Smokvica

Po peti put ove godine sam bolesna. Apsolutno nije fer! Pa zašto jaaa??? Ali dobro, ako je za utjehu, napolju je vrlo tmurno već danima, te mi i prija da ležim kod kuće i odmaram. Ne propuštam mnogo. Dekica + knjiga + čaj = moj život ovih dana. E sad kada nisam bolesna i kada želim da uživam sa prijateljicama u prijatnom ambijentu biram mjesto na kojem mogu da se opustim, uživam, mjesto na kome mogu da pijam kaficu ili čaj dok čitam knjigu, da uživam u večerima uz odlične bendove, dobar pop, džez ili možda da se urnebesno provedem uz tamburaše. Iskreno takvih mjesta sa dušom je sve manje. I zato mi je bilo baš drago što se ove godine u mom gradu otvorio simpatičan lokal još simpatičnijeg naziva "Smokvica".Podsjeća na stara bezbrižna vremena i to mi prija!






Znate ona mjesta koja imaju dušu, ona u kojima se osjećate među prijateljima, ona na kojima se potpuno oslobođeni dnevnog stresa i svakodnevnih problema? Ja volim ta mjesta. Smokvica je jedno od njih. Urađena u nekom retro fazonu, sa dosta detalja, potpuno odudara od uobičajenih "napucanih" IN mjesta na kojima je važno biti viđen, i koje su statusni simboli da ste neko i nešto. To sam uvijek prezirala. Upravo to je i privuklo veliki broj mladih u "Smokvicu" u koju je vikendom nemoguće ući.Gospođa Ana Babić i njen atelje "Mansarda" i ovaj put su odradile sjajan posao u uređenju enterijera.




Mislim da ipak fotografije govore više od bilo čega. Moj prijatelj, fotograf i inače sjajan momak Dejan Čabrilo, fotografisao je ovaj divni ambijent koji jako volim. Tako da sam uzela njegove fotografije koje su sjajne, kako bih vam što bolje dočarala ovaj ambijent! 









Nadam se da se i vama dopada moj kutak! Uživajte u ovom vikendu. Poslednji je dan jeseni za nama, od 18:11 smo i zvanično u zimi. Pa ljudi srećan vam prvi zimski dan :)



Comments

  1. ovo je predivno! :) Ako je u Bijeljini, moraš mi obavezno reći gde je, na leto da ga obiđem! :) oduševljena sam i slikama i ambijentom i još je u mojoj omiljenoj boji <3
    želim ti da brzo ozdraviš i odeš na ovo mesto, da daneš dušom :)

    ReplyDelete
  2. hej draga, jeste u Bijeljini je i obavezno da dođeš i da se javiš, da te vodim :). Jao nadam se da ću uskoro, Slinim okolo, strašno :)

    ReplyDelete
  3. Fenomenalno mesto ;) Volim taj retro fazon...ima dusu <3

    ReplyDelete
  4. Joj preslatko, volim kad naprave kafic sa motivom. Jucer sam bas bila u Sarajevu u Avliji i Ribici, oboje sa mnostvo detalja. Ako nisi bila, posjeti :)

    ReplyDelete
  5. U Beogradu ima Smokvica, i slicno izgleda, sigurno je to lanac :D. Divno, ja obozavam ovakva mjesta :)

    ReplyDelete
  6. Jos uvijek nisam otisla, ali namjeravam svakako. Predivno izgleda, tako ususkano, nekako prisno. Definitivno se izdvaja od drugih mjesta u gradu

    ReplyDelete
  7. Ovakvo nešto fali Sarajevu :)

    ReplyDelete
  8. Preslatko! U NS je bio jedan lokal, Mille fiori, koji je izgledao slicno, obozavam ovakva mesta! <3

    ReplyDelete
  9. +1 bolesna :( poludit ću! Inače, lokal je predivan, sviđa mi se taj stil :)

    ReplyDelete
  10. Ovo prekrasno izgleda,zaista bi bilo ljepo kad bi ovakvih lokala sto kazes sa dusom bilo vise.

    ReplyDelete
  11. Super post :))

    Sviđa nam se tvoj blog i nominovale smo te za Liebster Award, mozes ovdje pogledati post: http://lejla23ema34.blogspot.com/2014/01/pocascene-smo-we-are-honored.html

    :)

    ReplyDelete

Post a Comment