I love pigments...

Kao što napisah i u naslovu, zaista obožavam pigmente. Zaključila sam da iako mi je mat šminka i mat sijenke odgovaraju za dnevne varijante i posao, osmjelim se vrlo često da pigmente koristi i danju i da ih nekako umiksam u dnevni look. Inače noću su obavezni ili kada šminkam djevojke za pojedine važne prilike. Prvi pigmenti sa kojima sam se susrela jesu bili Bourjois, i bila sam i ostala oduševljena. Dugo većina kozmetičkih kuća sa pristojnim cijenama i nije u ponudi imala Bog zna neki izbor pigmenta, ali su ih u poslednje vrijeme počeli baš forsirati, što možemo vidjeti i na Essence policama koji su po vrlo pristupačnoj cijeni.U svojoj kolekciji imam trenutno samo 12 pigmenata proizvođača Bourjois, Essence i MAC, i odlučila sam da napišem koju pametnu o njima.


Bourjois je inače jedan od mojih omiljenih proizvođača šminke,skoro sve što sam probala bilo je sjajno i dugotrajno. Iako im je cijena malo veća u odnosu na one proizvode koje češće kupujem, zaista mi se uvijek isplatilo i nisam zažalila. Preko odličnih pudera, korektora, maskara, sijenki, rumenila i olovaka do lakova za nokte i sjajeva za usne u živim bojama.

 Kada je riječ o pigmentima, kao što sam prvobitno napisala sviđaju mi se i po boji i po sastavu i po dugotrajnosti, a i pakovanje im je veoma praktično. Pakovani su u male kutijice od plastike koje imaju poklopac koji se odvrće i kada ga skinete unutra imate četkicu koja služi za nanošenje pigmenta. Iako kutijica djeluje velika, gramaža proizvoda je 2,6g, i kutijica je pakovana tako da se unutra plastika sužava ka dnu i ima samo toliko prostora da se "uglavi" četkica i da njome uzmete onoliko pigmenta koliko vam treba. Mislim da koštaju oko 12-15 KM.


Ja imam boju bijele kafe, srebrnu skroz svijetlu, svijetlo ljubičastu, zelenu i neku boju koja je mješavina roze i crvene, ne znam kako da je definišem.. Ono što volim kod ovih pigmenata što su jednako dobrog inteziteta kada se nanesu i sa i bez baze za sijenku. Ona ih ne uslovljava da budu intezivnije. Ovdje mi je malo svjetlo bilo loše jer sam fotkala pod led-diodnom rasvjetom, ali vjerujte mi na riječ da su odlične. Jedina je zamjerka kod srebrne što se malo trusi, ali podnošljivo. S lijeva na desno su boje 06 regard rayon vert, 19 perme etincelant,09 regard sable nacre, 23 regard etoile d*argent i 20 rose spectaculaire.



Essence s druge strane u svojoj ponudi ,pigmente ima relativno kratko. Čini mi se nepunu godinu dana, možda i manje.


Ja sam ih zapazila kada su počeli sa kolekcijama iz Sumrak sage i tada sam kupila jednu kutijicu bijelog praha sa srebrnim česticama(podsjećala me je na Edvarda Kalena, tj. tako sam zamišljala da izgleda u momentima kada se pojavi na dnevnoj svjetlosti, kako je to opisala književnica :D ). I baš mi se dopao. Broj je 01 i nosi naziv Too beautiful to be true :)

Posle toga sam kupila još nekoliko i zadovoljna sam koliko daju za te pare. Mislim da im je cijena oko 5,50 KM ,možda koji fening više. Pakovane su u male plastične kutijice gramaže 1,8g. Ambalaža je skoro do vrha puna i na vrhu se, kada odvrnete poklopac nalazi rupičasta zaštita kroz koju sipate pigment, da biste ga nanijeli. Tu imam jenu zamjerku, jer kod nekih ima fino rješenje, tako što podignete plastični dio istresete koliko vam treba i ponovo zatvorite, dok kod nekih preko tih rupica postoji samo prozirna zaštita koja se odljepljuje i nervira me i prosipa se okolo. Nije mi jasno zašto na svima nije isti sistem zatvaranja, ali šta se može.


