee!". Tako sam ovaj mjesec kupila malo sitnica koje su ponestale, a ostale vam ne bi bile interesantme pa nisam ni fotkala. U jednom od prethodnih postova sam pisala koliko sam ja opsjednuta čistoćom ruku. Toliko da ni sama ne znam koliko puta na dan perem ruke, i naravno mackam kremom, jer ne podnosim suve dlanove. Nemam omiljenu kremu i koristila sam bezbroj. Neke su pružale manje, neke više, ali otkako se u mom gradu otvorio DM, posvetila sam se isprobavanju njihovih krema i sve mi se dopadaju. Za sad sam uzela ovu sa maslinovim uljem i ovu sa ekstraktom kamilice, koju ću da parkiram na poslu, jer u ormaru uvijek moram da imam kremu za ruke.
Ono što mi je super kod Balea krema za ruke, je da ne moram puno da stavim kreme, a da to bude dovoljno da se one omekšaju i postaju svilenkaste. Drugo ne lijepi se okolo i nije teška. S druge strane dugotrajan je efekat i sjajan miris.
Zatim tu je i dezodorans jedini na koji nisam alergična i  šampon za suvo pranje kose za hitne slučajeve.

Prije nekoliko godina sam od Rexone dobila gadan osip i gadnu alergiju. Sve se dešavalo dok je napolju bilo +50 stepeni, a ja nisam smjela da dezodorans ni na fotografiji pogledam, a kamo li da koristim. I posle skoro pola godine korištenja samo bebi pudera, ustanovila sam da mi odgovara Nivea pearl &beauty, i od tad ga ne mijenjam. Šampon za suvo pranje kose mi je preporučila moja frizerka, s obzirom da mi se kosa masti kao luda i da mi kućna radinost poput bebi pudera, ne pomaže jer imam tamnu kosu, ova varijanta je prihvatljiva. Iako ima malo traga pudera u njemu, mnogo je bolje od običnog bijelog pudera, bar tamnokosim ljudima. Brzo upija masnoću iz kose, lijepo miriše i može da pomogne da se "prenesete" do pranja kose.
Kad smo kod pranja kose, zbog prirode mog posla, dva do tri puta sedmično posjećujem frizera, pa moram priznati rijetko kupujem i rijetko koristim šampone za kosu, Jedini izuzetak je zimi, kada nastojim kosu prati kući, jer dobijem upalu uha, kada iz frizerskog izlijećem napolje polu-mokre kose. Omiljeni šampon nemam, ali sam već 2 mjeseca konzument ovog Balea šampona i balzama, ali i maske za kosu iz ove linije sa kokosom.

Ovo je iz linije za sjaj obojene i tonirane kose, te za mene koja se drugi put u životu ofarbala (inače u istu boju koju imam proteklih 28 godina),ovaj šampon predstavlja dobar izbor.
Dalje, tu su i vlažne maramice Violeta, jedine na koje moje lice nije alergično i to baš ove sa alojom, ostale mi smetaju. I njima obično počinjem proces skidanja šminke. One su moja prva faza u tom procesu, i odlično rješenje kada imam utisak da mi je na licu tona prašine od zagađenog vazduha.

Nisam uspjela da odolim da ne kupim ni ove brijače. Presudilo je pakovanje :). Moram da kažem da u svom životu nikada nisam otišla na depilaciju, jer mislim da ne bih podnijela taj bol, a Bog mi je dao da mi dlake rastu svake prestupne godine, te mi brijači bivaju sasvim dovoljni da se riješim tih zala na duge staze. Iako oduvijek koristim one Gillete Lady brijače tirkizne, ovaj put sam uzela ove i zadovoljna sam. Navodno imaju 3 oštrice i te trla- baba- lan fore. Ne razumijem se u noževe, ali mogu da zaključim da ovi nisu loši za prvu pomoć i ukoliko nemate gadne probleme sa maljavošću.
Jedna od mojih opsesija  jesu i labela. Naime, ne znam kako bih preživjela minut bez osjećaja mekoće  na usnama. Mislim da sam postala ovisnik o tom proizvodu, i Boga mi ne namjeravam na odvikavanje. Prije sam koristila ona klasična Labela, ali su se po meni iskvarila, pa sam prešla na Rosal, koji su dosta povoljniji, a meni više odgovaraju, Ipak poslednjih mjeseci kupujem ovo Balea klasično i zadovoljna sam.


Navodno je za osjetljive usne, ja ga koristim svakodnevno i moram priznati i na moru i na kopnu, suncu ,snijegu i kiši , i da se pokazalo odličnim. Još jedna stvar u Balei koja je hvale vrijedna, jesu losioni za tijelo. Već legendarni losion od smokve i čokolade, koga nađoh u dnu police i automatski kupih, ali sam naumila da probam i ovaj sa mirisom ribizle.Ne znam šta više napisati o ovom čokoladno-smokvastom losionu, a da sve nije već rečeno. Losion je zaista jedna od najboljih stvari koje sam počla da koristi, i pošto ga više nema , nadam se da će se desiti neko čudo i da će izmigoljiti iz nekog šteka.

Iako nemam suvu kožu, nego normalnu, odlučila sam se za ovaj miris crne ribizle, prije nego za sastav losiona. Naime obožavam voćne mirise  i kupuje sve i svašta voćkasto. Tako sam i ovo zgrabila, a onda sam pročitala da je riječ o kremasto -uljnom losionu za suvu i zahtijevnu kožu! Hmm...možda je red da i moja koža postane zahtijevna i da upije malo mirišljavog ulja.... :)
I kada sam sve ovo i još hrpu gluposi natovarila, prođoh pored panoa sa šminkom i blago zastadoh. Ponavljala sam u sebi mantru: "Obećala si da nema šminke ovaj mjesec!",i onda sam bacila oko na Essence i ugledala neke male paletica, lakove i PARFEMČIĆ :).Naziva Like hugs & kisses. Utješim se odmah-parfemčić nije šminka, a košta oko 6 KM, i taman je za torbu, miriše na ljeto, na nešto lijepo, lepršavo i veselo, plus je u roze kutijici, znači lagano se našao u korpi. A kad sam već pogledala u pravcu police, ugledam i pink roze lak, te rekoh sebi, šta je još koja marka, ovaj nemam u kolekciji  (koju čini 50-tak lakova svih boja), i šta da radim, tu se nađe i lakić za nokte nr.107 noughty and pink!!!


E sad se već lakše diše. Prednosti zajedničkog života i zajedničkog budžeta :)

Comments

  1. super noviteti :) ljubomorna sam na balea cokolada/smokva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala...ne pitaj koliko sam bila srećna kad sam ga pronašla. Iako nosim naočari,još sam oko sokolovo za pronalazak zaturenih stvari. Sad ga štedim kao zlato da je :)

      Delete
  2. Lepa kupovina :) Lak je prelep, nisam znala da imaju i parfem. Imala sam kupku cokolada/smokva i bas divno mirise.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Ej lak je mrak. Naloakirala sam ga i i dalje mi je top...baš mi se sviđa. Imaju ponekad parfemčiće. Ovo je čini mi se drugi put da sam naletjela na njih, a prvi put da sam kupila. Ja nisam ni znala da ima ta kupka, pih.....

      Delete
  3. Ah, pohod na DM, kakva uzivancija :) Naravno da je dan kad se dobije plata najbolji u mesecu!
    Zanimljivo mi sto dva-tri puta nedeljno ides kod frizera, ja sam susta suprotnost, da su sve ovakve ko ja saloni bi se zatvorili, nikad mi frizerka nije oprala kosu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan plate treba proglasiti državnim praznikom. Doduše ja platu vijek dobijem prije predviđenog (hvala direktoru), te ne bih mogla odrediti fiksan datum :D. E da ti kažem ja toliko mrzim da idem frizeru da je to neopisivo. Otkako znam za sebe (mislim otkako sam sama počela da brinem o sebi bez maminog miješanja u stil), imam istu frizuru, a to je duga , crna, ravna kosa ošišana pod lenjir :), i toga se držim, ali pošto moj posao zahtijeva različitosti, moram ga ispoštovati, a uprvo zbog toga frizer mi je besplatan i onda je to tako kako je. Mislim da više volim ići zubaru nego frizeru. Ne drži me mjesto. Ali eto,šta je tu je!!!

      Delete
  4. Kako mi je poznat ovaj tvoj uvod :D I ja sam danas išla u pohod u DM s mužem, al nije dugo izdržao morao je otići preko puta na kavu dok sam ja pregledala sve i napunila košaricu. Čak smo i kupile neke iste stvari od Balee ;) Stvarno su mi super neke njihove stvari, a tako povoljne. Nisam još probala ovaj šampon od kokosa, strah me da ga ne pojedem kako obožavam kokos hehe.. ali uzela sam zeleni s matičnjakom i ružmarinom, i taman evo oprala kosu. Zasad mi super djeluje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E onda se potpuno razumijemo :). Neka ostave novčanik, i slobodno nek idu da piju kafu :D: Meni je Balea super jer ima dobar izbor i uvijek voolim da probam nešto novo, a pri tom je jako povoljno pa mni nije žao. Kokos je super... moraš da probaš...a volim ja i te biljne :)

      Delete
  5. Ma hoću i ja tu čokolada / smokva mazalicu, nije fer, jedina ja zakasnimmmmm :(

    I neka si se nakupovala, radiš, zaradiš i potrošiš na sebe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...ja sam je nekim čudom uhvatila, i sve se nadam da nisu ludi valjda da proizvod koji dobro ide proizvedu samo jednom u životu!!! Nije realno. Valjda nas ponovo obraduju na policama. Da znaš da sam se naradila, e sad da li sam zaradila to je diskutabilno, ali šta je tu je..lijepo je trošiti :)

      Delete

Post a Comment