Prah je lijepog sastava, onako svilenkastog i lako se nanose. Neke su dobre i ako se same nanesu, dok ove koje u sebi imaju više šljokica ,mogu samo sa bazom, jer drugačije spadaju, jer nema šta da ih veže. Na fotografiji su po sledećim brojevima s lijeva na desno 05, zatim 01, pa 15, pa br.04 i na kraju dio iz kolekcije Twilight sage: Breaking down -( part 2)-01  Jacob*s protection. Drugi i četvrti pigment sam koristila nanoseći prije toga bazu za sijenke isto Essence.


I za kraj , prije neki dan sam šminkala jednu pjevačicu za spot i pošto me je smorila kako samo koristi MAC šminku i tako to , ugnjavila me pošteno što zaboga nemam najnoviju kolekciju MAC šminke, kao da mi pare rastu na vrbi, a radnja MAC-a mi u dvorištu pa ja neću, onda je odlučila da mi "prespe" malo svojih MAC pigmenta, ne znam ni ja koji su brojevi, te sad imam i to na kašicicu. Hvala slavnima :O. Uglavnom jedna je boja šampanjca sa svjetlucavim česticama, dok je druga tamno plava. Obje su naravno dobre, o MAC-u nemam skoro nikakvih zamjerki, bar za ono što sam koristila. Kapa dole.

Ove sam fotkala koristeći bazu, jer nisu baš intezivne same.


I tako vidjela sam još nekih boja, pa ću ovih dana nadam se dopuniti kolekciju :). Za šta pare služe već da se troše, zar ne ;)

Comments

  1. Prelep post! Inače i ja mnogo volim Bourjois, možda najviše od svih proizvođača šminke, mada nisam kod nas viđala pigmente... A volela bih da dođu ovi essence, svi predivno izgledaju, a ja sam baš bacila oko na ovaj br. 04. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno. Drago mi je da ti se dopada :)Žao mi je što ih nema na vašem tržištu, stvarno su super,kao i essence. 04 je super samo bez baze je skoro neupotrebljiv.Šljokice spadaju.Ali ovako je super.

      Delete
    2. Imam ja metodu da ih "zalepim", ne bi mi mrdao, samo da ga mogu kupiti, znala bih kako sa njim :)

      Delete
  2. Bas su lepi Essence pigmenti, i meni se najvise svidja cetvorka :)

    ReplyDelete
  3. Vjeruj da nikad nisam primijetila Bourjois pigmente... kako to - nemam pojma....

    Ali su mi Essence odlični, kao i MAC naravno ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ne mogu da vjerujem?!?! Ja sam mislila da ti imaš svu šminku svijeta :). Dobri su i imam ih baš odavno, ne znam kako ih nisi skontala...ali eto povoda da ih potražis. ;)

      Delete
  4. nemam nijedan pigment i prosto ne mogu da poverujem u to :D
    najvise mi se svidja ovaj plavi sa poslednje slike, odlican je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...ma sigurna sam da ćeš uskoro u nabavku. Ovaj plavi je MAC ali ne znam koji broj. Odličan je stvarno. Posebno što obožavam plavu boju.

      Delete
  5. Pojma nisam imala da Bourjois uopste ima pigmente! Essence pigmentici su super, ali moram priznati da nisam bas preluda za pigmentima, ipak su mi draze klasicne senke, brze se nanose i ne mora se paziti na rasipanje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ej pa imaju i to imaju u dosta boja, tj.bar su imali, evo dokaza da nisam sanjala :D. Ja ih volim jer volim sve što svjetluca, i tako šljašti.... nije da se posipam šljokicama, ali nešto su mi cool. Mada si u pravu, baš se rasipaju i moraš biti pažljiv sa nanošenjem!!!

      Delete

Post a Comment